Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

barbara_kraj... 20:42, 26 maj 2012

Aniu, wieczorem rób zdjecia z fleszem, wychodzą całkiem, calkiem.
monteverde 23:55, 26 maj 2012

Celina napisał(a)
Aniu witaj zerknełam na godz.wpisu,biedna jesteś z tym spaniem ja próbuję sie położyć ,ale też 4-5 razy sie budzę niestety. Mordęga straszna.
Roślin masz tyle Aniu ,że mózg staje!!
A dyptam Cię nie popażył nigdy?Liliowce jak zakwitną to bedziesz miała cudnie! wpadłabym do Ciebie pooglądać ,ale daleko bardzo cium

Celinko dzięki za odwiedziny, dyptam mnie nigdy nie poparzył no właśnie te spanie dzisiaj może spalam1,5 h, ale po obiadku poleżałam 0,5h i było okimoże kiedyś będziesz się wybierała nad morze to zapraszam
Mala_Mi 00:09, 27 maj 2012

Ja też chcę spać tylko 1,5 godziny....nie miałąbym takich zaległosci w robocied, ogrodzie ,domu A ja jestem śpioch Nie śpię bo musze......
monteverde 00:16, 27 maj 2012

myszorek napisał(a)
Aniu, jakie te Twoje warzywa są już duże. Moje przy nich to prawdziwe karzełki!
Masz zabójcze orliki i fajny patent na ogórki. Sadziłaś je już wcześniej przy siatce?

Myszorku co roku je tak sadzę w sumie 4 lata zdjęcie z tamtego roku
monteverde 00:18, 27 maj 2012

bajsza napisał(a)

Witam wszystkich różyczką z mojego ogródka w którym pracuję 13 lat)

Dziękuję za miłe słowa po przeczytaniu mojego bloga.
Piszę pod tą różą, bo identyczną w tym roku kupiłam ale jakoś kiepsko listki się na niej rozwijają.
Ma ich kilka ale trochę wolno to wszystko idzie - inne nie na pniu rosną jak na drożdżach a ta jakoś kiepsko. Posadziłam ją w dużum wiadrze, bo na ulotce napisali, że może zimą przemarzać, więc wstawię ją na zimę do garażu. Dostała trochę obornika granulowanego i skórkę banana. Może podpowiesz coś czym ją zasilić. Nie widzę na liściach żadnych szkodników choć te najmniejsze czasami wyglądają jak by były sklejone, ale jak podrosną rozklejają się

"jagodę kamczacką" - też kupiłam w tym roku napisz jak ją zasilać i czy woli stanowisko bardzo słoneczne czy takie słoneczne lżej. Pozdrawiam raz jeszcze a do lekarza pójdę w poniedziałek chyba.

Ja w tym roku na mszyc i inne paskudztwa na różach kupiłam mydło potasowe, a jagody niczym nie zasilam, rośnie nawet na kamieniu
monteverde 00:20, 27 maj 2012

asc napisał(a)
Anuś..... Strona 536 - moje pomidory....

Dyptam mnie nie poparzył nigdy... ale też chyba nei miał powodu , bo ja mu w drogę nie wchodzę ,a on mi Co prawda to pytanie nie było do mnie Mój jest biały.... różowego nie mam...

Patent z siatką na ogóki podpatrzyła sobie u Ciebie moja mama i też tak zrobiła Jak mama jest u mnie to buszuje na kompie i ostanio czytała ogrodowisko ......

U Ciebie wszystko wcześniej kwitnie niż u mnie.... jednak masz cieplej Ale mi to nie przeszkadza... i nie zazdraszczam...

Cieszę się Aniu,że mama podpatrzyła sposób z siatką , przyoszczędzi kręgosłup a co do kwitnienia to u Ciebie szybciej wszystko kwitnie i też nie zazdraszczam ale z miłą chęcią oglądam, idę zajrzeć na te pomidory
monteverde 00:21, 27 maj 2012

kaisog1 napisał(a)
Ania 30 nowych odmian liliowców?????? Matko..... A będziesz miała może jakiś w kolorze pudrowo-rózowym?

Gosiu mam
monteverde 00:22, 27 maj 2012

Linka napisał(a)
Aniu jakie warzywka masz już duże
Ja wpadłam doczytać o pomidorach i ich oprysku, ............... czyli można juz zacząc oprysk z mlekiem ?
ja u siebie nie mam jarzynek ale przekażę info tacie ----- od kiedy mama odeszła on sam biedak nadal uprawia działkę (czasem z różnym skutkiem ) ja moge tylko tak z doskoku mu pomóc. W tym roku posadził sporo pomidorów i nie chciałabym żeby jego praca poszła na marne i zdążył zebrać jakieś plony.

Linko oczywiście ,że można ja swoje już pryskam odkąd kwitną no i dostaly ostatnio pokrzywę z wodą pod korzenie
monteverde 00:55, 27 maj 2012

Bogusiu i Basiu zapomniałam przełączyć , a zresztą ręce tak mi się trzęsły od noszenia wody ,że jakość tych zdjęć jest byle jaka, zaraz wkleję powtórkę o która prosiła Marzenka
Liliowiec Schnickel Fritz dyptam różowy łubin biały orliki kalina Roseum wiciokrzew pomorski jaśminowiec złoty
monteverde 01:22, 27 maj 2012

zakwitają trzykrotki fioletowa i niebieska szałwia omszona pierwiosnek Viala zawilce już rozkwitają wielosił