Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 13:05, 16 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
takie astry miałam w ubiegłym roku, są cudowne; kolor powala na kolana
na teraz starczy czas na mnie

Japoński ogródek Anety 12:57, 16 mar 2012

Do góry
Jakiś czas temu męczyłam niektóre osoby w sprawie mojego wybujałego oleandra. Poprzycinałam (już odbijają) zbyt długie gałązki. Ale z lenistwa i braku czasu nie chciało mi się jakoś specjalnie ich ukorzeniać. Wstawiłam 4 do słoika z wodą i tyle. I patrzcie! Po miesiącu 2 się ukorzeniły.

Po prostu ogród... 12:54, 16 mar 2012

Do góry
sylllwia napisał(a)
Pewnie o te kule Ci chodzi

Też stałam i przyglądałam im się długo, i sadziła w myślach już je u siebie w ogrodzie.

mam pytanko....!
mam takie kulki w ogrodzie. Teraz po zimie troszkę zbrązowiały .. pewnie przymarzły- w środku całe brązowe. czy da się coś z tym zrobić? Proszę o pomoc.... bo szkodami ich strasznie
Rajski ogród Ani 12:50, 16 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
mnie ta zmiana do gustu przypadła lubię takie 15 minut w samotności przy kawce i wewnętrznym myśleniu, a już jak to ma miejsce na ogrodzie, tom happy

co to za ciemnofioletowy kwiatek w tle?
Tez uwielbiam pić kawę w ogrodzie tak jak moje koleżanki, które mnie odwiedzają, za nic nie chcą w domu przy stole
Tam z tyłu fioletowe to są astry, miały białe środki

Moje roślinki 12:50, 16 mar 2012

Do góry
Witaj Małgosiu! Liliowce kupione w tym roku ma jeszcze w domu,czekam z posadzeniem na bezpieczniejsze temperatury.Natomiast te,które mam już w ogrodzie już się pojawiają.
U nas dziś takie piękne słońce świeci,że poszłam do warzywnika i za jednym zamachem posiałam marchew,pietruchę naciową,groch,wczesną sałatę i rzodkiewki.Ale jestem zadowolona A przechodząc koło kwiaciarni nie mogłam się oprzeć i kupiłam sobie troszkę wiosny do domu

Wiosenne dekoracje i kompozycje w donicach 12:46, 16 mar 2012

Do góry
Dorzucam obiecane zdjęcia. Obręcz to gałązki wierzbowe pewnie, ale te cienkie to nie wiem.

I przód z bliska:
Japoński ogródek Anety 12:42, 16 mar 2012

Do góry
A tu hura!!! pierwszy rozkwitnięty u mnie( bo u Was już widziałam) kwiat tej wiosny!

I jeszcze narcyzy:
Japoński ogródek Anety 12:39, 16 mar 2012

Do góry
Dalsza część wiosny w ogrodzie. Taras już wymyty, za niedługo wystawiam meble Ale radocha!
Bratki:

A żeby było na co patrzeć mus posadzić coś kolorowego na szarych jeszcze rabatach:

(widać już budzące się orliki i cebulowe)

Rajski ogród Ani 12:35, 16 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
ja kiedyś byłam sową, a M. skowronkiem, a teraz zrobiło się na odwrót i dobrze, bo i rankiem i wieczorkiem w ogrodzie
mój M też kiedyś był skowronkiem, ale to się zmieniło pewnie wszyscy tak mają, kiedyś tam muszą się zmienić

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 12:10, 16 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)

Takie niespodzianki tez u mnie rosną

U nas się na to mówi kanie Alez ci porządne kotlety rosną w ogrodzie [/quote
Po rozwinieciu faktycznie były ogromne .Nie zjadłam ich ,potraktowałam jako ozdobe he,he.
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:38, 16 mar 2012

Do góry
Witaj,bardzo się cieszę, że ktoś chce dyskutować, pomagać, doradzać. Po to tu jesteśmy

Mamy już pewne nasadzenia, więc dostosowujemy się do stanu obecnego. Są już sosny na tym rys u dołu z pr strony. Dodatkowo chcemy, żeby na wprost drzwi było drzewo w tej obwódce,bądź rzeźba. Coś w tym stylu:

Podjazd do garażu idzie prosto, następnie mamy rząd Cisów Tacksii i ścieżka na wprost okna. Potem już wcięcie z rzeźbą lub drzewem jak na zdjęciu. Tutaj po lewej jest tylko dywan z bluszczu, ale my chcemy tu Cis i tą kompozycję od Danusi.

Projekt i szkic są takie same prawie. Zrezygnowaliśmy ze ścieżki z kamyczków koło domu z przodu. Myśleliśmy o tym sciętym narożniku z brzozami, ale masz rację powinien pozostać w formie prostokąta, bez udziwnień.

Proszę o komentarze.
RATUNKU!!! Nie wiem co z tym zrobić! 11:11, 16 mar 2012

Do góry
Mam problem z moim ogrodem. Nie wiem jak go urządzić aby było ładnie.... Proszę o pomoc ! Może macie jakieś pomysły?

narazie jest tyle:
Mini ogródek-maxi problemy czyli prośba o pomoc... 11:05, 16 mar 2012

Do góry
Bazgroły dla zobrazowania

Pogaduchy skowronków 10:42, 16 mar 2012

Do góry
Witajcie jak pięknie powitaliście dzionek u nas jest ciepło +6 od rana i świeci ostre słoneczko, że nawet przylaszczce zabrało kolorek

Pogaduchy skowronków 10:38, 16 mar 2012

Do góry
Witam, witam słonecznie . Jest chłodnawo i pociąga północny wiaterek. Z pracami w ogrodzie trzeba jeszcze się wstrzymać. Idę przyciąć krzewy.
Moje tegoroczne hipki.

W całości są w wątku " hipeastrum ".
Rajski ogród Ani 10:37, 16 mar 2012

Do góry
Witajcie od rana jest ciepło i piękne słońce, które jest tak ostre, ze nawet przylaszczka ma bledszy kolor

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:24, 16 mar 2012

Do góry
trochę wiosny.....

u mnie w nocy przymrozek był, ale już o 8 było +7; słońce świeci jak szalone i już w duszy gra; weekend będzie cudowny
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 10:18, 16 mar 2012

Do góry
dajana napisał(a)
Takie niespodzianki tez u mnie rosną

U nas się na to mówi kanie Alez ci porządne kotlety rosną w ogrodzie
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 10:16, 16 mar 2012

Do góry
No to teraz początek zamysłu na kącik

i już tłumaczę
1- Budleja (już jest)
2- chcę tam dać dwie piwonie - te ciemnoróżowe
3- chce wsadzić tuje szmaragdy żeby jednak ten kącik trochę osłonić
4. - 2 róże pnące (takie fioletowo- niebieskie) już są- będą puszczone jakby po ogordzeniu
5. (to czarne pięć- na to czerwone nie zwracajcie uwagi) to pigwowiec który już tam jest (ewentualnie mogę przesadzić)
6. 2 hortensje limelight
7. to oczywiście odgapione od Danusi boskie żurawki te żółto-zielone- są obłędne!
8 sosna czarna
? co dać od pigwowca do ogrodzenia? A może konsekwentnie obsadzic wszystko hortensją i żurawkami i mieć jedno nie przekombinowane miejsce ?
? Co dać jako tło tych hortensji? Proszą się stożki z bukszpanów ale na takie to ja będę chyba 20 lat czekać Conica też baaaardzo długo rośnie.
Proszę podpowiedzcie!! Bo już nie śpię przez ten ogródek.

p.s. czas na wszelkie zmiany mam do połowy maja bo potem na świat przyjdzie moja córcia i siłą rzeczy nie będę mogła już tak szaleć w ogródku dlatego się tak spieszę z tym planowaniem
Ogródkowe perypetie:) 09:40, 16 mar 2012

Do góry
Planu jeszcze nie mam..ale zaczyna się weekend, dam radę
Za to mam pytanie..wiecie co to za roslina?
Dostałam to to mało wymagające, jak zauważyłam, lubi dużo słońca, ale co to nie wiem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies