Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

coli 22:41, 09 cze 2012

Ooo będzie klimatyczny taras, czekam na zdjęcia.
arcobaleno 11:01, 11 cze 2012

O jaaaa - jakie piękne tarasowe plany - będzie fantastycznie!
Ana 12:58, 11 cze 2012

Kochani wstrzymajcie ochy i achy aż skończę, bo efekt końcowy może Was rozczarować Ale ja też cieszę się na zmiany, baaaardzo

A pergotenda - taka prawdziwa - poza naszym zasięgiem niestety, bo jej koszt powala na kolana i nie pozwala się podnieśc Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma - będzie dobrze

zmykam na ogród, bo kupiłam ziółka i będę sadzić I czas zacząć porządkować do końca rabatę pod oknami...
nika 13:02, 11 cze 2012

Eeee tam... ja nie wierzę, że się rozczarujemy Zmiany zapowiadają się super... i na pewno efekt końcowy też taki będzie
Diana 18:36, 11 cze 2012

Aniu ja twój talent znam i wiem jak będzie
cudnie
Syla 19:58, 11 cze 2012

Ana napisał(a)
Ocia, my dziś mamy grilla u moich rodziców I znow mecze

Też wybrałabym jednak przezroczysty dach
A zadaszenie ma być gotowe u nas do końca miesiąca - za tydzień wchodza na taras i będą kłaść drewno, a ja w tym czasie mam uszyć dach....nie wiem jak mi pójdzie, ale w razie czego zawsze mam znajoma krawcową

A planuję coś w stylu włoskiej pergotendy, tyle że bez mechanizmu zwijającego oczywiście, roZpięte na linkach stalowych z naciągiem (ale chcę tylko 3 fale). Material juz mam, czysty, gruby niebarwiony len (ma taki beżowy kolor, jak to len)

Źródło: http://www.crown-outdoor.co.uk/retractable-roof/corradi-pergotenda-natural-wood.html

na podlodze tarasu będzie deska bagikari, na scianie ma być płytka ceglana beżowo-brązowa (tę samą mam w kuchni na kominie)

Ale mi się to podoba !!!! super rozwiązanie dla bardzo nasłonecznionego tarasu .... pozdrawiam
Ana 10:12, 12 cze 2012

Ufff, udało mi się odnaleźć kabelek do aparatu i wreszcei zgrałam fotki.

Na początek prezenty od Niki, bo dostałam ich aż kilka (!!!), nawet nie wiesz jak bardzo mnie ucieszyły Monisiu!!!

tabliczka zawisła w holu i czeka na honorowe miejsce po remoncie i zmienie dekoracji tam

Drewniany szpikulec serduszko - kwitnie z kwiatkami na tarasie dodam mu jeszcze troszkę tablicowej farby niedlugo

Hosta zamieszkała tymczasowo w koszu przy wejściu do domu, a ja szykuję jej już przytulne miejce na hortensjowej rabacie. Jest absolutnie cudna, podoba mi się chyba najbardziej ze wszystkich odmian!

I jeszcze goździki białe, już na rabacie przy patio, tylko troszkę nieostre zdjęcie

Ana 10:16, 12 cze 2012

Zgrałam zdjęcia, a tu już większość nieaktualna

Ta rabata dziś dostanie korę, a wczoraj zamieszkały na niej ziółka i wreszcie jest skończona!
Tymczasem zdjęcia w trakcie prac - mieczyki abisyńskie pna się w górę i mają ślicznie jaskrawozielone liście

Zakątek kulkowy przechodzi metamorfozę - wczoraj wybrałam całą starą korę, wyrównałam ziemię i położyłam szmatę - ale tylko pod ścianą, gdzie nic nie rośnie. Kulki były już u fryzjera, a dziś - jeśli się ruszę, posypię tam kamyk, bo korę wywiewa i nieładnie tam wygląda....nie wiem tylko, czy urosną na zwirku szafirki, ktore rosną pod kulkami...

tymczasem zakątek sprzed tygodnia

I lawendowy łan - teraz kwitnie już mocno, tu początki

anula_wn 10:19, 12 cze 2012

Ana, ale superaśne prezenty tabliczka przecudna (pilnuj jak przyjadę ) a lawenda....marzenie ! moja mikrusia słabizna,.....
Marta 10:38, 12 cze 2012

Śliczne prezenty, a szafirki urosną, też posadziłam w żwirku i wyszły bez problemu. Pozdrawiam