Aniu, to zdjęcie specjalnie dla Ciebie było, bo kiedyś pytałaś. Kupuje się osobno kratki, słupki, ostrza, elementy do mocowania, ... Kratki mają różne wzory i różne rozpiętości. Słupki też mają różne przekroje i wysokości. Do tego dopasowuje się ostrza, które wbija się w ziemię.
No to (_,_) , bo nikt mi tego nie złoży, moje będą się wiły nadal na trzepaku
Anuś....to jest proste To tylko tak skomplikowanie wyglada Ostrza są do różnych przekrojów słupków..trzeba spasować tylko 3 elementy, przekrój słupka do przekroju "kieszonki" nad ostrzem i dopasować to do wielkości pergoli I najlepiej znależć gościa z wkrętarką i poąłczyć elementy drewniane na wkręty do drewna...... Zaimpregonwac możesz już sama
Witaj Jolu
Proste, proste Tylko żeby wbić te ostrza na 60 cm w moja glinę to trzeba "chłopa". No i dobrze wymierzyć odległość miedzy nimi, bo albo kratka się miedzy słupki nie zmieści, albo trudna ja do nich będzie zamontować ...
Witajcie w nowym tygodniu U mnie chłodno, ale słonecznie
Dlatego napisałam chłopa z wkrętarką, a nie kobietę Wkretarkę obsłuzy kobieta..a do wbicia trzeba chłopa. Odmierzyć trzeba precyzyjnie...My wbijaliśmy te ostrza za popmocą kołka o nieco mniejszym przekroju i niskim (łatwiej zamachnać sie młotem), a o mniejszym przekroju by łatwo wyszedł z ostrza Wtedy dopiero osadzaliśmy własciwe słupki
Jolu, za to jak my wbijemy w glinę to tej kratki juz nic nie wywróci i nikt nie ukradnie...siedzi jak w betonie
Aniu, jak kiedy do Ciebie zawitam, obiecuję osadzić Ci te kratki
U mnie pochmurno i brzydko...słoneczko uciekło do Ciebie Jolu
Wierszyk super, Jolu!
Tomik mogłabyś wydać. Udana bardzo ta Twoja poezja!
Basiu dziękuję Moja "poezja" bardzo ulotna... i po ogrodach z wiatrem gania, wiec trudno byłoby ja zebrać
A w podziękowaniu za miłe słowa szafirkowa kępa dla Ciebie
Witam wszystkich
Dzisiaj dokupię trzmielinki i dokończę rabatkę jeśli tylko pogoda dopisze.
Muszę przesadzić pelargonie bo się rozrosły.Znalazłam miseczki na ogrodzie i wykorzystam .
Postawię jedną na beczce na deszczówkę
Łaaaał!!! Ale superaśny plac zabaw! W wielu przedszkolach takiego nie ma! Coś czuję Aniu, że będziesz mieć dodatkowy oddział szkolno-przedszkolny, jak się wszystkie okoliczne dzieciaki zlecą
W środku będą lawendy i pastelowe bodziszki i inne niewysokie wypełniacze. No i róże - odmiana Pastella, bo są niewysokie i mają bardzo "angielskie" kwiaty. Żeby nie było wiosną nudno to jeszcze białe ciemierniki i krokusy. A tu po prawej stronie - drewniania ławka do podziwiania. Mam nadziej, że tuje jak to tuje - szybko urosną i zrobi mi się ogródek
Z dużym zainteresowaniem obserwuję postępy w tworzeniu tej rabaty. I już nieomal widzę jak przysiadasz na ławeczce z widokiem na morze kwiecia.
Aniu, to zdjęcie specjalnie dla Ciebie było, bo kiedyś pytałaś. Kupuje się osobno kratki, słupki, ostrza, elementy do mocowania, ... Kratki mają różne wzory i różne rozpiętości. Słupki też mają różne przekroje i wysokości. Do tego dopasowuje się ostrza, które wbija się w ziemię.
No to (_,_) , bo nikt mi tego nie złoży, moje będą się wiły nadal na trzepaku
Anuś....to jest proste To tylko tak skomplikowanie wyglada Ostrza są do różnych przekrojów słupków..trzeba spasować tylko 3 elementy, przekrój słupka do przekroju "kieszonki" nad ostrzem i dopasować to do wielkości pergoli I najlepiej znależć gościa z wkrętarką i poąłczyć elementy drewniane na wkręty do drewna...... Zaimpregonwac możesz już sama
Witaj Jolu
Proste, proste Tylko żeby wbić te ostrza na 60 cm w moja glinę to trzeba "chłopa". No i dobrze wymierzyć odległość miedzy nimi, bo albo kratka się miedzy słupki nie zmieści, albo trudna ja do nich będzie zamontować ...
Witajcie w nowym tygodniu U mnie chłodno, ale słonecznie
Witajcie
dziękuję za powitanie na forum
mam juz kilka fotek, jak zauważycie koło domu w centralnym miejscu jest studnia, muszę coś z nią zrobić bo zostaje i trzeba ją jakoś wkomponować ogródek planuje wysypać kamieniem i w związku z tym co moża tam posadzić? myslałam może w najszerszych miejscach (ok 1,4 m) posadzić iglaki na pniu? jak myślicie? Koło domu mam w kostce zrobioną taką "łezkę" jest tam świerk sitkajski na pniu a koło niego 3 szt little gem- czy mogą zostać? tylko w kącickach były wrzosy i nie wiem czy nie przemarzły raczej bym je zabrała z tego miejsca a posadziła np czerwonego berberysa miniaturkę 3 szt w kazdym rogu. Narazie jest tam szary kamien ale planuje białym wysypać bedzie wiekszy kontrast do roślin- co o tym myślicie?
i w ogóle mam dużo pytań ale moze wgram te zdjęcia i jakoś moze razem przebrniemy przez ten ogródkowy bałagan na mojej działce.
Wg mnie trzeba pod płot posadzić rośliny wyższe, żeby ja się do Ciebie wchodzi wzrok nie leciał na te daszki sąsiada. Ja bym od razu się wysadziła świerkami serbskimi.
Duuuużo lepiej I spora sysfakcja, że "maczałam w tym palce"
Dokładnie - dzięki Tobie i ogrodowisku Jest czyściutko, porządnie a ja - NARESZCIE WIEM - co dalej Powolutku będę dążyła do wykończenia tego mojego kółeczka Teraz jak patrzymy na przedogródek to zęby bolą