Aż 50 m do ogarnięcia :) pomożecie?
14:26, 04 cze 2012
dziekuję za odpowiedź Ewa!
chciałabym obsadzić w sumie całą siatkę na końcu działki.. tak piętrowo...
pomyślę o tych żywotnikach lub cisie, bo fajnie by wyglądały przez cały rok.. tylko wolałabym chyba pojedyncze okazy, żeby nie było to jednolite...będzie to jakoś wyglądało, jeśli zrobiłabym większe i mniejsze iglaki? pasowałoby drzewko liściaste? jest jakiś buk, który nie rośnie duży?
zastanawiałam sie nad tym co napisałyście z Magnolią o tym drzewku... widziałam ostatnio catalpy..
czy one wszystkie rosną duże czy są jakieś mniejsze, do takich małych ogródków?
magnolia proponowała m.in. wisnię Umabraculifera i robinię Umbraculifera.. czy są jeszcze jakieś mniejsze drzewka, na słoneczne stanowiska, które by pasowały do mojego ogródka i tych iglaków ( poza wierzbą, bo nie bardzo mi się podoba)? gleba jest przeciętna...
proszę również o podpowiedź gdzie najlepiej byłoby umieścić takie drzewko?
po lewej stronie jest rynna, więc przy deszczach jest wilgotno...
chciałabym obsadzić w sumie całą siatkę na końcu działki.. tak piętrowo...
pomyślę o tych żywotnikach lub cisie, bo fajnie by wyglądały przez cały rok.. tylko wolałabym chyba pojedyncze okazy, żeby nie było to jednolite...będzie to jakoś wyglądało, jeśli zrobiłabym większe i mniejsze iglaki? pasowałoby drzewko liściaste? jest jakiś buk, który nie rośnie duży?
zastanawiałam sie nad tym co napisałyście z Magnolią o tym drzewku... widziałam ostatnio catalpy..
czy one wszystkie rosną duże czy są jakieś mniejsze, do takich małych ogródków?
magnolia proponowała m.in. wisnię Umabraculifera i robinię Umbraculifera.. czy są jeszcze jakieś mniejsze drzewka, na słoneczne stanowiska, które by pasowały do mojego ogródka i tych iglaków ( poza wierzbą, bo nie bardzo mi się podoba)? gleba jest przeciętna...
proszę również o podpowiedź gdzie najlepiej byłoby umieścić takie drzewko?
po lewej stronie jest rynna, więc przy deszczach jest wilgotno...