Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 23:09, 28 maj 2012

majkel0326 napisał(a)
Bożenko,piękny wiersz,zdjęcia również Z tego co czytam to nie tylko u mnie susza.U nas najczęściej pada w żniwa,a jak powinno lać to sucho.Wszystko na opak

No właśnie coraz więcej i coraz częściej jest na opak w naszym kraju.
Bogdzia 23:12, 28 maj 2012

irena_milek napisał(a)
Piękny wierszyk i zabawny, a ptaszek wyjątkowej urody; M. miał rację, faktycznie ciemne, prawie czarne skrzydełka
jej śpiew słyszę często, ale teraz nawet swoim mocnym zoomem optycznym sfocić ją, to majstersztik

Jak ją ciągle słyszysz to moze i zdjecie by się udało zrobic? Spróbuj choc nie jest to łatwe ale możesz miec szczęście i sie uda.
Bogdzia 23:13, 28 maj 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Nie pokazują tych zdjęc z Anglii więc napiszę ,, bajeczke" o wildze bo jak wiecie ostatnio udało mi się ją ,,złapac" w obiektyw. Potrzebne jest tylko wyjasnienie dla tych którzy nigdy wilgii nie słyszeli: Pan wilga potrafi całymi dniami latac po okolicy i nawoływac w sposób brzmiacy jak słowo ,,Zofija". Czasem trwa to nawoływanie przez cały dzień i stąd ten wierszyk.

A ja słyszałam często takie powiedzenie, że wilgi swoim śpiewem zapowiadają deszcz

Tak mówią ale to podobno obowiązuje od lipca.
aldonaz 23:29, 28 maj 2012

Zdjęcia wilgi i wierszyk świetne. Może doczekamy się niedługo antologii wierszy o ptaszkach Twojego autorstwa. Jestem pierwsza w kolejce po autograf. Pozdrawiam
Milka 23:37, 28 maj 2012

Bogdzia napisał(a)

Piękny wierszyk i zabawny, a ptaszek wyjątkowej urody; M. miał rację, faktycznie ciemne, prawie czarne skrzydełka
jej śpiew słyszę często, ale teraz nawet swoim mocnym zoomem optycznym sfocić ją, to majstersztik

Jak ją ciągle słyszysz to moze i zdjecie by się udało zrobic? Spróbuj choc nie jest to łatwe ale możesz miec szczęście i sie uda.

Teraz na pewno powalczę smieje sie ze mnie M. jak latam z tym aparatem, a ja mu na to, że to też ważny sprzęt ogrodnika
jotka 00:05, 29 maj 2012

Przeczytałam wierszyk Wilgę podziwiam u Ciebie, bo w naturze chyba jeszcze nie spotkałam ...

A ja dziś zaprosiłam sikorki na stołówkę do mojego ogródka i dały się sfotografować ku mojemu zdziwieniu. Tak były zajęte zbieraniem pokarmu, ze na mnie nie zwracały uwagi
Martek 00:26, 29 maj 2012

Bogdzia napisał(a)

Pozdrawiam ciepło,plusików nie ma,ale do ciebie Bogdziu to i Brajlem trafię
Ptaszki moje.... wiedziałam,że u ciebie jakieś rarytasy

Zawsze miło Cię widziec Marto.Mam kilka ciekawych zdjec nawet i na bajki by sie nadały ale ciągle brak mi czasu.

Będzie lało będą bajki ,będzie czas na chwilę z dobrą lekturą
shrekol 07:15, 29 maj 2012

Bożenko ahhhh te widoki u Ciebie super cały czas mam sobotę przed oczyma
Bogdzia 07:36, 29 maj 2012

Aldonko , Irenko , Jolu,Marto i Przemku bardzo mi miło Was widziec w moim wątku. Serdecznie pozdrawiam.
Mala_Mi 10:13, 29 maj 2012

Skąd bierzesz takie fajne pomysły na teksty wierszy?
Skąd w tobie rozum matematyka i polonisty?
Zaskakujesz mnie ciągle i nieustająco
Napisałabym że Cie podziwiam, ale znów mnie ofukasz, że gadam głupoty.... więc sobie tak tylko cichutko pomyślę
Fajny wierszyk..od razu poprawa nastroju