Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Ewa 07:11, 28 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Lawenda zaczyna szaleć. Straszne straty po zimie, połowa pędów do wycięcia bo wymarzła. Ale damy radę dolomitem ją w tym tygodniu podsypię, będzie pięknie kwitła do października.

Klon miniaturowy palmowy miał być wywalony a tu wypuścił jeden listek..... Miał roznąć przy ścianie wodnej,,,,
A tak wygląda w całej okazałości. musi pójśc na tyły do przechowalni...

No to ja swoją lawendę też muszę czymś potraktować, a Twoja cudna
GabiK 08:26, 28 maj 2012

Marzenko, też kupiłam te pełne surfinie. Tylko gdzie ja je posadzę?

Ile te karmniki mają ziemi pod nogami? Bo tak ciągle myślę, czy na taras kompozyt, czy płyty z pasami roślin.
coli 08:28, 28 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

Oj to pocieszenie dla mnie z tym dolomitem, bo kocham lawendę a wszędzie skrzyp jak szalony rośnie i glina przeokropna więc myślałam że z lawendy nici

O widzę, że Ania też masz taki problem. Ale na skrzyp mamy sposób opisany przez Hanusię. Uciac (nie wyrywać) i malować pedzelkiem z Biofixem. Spróbuję jak mi znów odrosną ze zdwojoną siłą, bo je powyrywałam...

U mnie też dużo skrzypu, więc spróbuję, dzięki za pomysł.
Bogdzia 08:42, 28 maj 2012

miłego dnia.
Mala_Mi 08:58, 28 maj 2012

Bogdzia napisał(a)
Ja kiedyś posadziłam jedna doniczkę zielonego . W krótkim czasie zarósł mi wszystkie grządki i do dzis wszedzie gdzie jest trochę wilgoci to on jest od razu. A taki był dorodny że z 5cm miał wysokosci. myślałam że ten zółty nie jest taki ekspansywny i kupiłam 2 doniczki ale chyba nie posadzę jak też tak szybko sie rozrasta.

Mi karmik gdzie trzeba, to wypadały mu "dziury"...za to gdzie nie trzeba jakimś cudem jest wszędzie..zarasta mi skalniaki i co się da...... rośnie tam gdzie gfo nie sadziłąm i nie mam pojęcia jakim cudem tam się znalazł...... dlatego ja jako podsazenie takich miesc słonecznych i z kieską ziemią...wybrałąm macierzanke W zezłym roku kupiłam takąminiaturową macierzankę.....zobaczymy czy sięąłdnie rozrośnie.... Zimę przetrwała, ale bardzo wolno przyrasta......
Twój akrmnik zaczynawyglądać pięknie, a wiadomosć, że lawenda kwitnie do pażdziernika...... grrr moja kwitnie krótko i wymaraza w liczbie 80% co roku.....
Pozdr. z nowym tygodniem....
Ania 09:35, 28 maj 2012

coli napisał(a)

Oj to pocieszenie dla mnie z tym dolomitem, bo kocham lawendę a wszędzie skrzyp jak szalony rośnie i glina przeokropna więc myślałam że z lawendy nici

O widzę, że Ania też masz taki problem. Ale na skrzyp mamy sposób opisany przez Hanusię. Uciac (nie wyrywać) i malować pedzelkiem z Biofixem. Spróbuję jak mi znów odrosną ze zdwojoną siłą, bo je powyrywałam...

U mnie też dużo skrzypu, więc spróbuję, dzięki za pomysł.

Dzięki Marzenko, przeoczyłam Twoją odpowiedź nie wyrabiam już z czytaniem i zaraz biorę się do dzieła bo ten skrzyp mnie dobija nawet między kostką rośnie
justi 10:09, 28 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

Są foteczki, jak fajnie
Taras i jego "podnóże" albo "runo" tarasowe - jakby nie nazwać- bardzo , bardzo mi się podoba

Justynko tak namawiałaś to się zmobilizowalam ale pomniejszanie rozmiarów zdjęć to masakra ...

Ja przy wstawianiu zmniejszam w paincie, szybko idzie.
To już wiem dlaczego tak mało zdjęć
ell 10:44, 28 maj 2012

Marzenko, a ja z utęsknieniem czekam na zdjęcia, bo ostatnio mam czas tylko na pismo obrazkowe.
Dzisiaj udało mi się nadrobić, więc.......
Milka 11:15, 28 maj 2012

Marzenko, bardzo fajnie wyglądają roślinki w tych kostkach!, wszystko pieknie skomponowałaś, idziesz wg planu i całkiem ci to wychodzi

a powiadomienia dalej nie działają, to chyba jakaś kara za przeróbkę ogrodu bukszpanowego, ha, ha
AniaDS 11:43, 28 maj 2012

U mnie karmniki niezbyt dobrze sobie radzą, po każdej zimie są brzydkie, dziurawe .
Zdecydowanie lepiej radzi sobie w moim ogrodzie macierzanka i do tego bardzo lubię jej zapach .
Ale gdyby mi tak rosły te karmniki jak Tobie... Pięknie wyglądają.