Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 11:10, 10 maj 2012

Cynie mają być w kolorze seledynkowym...wiec prawie ogórki......
Pomylić ogórki z cyniami...w dodatku wszystko było podpisane.... tylko czasu nie było poczytac... i to jest odpowiedź skąd ja mam czas.... bo robię100 rzeczy na raz i nic porzadnie tylko na szybko.
Cynie pójdą do gruntu, ale po ogrodnikach, bo zapowiadaja przymrozki..
Ogórki za Waszą radą posieję..... zwłaszcza, że mam 6 sadzonek juz kwitnących i z mikroogóraskami na 1 cm. Jeść będzie co a na przetwory i tak nigdy nei mam czasu, wiec czym później wyrosną tym lepeij.... posiłki do przetworów przyjadą dopiero i tak w sierpniu.. Goście wakacyjni przyjeżdżają ,załamują ręce jakie mam wielgachne ogórki... rekrodzista do wiadra się nie mieścił i litują sie nad moim dobrem
Ale ja zawsze moim gościom powtarzam, że u mnie agroturystyka i wczasy pod gruszą I grunt to sobie dobrać odpowiednich gości.....

Jola...już w podstawówce miałąm przezwisko TRZEPAK.... i to z dwóch powodów..to na trzepaku siedziałm na każdej przerwie i byłam roztrzepana..... wiec nic nowego nie wymysliłaś Teraz zmieniło siętylko to, ze zamiast na trzepaku siedzę na ogrodowisku..ale już uciekam, bo była przerwa na śniadanie.....
Moje cyniowe poletko
jotka 11:25, 10 maj 2012

Aniu, dobrze robisz, ze cynie posadzisz dopiero po ogrodnikach i zimnej Zośce, bo to chyba najbardziej wrażliwe na mróz z jednorocznych.
pozdrawiam z mojego trzepaka
Milka 14:24, 10 maj 2012

asc napisał(a)

Nadrabiam zaległości musiałam zajrzeć ASC i do cię
Smutno to brzmi "Ostanie tulipany...",ale cóż życie biegnie do przodu jak wariat
Świetny rym u Irci

Ostatnie w tym roku...a w nowym będą stare i będą nowe.. bo co prawda mówię koniec z kupowaniem..ale znajac zycie jesienią..... zapomnę co mówiłam wiosną, przez lato przemyślę, gdzie by sie zmieściły.........
Żartowałam...ja i przemyślenia...... kupuję a potem myśle.
Moje ostatnie tulipany mierzą ponad 80cm..... foto z komórki ..słabo widać moje wielkoludy, ja do porównania na dowód, że wysokie

nic nie jest wieczne ale to foto może tak, bo wirtualnie na serwerach zapisane gadasz do nich? i pewnie mówisz, no ja tyle mierzę a ile wy
Celina 14:24, 10 maj 2012

Witaj Aniu Nie ma dnia żebym żurawia u Ciebie nie za puściła
dziś kometarz; fajna szklarenka;
Kurde fajnie masz!!!
człowiekowi blokowiska żal pośladki ściska!!
Rym nie był zamierzony!!!
Milka 14:26, 10 maj 2012

asc napisał(a)
Teraz na przykładzie wytłuamczę dalczego jestem ogrodnik mimo woli....
Wpadam rano do szklarni podlać co się da..bo znów słoneczny dzień nastał.....
Wcześniej poszukiwałąm cynii, które wysiałam... pomieszkałąm astry, pomieszałam wszystko, ale cynii nie znalazłam (pierwszy raz je posiaąłm, wiec nie mam pojęcia jak wyglądają). Przebolałam stratę. Gdzieś widocznie padły albo c..nie ma to nie ma.
Za to oglądam dziś ogóki i stwierdziłam jaka nietypowa odmiana, wogle sie nei pokąłdają tylko ładnie stoją na bacznosć..odetchnęłam z ulgą..fajnie nie musze ich podwiązywac..a z czasem stanio u mnie słabiutko..... Ucieszona tym faktem idę i myślę...i nagle EUREKA. Czy to są napewno ogóki.....
Po wnikiliwej anlizie wyciągnełam wnioski..
1. Cynie się znalazły...nie padły i mają się dobrze.
2. Zapomniałam posiać ogórków.
3. Pół szklarnii ładnych cynii..szkoda, że ich nie mozna jesć....

Teraz dylemat..przesadzić cynie do gruntu za wcześnie..... posiać ogorki z nasion czy na bazarku kupić już sadzonki gotowe i podrośnięte....

A tak wygladała moja pomyłka.... z przodu "ogóki cyniowate" a z tyłu ogóki normalne.... Jak można to pomylić????????? Tylko mimo woli.....

a ja tylko napiszę, ze mnie to sie kojarzy z dzieciństwem luzik, bałagan i zero odpowiedzialności
anula_wn 19:50, 10 maj 2012

Aniu, szklarenki dziko zazdroszczę ! cudnie
Syla 19:56, 10 maj 2012

Imponująca szklarnia !!! pozdrawiam Aniu
ircia 20:05, 10 maj 2012

asc napisał(a)

Mój chłopak czasami lubi popracować..ale z racji wieku już niechętnie ... ale wczoraj naszło go na zabawy w ogrodzie.

U Ciebie Aniu zawsze trafię na super zdjęcia
To mój zdecydowany faworyt Twojego ogrodu
Mala_Mi 20:06, 10 maj 2012

Celina napisał(a)
Witaj Aniu Nie ma dnia żebym żurawia u Ciebie nie za puściła
dziś kometarz; fajna szklarenka;
Kurde fajnie masz!!!
człowiekowi blokowiska żal pośladki ściska!!
Rym nie był zamierzony!!!

Celina, ja w bloku też wychowana..... nawet działeczcki nie miałam...... kwatków balkonowych tez nie miałam Za to teraz sobie odbijam..... i w ramach rozprostowanai kości trochę pofociłam....

I moje piwonie.... pokazuję, aby pokazać wysokość krzewu..nie miałkto mi zrobić zdjęcia wiec sama sie meczyłam..... pąki sięgają mi pod zderzaki

Franczeska..czyli Frania..piękna

I to żółte z bliska
Sebek 20:21, 10 maj 2012

Aniu - jak zwykle ślicznie u Ciebie, w szklarni masz super - no i te giganty tulipanowe!