Duże masz te krokusy i już kwitną i mróz ich nie pomroził a u mnie trochę wyrosły przed zimą i teraz wystaja zmrożone liście i nic nie rosną ale ziemia na kamień zmrożona to i trudno się dziwic.
Witaj, Andziulko
Dzisiaj czuję się znacznie lepiej, więc może nawet wyjdę na chwilę do ogrodu. Zapowiada się piękny dzień, choć chyba nadal chłodny.
O poranku powitał nas piękny wschód słońca, który mamy tutaj w nowym domu na wyciągnięcie dłoni, dzięki temu, że teren wzniesiony:
Zachody też można podziwiać, ale na tarasie przed domem. Szkoda, że są takie krótkie. Dzisiejsze poranne słoneczko szybciutko poszybowało do góry - widać, że wiosna nadchodzi, bo dawno tak wysoko nie było wzniesione.
Pszczółko ja bym je włożyła do ziemi i do piwnicy to troszeczkę podpędzą, a potem z doniczką wkopiesz do ziemi, tylko nie trzymaj w domu bo za bardzo wypędzą ja tak miałam w tamtym roku
Witam wszystkich , którzy zechcieli odwiedzić moje skromne progi
Basiu tak truskawki maja zielone liście Gosia ja nie szaleję wyszłam dzisiaj 2 x na ogród po troszeczku, ręce swędzą do ziemi
żeby nie ta ciężka ziemia to można by było więcej zrobić ale na razie się nie da musi podsychać, rośliny aż się pchają do słonka ale niestety w nocy mamy minusowe temperatury dzisiaj było-5, jutro jak dam radę to wygrabię trawnik, może już się zrobi cieplej to odwiedzę stary ogród i poodkrywam wszystko, ale na razie tam jest zimniej niż nad morzem i ziemia zmarznięta
Po chwilowej przerwie już jestem i bardz miło mi, że odwiedzaliście mój wątek.
Wróbelki cały czas ćwierkają, że wiosna jest już niedaleko, w ogródku cały czas jest zmarznięta ziemia,
ale niektóre roślinki swoje czuprynki już pokazują.