mnie ten ptak przypomina trochę sroki, trochę bociana kupiłam kosmos czekoladowy tej wiosny ale mi zgnił lubię goździki no i donice masz super
Aniu - sama nie wiedziałam jak mam szukać tej ptaszyny w necie Zaczęłam od mewy....... Najważniejsze, że znalazłam
Taki sam kosmos miałam w ubiegłym roku na rabacie. Rósł i kwitł pięknie! (nie wiem czemu Twój zgnił )
Stwierdziłam jednak, że zdecydowanie lepiej wyglądałby w donicy. Postanowiłam sprawdzić za rok. No i testuję....
Obejrzałam różności, bardzo elegancko, z klasą a ten kwiat w kolorze wina, zachwycający
Irenko - to kosmos Kupilam do donic na tarasie, ale na efekt trzeba jeszcze troche poczekac
Jest tak wyjatkowy, że z niczym bym nie łączyła
Nie łączę Irenko Mamy podobne spostrzeżenia
Czasem pojedyncza roślina wygląda lepiej sama niż w kompozycjach. Myślę, że podobnie jest tym razem z moją "czekoladką".
Nie będę oryginalna jak powiem,że biały anemon przepiękny,ale i azalia i rh ,a ptaszek cudowny.
Lobelia udana,sama pewnie wysiewałaś ...?
Ładnie i estetycznie w okół .
Zdjęcia prima sort !
Pozdrawiam serdecznie Irciu
Noemi - te białe kwiatki w donicy to niecierpki Mam takie dwie identyczne kompozycje na ocienione miejsce na tarasie
Agatko - nie znam się na bluszczach. To jakaś odmiana, którą często używa się tu w bukietach. Mój zresztą tak zdobyty
Ma drobne listki i nie rośnie wysoko. Zimuje bez problemu, a jak widać da się też wykorzystać do innych celów