Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 17:31, 16 mar 2012

Do góry
Moja dzisiejsza wiosna

RATUNKU!!! Nie wiem co z tym zrobić! 17:24, 16 mar 2012

Do góry
Zamiast oddzielnej wysepki odseparowanej od żywopłotu, połącz ją z żywopłotem i posadź rośliny takimi plamami, jak u góry. Te kolory mogą odpowidać kolorom żurawek posadzonych polami po kilkanaście sztuk.

Przedogrodek wzywa pomocy!!!!!! 17:05, 16 mar 2012

Do góry
Możesz takie zrobić nasadzenie pod płotem

Przedogrodek wzywa pomocy!!!!!! 17:01, 16 mar 2012

Do góry
Ten projekt idealnie nie pasuje, ale zobaczysz o co w tym wszystkim chodzi

Ogród w Alei Lipowej... 17:00, 16 mar 2012

Do góry
A teraz moje dziś zakupione bratki w iście ogrodowiskowych kolorach

Pszczelarnia 16:55, 16 mar 2012

Do góry
Ewuś nie gniewaj się, ale muszę Ci coś dać w prezencie jak t ozobaczyłam to od razu pomyslałam o Tobie. Wola niebieskie krokuski..... oblatywaął tylko niebieskie, a żółte mijała
Przedogrodek wzywa pomocy!!!!!! 16:54, 16 mar 2012

Do góry
Z lewej strony przy płocie, jako tło dla roślin, posadź cis jeden przy drugim i tnij go w ładny żywopłot strzyżony. To będzie tło dla Twoich roślin na rabacie.

Kup takie okazy i sadż 4-5 okazów na metr bieżący

Przed nimi pasują rośliny cienioznośne i cieniolubne, jak różaneczniki, hortensje, hosty i żurawki Citronelle, Pachysandra . Ten zestaw wystarczy.

Ogrodnik mimo woli 16:52, 16 mar 2012

Do góry
To zdjecie dla Ani MOnte....chciałą zobaczyć mój prezent na Dzień Kobiet, jak rozkwitnie....

Ogrodnik mimo woli 16:50, 16 mar 2012

Do góry
A tę fotkę dedykuję Ewie Pszczelarnii :

Krokuski już sięzaczynają budzić do życia..a ja chyba z nimi I jest już dużo pojedyńczych po całym ogrodzie ..Ale tu najwięcej

Przedogrodek wzywa pomocy!!!!!! 16:50, 16 mar 2012

Do góry
1. Katalpa (drzewko) jest ładna, możesz ją podsadzić kilkoma trzmielinami "Emerald'n Gold" i ciąć je, Będzie zimozielono. W trawniku wytnij kwadrat. Albo zrób pomysł z tego artykułu.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/98-drzewa-w-ramach

2. Wzdłuż murku posadź irgę "Mooncreper" - będzie zwisała i idąc do domu będziesz czuła zapach białych kwiatuszków, Zobacz taki okaz okalał ławkę na której siedziałam

3. Jeśli murek będzie wyprostowany i otynkowany, a irgi nie posadzisz, to żeby go złagodzić trzeba przed nim postawić donice z pięknymi kordylinami i podsadzone roślinami sezonowymi. Nie w takich donicach tylko ładniejszych, ale ten klimat nasadzeń.
Albo coś takiego, okazałego.

Ogród Danuszy - odsłona 2 16:48, 16 mar 2012

Do góry
pąki azalii

Ogrodnik mimo woli 16:48, 16 mar 2012

Do góry
Wszyscy chwalą się zakupami...to nie będę gorsza. Przyszło pierwsze zamówienie z Liliami i liliowcami...
Ogród Danuszy - odsłona 2 16:47, 16 mar 2012

Do góry
tulipanki następne wychodzą musze spryskac czyms ten mech nigdy go tu nie miałam widac mokry rok poprzedni tak sprawił

łubin wytyka na świat łebki

piwonie wyszły

Ogród Danuszy - odsłona 2 16:43, 16 mar 2012

Do góry
no dzisiaj rekordowo w śłoncu miała nawet 26 stopni!!

weszłam na kawke jutro bedzie dalszy ciąg sprzątania szykowania pod zasiew warzywek
a tymczasem pokazał się pierwszy krokusik

tu nastepne sie szykują

i przebisnieg

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 16:39, 16 mar 2012

Do góry
Monteverde, tą moją lobelię posiałam w takich maciupeńkich doniczkach, a więc nie zamierzałam jej raczej pikować, ale chyba jednak podzielę każdą doniczkę na dwie porcje. Na więcej części dzielić nie będę, bo chcę mieć duże kepy lobelii w gruncie i w doniczkach
Jotka-Jolu, dzień dobry. Chyba jeszcze u mnie nie byłaś. Witam Cię w takim razie ze zdwojoną radością. Parapety mam faktycznie zastawione co do ostatniego centymetra. I to nie tylko parapety, bo także różne stoły i stoliki. Zaczynam już powoli tego nie ogarniać. A tu ogród czeka...
Andziulka, w tym roku jakoś mnie wzięło na sianie, bo wcześniej raczej nie wysiewałam. Ale to jest fajna zabawa, I ciekawie obserwować rozwój rośliny od zera
Haniu, jeszcze zdążysz z sianiem. Te, co idą prosto do gruntu, to spokojnie. Masz mnóstwo czasu. Choć z drugiej strony...
Karolciu, bardzo się cieszę, że zechciałaś to wszystko przeczytać, bo jednak jak się już nagromadzi trochę stron, to lektura robi się żmudna. Zapraszam serdecznie na wiosenne zdjęcia.
Irenko, a co u ciebie kochana nie wygląda?

Dzisiejszy dzień spędziłam bardzo wydajnie. Najpierw pościnałam wszystkie trawy na jeżyki.

Później przywieziono mi największe skarby ogrodnika: korę, ziemię i obornik

Wyciągnęłam taczusię, którą dostałam w tym roku na gwiazdkę, i porobiłam przy trejażu dołki na róże. Wszystko czeka w gotowości na przyjazd moich ukochanych angielek.

No a w ogóle to wreszcie coś mi zakwitło. KROKUSY!!!

Cięcie hortensji 16:38, 16 mar 2012

Do góry
Dzisiaj cięłam hortensje bukietowe "Limelight", u ogrodowych (H, macrophylla) ucinamy jedynie kwiatki i martwe gałązki.

Moja Limelight jest prowadzona w formie małego drzewka - chcę aby kiedyś tak wyglądała, była wyższa niż mur.

Tak to wygląda, wysokość hortensji około 1,5 m. teraz widać, jak każda gałązka jest podwiązana do kija czarnym wężykiem, aby pod ciężarem mokrych kwiatostanów gałęzie się nie położyły na kulach z bukszpanu.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:34, 16 mar 2012

Do góry
Cyfrowe aparaty to wynalazek na miarę samolotu - jak dla mnie

Tak to wygląda, wysokość hortensji około 1,5 m. teraz widać, jak każda gałązka jest podwiązana do kija czarnym wężykiem, aby pod ciężarem mokrych kwiatostanów gałęzie się nie położyły na kulach.

W cieniu - zacieniona 16:34, 16 mar 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Są takie falbankowce ,ale ja gustuję w prostych ,ale twój bardzo sympatyczny i tak pięknie wyeksponowany .
Mam białego do gleby ,czeka na balkonie ,a tam pewnie w tej chwili ze 30 C ))

Jest podobny do moich ubiegłorocznych petunii.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:23, 16 mar 2012

Do góry
Podobają mi się te karbowane żółte prymulki. Długo kwitną, a potem ze środka wyjmuje się te płatki a reszta jest zielona i pokarbowana.

W cieniu - zacieniona 16:22, 16 mar 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Są takie falbankowce ,ale ja gustuję w prostych ,ale twój bardzo sympatyczny i tak pięknie wyeksponowany .
Mam białego do gleby ,czeka na balkonie ,a tam pewnie w tej chwili ze 30 C ))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies