Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:08, 04 kwi 2012

Do góry
Z przodu domu obwódka przy kostce - bukszpany aut - jeszcze nie wiem gdzie...

Oj czeka mnie trochę pracy z wywożeniem tych kamieni...

Ogrodnik mimo woli 22:07, 04 kwi 2012

Do góry
Dziś było bardzo ciepło, w cieniu +19 stopni....
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:05, 04 kwi 2012

Do góry
Wkopany został też jaśminowiec, śliwa wiśniowa 'Pissardi' - nie uwidocznione na zdjęciach (ale w projekcie widać, gdzie, co - odsyłam do drugiego wątku)

Tu przesadzone migdałki z przodu ogrodu, lilak 'Krasavitsa Moskwy' (przesadzony już chyba 4-ty raz... mam nadzieje, że przeżyje, widać mu już pączki ) i malutki buk 'Purple Fountain'

Tu dosadzony jeszcze bukszpan dla spostrzegawczych

Hirutkowy raj:)) 22:03, 04 kwi 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)

Krysiu,co to za roślina? Bo wiesz,ja amator jestem

Majka to jest tawuła ale nie wiem jaka Dopiero puszcza pączki , lubię tawułki to wdzięczne roślinki Na zdjęciu poniżej w 2010.

Zakątek Olgi 22:00, 04 kwi 2012

Do góry
Nie wiem czy wszyscy wiecie
Nasza Ola ma dziś Urodziny przecież.
Życzę Ci Wszystkiego Najlepszego
Oraz wiadomo- ogródka cudownego.

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:55, 04 kwi 2012

Do góry
Tutaj już posadzone tawułki 'Goldmound wokół głogu 'Paul`s Scarlet', obok kosodrzewina 'Mugos' przeplatanej berberysem 'Red Lady'

No i sami widzicie, że jakbym to najpierw przekopała i wsadziła, to nic nie byłoby widać

Rododendronowy ogród. 21:54, 04 kwi 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Następna setka i powód do otworzenia barku Gratuluję Bogdziu! Jak tak dalej będzie odwiedzajcie mnie na odwyku koniecznie z wami wszędzie raźniej i weselej

Jeśli pójdziemy na odwyk to wszyscy razem.Ale ja nie chcę się odzwyczaic.
Rododendronowy ogród. 21:53, 04 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
600 stron...a ja jeszcze nie przeczytałm tych ze środka, bo tak szybko tu sieleci ze stronkami....wybacz
Ale obiecuję, że doczytam . I od dawna jestem na bieżąco.. no prawie na bieżąco, bo o jedną stronkę przespałam
A ja Ci życzę z tej okazji , by na spotkanie w maju zakwitły wszystkei rh, które powinne planowo zakwitnąć
A w prezencie moich część patyczaków i ten co mi powtarza kwitnienie gigant.... (albo ja kurdupel????)

Dopiero co pisałam u Ciebie że ze względu na pogodę chyba sie spakuję i pojadę do Ciebie a tu dzięki temu zdjeciu Twojej kuchni juz jestem u Ciebie. Patyczaki masz rzeczywiscie imponujące. A ten wielki nie przewraca się?A jakie ładne podusie na siedzeniach. Już się rozsiadłam wygodnie.
O....! 21:50, 04 kwi 2012

Do góry
no, z tą namnażarką to się okaże po świętach, teraz jeszcze nie zabieram się za sadzenie tych bukszpaników...
dzisiaj posiałam trochę roślin w moim kółku... ale jeszcze muszę kupić różne rozsady...

a tu centrum kółka warzywnego

i jeszcze takie obrazki
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:49, 04 kwi 2012

Do góry
I zawijasek z bukszpanu gotowy

A raczej znak zapytania

Rododendronowy ogród. 21:45, 04 kwi 2012

Do góry
Następna setka i powód do otworzenia barku Gratuluję Bogdziu! Jak tak dalej będzie odwiedzajcie mnie na odwyku koniecznie z wami wszędzie raźniej i weselej
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:45, 04 kwi 2012

Do góry
Na następny ogień poszło wyznaczenie linii rabat.

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:45, 04 kwi 2012

Do góry
butterfly napisał(a)

Łaaaał
Rododendronowy ogród. 21:44, 04 kwi 2012

Do góry
600 stron...a ja jeszcze nie przeczytałm tych ze środka, bo tak szybko tu sieleci ze stronkami....wybacz
Ale obiecuję, że doczytam . I od dawna jestem na bieżąco.. no prawie na bieżąco, bo o jedną stronkę przespałam
A ja Ci życzę z tej okazji , by na spotkanie w maju zakwitły wszystkei rh, które powinne planowo zakwitnąć
A w prezencie moich część patyczaków i ten co mi powtarza kwitnienie gigant.... (albo ja kurdupel????)
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 21:43, 04 kwi 2012

Do góry
Monitko, postaram się, tylko, że będę go ciąćjak będę sama, więc zdjęć za wiele to nie zrobię

Tu jest jałowiec koło wrzosowiska

PRZED

PO

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:42, 04 kwi 2012

Do góry
Zakupiłam tez cisy na żywopłot, drzewka, tawułki, berberysy...

na pierwszy ogień poszły obwódki z bukszpanu. Od razu zaznaczam, że zaczęłam od d... strony, bo nie zdjęłam darni... czeka mnie dużo pracy ale już się ciesze na te pracę
A ja M. zobaczył już całość nasadzenia to powiedział, że w sumie to on może latać z kosiarką między tymi krzaczkami i drzewkami...
Zostawiłam to bez komentarza i tylko popatrzyłam się znacząco...

Ci, którzy nie śledzili mojego wątku projektowego zapraszam - będzie wiadomo mniej więcej o co chodzi.

tutaj już wsadzony żywopłocik z cisa 'Hicksi' i 3 miłorzęby 'Mariken'

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:36, 04 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)

Kwitnąca magnolia gwiaździsta dla wszystkich spragnionych wiosny Wczoraj rozwinęła pąki

Powiem tylko woooooow ..... pięknie

Tylko, że malutka ma niewiele ponad metr, ale obrodziła w tym roku kwiatami, źe aż miło. Wystarczyło ja wreszcie z donicy do gruntu posadzić i nawozić a u Ciebie już pękają pąki?
Ogrodnik mimo woli 21:33, 04 kwi 2012

Do góry
andziulka napisał(a)
Aniu, u Ciebie już grzmiało? Widzę, że leżysz na trawce, a kiedyś mi babcia mówiła, że można siadać na trawę dopiero po pierwszych grzmotach

Jak byłam w Białymstoku to w Rzeszowie grzmialo
I lepiej niech nie grzmi, bo Misiek boi się burzy i musimy siedzieć w łazience.......

A to jeszcze jedno z serii głupich ujęć..... "kółka" do góry i miodzio....

A to mój sklaniaczek, jeszcze beznadziejny..ale niedług bedą jego pierwsze skrzypce.... i teren wokół bałaganowaty
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:32, 04 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Kwitnąca magnolia gwiaździsta dla wszystkich spragnionych wiosny Wczoraj rozwinęła pąki

Powiem tylko woooooow ..... pięknie
Brak pomysłu na ogródek 21:31, 04 kwi 2012

Do góry
no i dostałam od teścia bukszpan. Pojechalam do niego na działkę z łopatą i ogolociłam z odrostów prawie 30 letni krzew. Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale to co udało mi się wyrwac korzeniami połączyłam i uformowałam w krzaczki a dzisiaj ciachnelam fryzurki. Mam nadzieje ze się przyjmą i dadzą dalej formować. nie mogłam zapytac o radę na forum, bo chciałam przed nocą jeszcze je wkopac.
Przed cięciem

i po:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies