Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

bociek 19:57, 27 maj 2012

Hmmm, intrygujacy ten przepis, ta maka razowa...
bacowa 19:59, 27 maj 2012

wysokość po 4 latach jest taka jak kupiłam ok.1 m, Invwersa rośnie w "dół"
już dawno powinnam podnieś gałązki do góry żeby była wyższa ,ale jakoś tak schodzi

myślę że teraz po podniesieniu gałązek , to jakieś 1,5 m powinna mieć , aż jutro sprwadzę
i zapodam jej nowy kijaszek i w końcu podniosę te gałązki ,bo zacznie się plożyć po ziemi .

pozdrawiam
bacowa 20:07, 27 maj 2012

Ja jeszcze w sprawie ciasta , czy dobrze rozumiem że obie mąki mam zmieszać ?
Juzia 21:07, 27 maj 2012

Oszzz....a chciałam wczoraj kupić rabarbar....i czemu ja nie kupiłam???? Ciasto by było, a tu nic
jotka 21:11, 27 maj 2012

Widzę, ze nie odpuszczasz i inwersa będzie
Krys 23:28, 27 maj 2012

Ale piekny ten świerk ,ech może się w tym roku skuszę
popcorn 08:19, 28 maj 2012

Hihi, ale namieszałam

Mąkę razową miesza się z białą pszenna i wychodzi dośc dziwne ciasto Razową miałam chyba nawet żytnią, taką która bardziej otręby niż mąkę przypominała Do ciasta nie dodaje się wcale cukru. Do zasypania rabarbaru daję połowę zalecanej ilości cukru i wg mnie też jest ok - nie lubię zbyt słodkiego ciasta. A lukier na wierzch posypany kakao to mus - super przełamuje słodko-kwaśny smak nadzienia rabarbarowego

Ewo - dzięki za fotki! Piękny jest Muszę jak najwyższy kupić i prowadzić w górę, chciałabym żeby był podobny do tego u Bogdzi i miał ze 4 metry chociaż, zanim się zwiesi...
Bogdzi Inversa:

Po Inversę jadę w sobotę za 6 dni - w tę nie dałam rady

Miłego poniedziałku!!
popcorn 13:40, 28 maj 2012

Rosa Rugosa (róża pomarszczona, jadalna) - mój szpalerek z tyłu działki kwitnie - zaczyna!

Żurawki bordowe radzą sobie tak:

A żółte dużo słabiej...

Nic dziwnego że jeszcze ich nie sprzedają - nie nadgoniły zimowego odpadnięcia wszystkich liści

Dosypałam świeżej kory - od razu lepiej

Bukszpany od Irenki:

Jak posadzę tam wszystko, wyrównam ziemię i nasypie na wierzch kory. Ale to jak skończę dopiero...

Rabat wygląda na razie tak - i nie wiem co dalej, sporo miejsca zostalo...

U góry proso i rozplenice (póki nie znajdę trzcinnika Karl Foerster - te musiałam już wsadzić).
Niżej pas mozgi i grupki rozchodnika okazałego (duże i maleńkie sadzonki z przodu, więcej nie mam).

I co teraz? Magnolio help!!
Dojdą jeszcze ze 3 żółte tawuły przesadzone z rabaty obok - jak dokupię trzcinnik, jego pas "wejdzie" w rabatę tawułową po lewej, a tawuły wyemigrują tutaj... i nie wiem co dalej
popcorn 13:55, 28 maj 2012

I ta sama rabata z dołu - sporo pustego miejsca...
AniaDS 14:01, 28 maj 2012

Jak ja żałuję, że kilka lat temu kazałam u siebie rugosę wykopać.
Wówczas do takich róż nie pałałam zbytnią miłością.
Kto by pomyślał, że tak mi się odmieni .