Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój przyszły ogród

Mój przyszły ogród

ewalm 11:39, 27 mar 2012

no bo to czekanie jest baaardzo trudne
w ogóle w ogrodzie trudno zachować rozsądek, ja już miałam nic nie kupować, bo przecież niedługo wracamy do Polski, a z ostatniej wizyty w Praktikerze wróciłam z czterema doniczkami, a za to bez 30 euro. Do prawdziwego centrum ogrodniczego boję się zajrzeć. To by się mogło źle skończyć, a w Praktikerze to w zasadzie nic ciekawego nie ma, to chociaz trochę bezpieczniej .
A przecież wiem, że po naszym wyjeździe pewnie nikt się moim ogródkiem nie zajmie..smutno trochę.
Iwcia 18:26, 27 mar 2012

A przecież wiem, że po naszym wyjeździe pewnie nikt się moim ogródkiem nie zajmie..smutno trochę.

na pewno, to tak trochę jakby zostawić małą cząstkę siebie
Iwcia 10:12, 27 maj 2012

Oto co stworzyłam. Brakuje jeszcze wiele roślin, ale jakiś tam zarys już widać.Te kropki wokół dużego bukszpanu to trawy. Nawet ich na zdjęciu nie widać, podobnie jak miskantów za hortensją.Takie liliputy mi przysłali
Juzia 21:46, 27 maj 2012

O jaaaaaa..... ale zmiana!!!!!!
Brawo
Iwcia 09:36, 28 maj 2012

Dzięki. Zrobiliśmy też kawałeczek warzywnika za domem i już podjadamy sobie
Juzia 16:44, 28 maj 2012

Więcej fotek proszę!
ewalm 14:29, 29 maj 2012

Iwonko, w obwódce bukszpanowej to by trzeba krzaczki gęściej posadzić, żeby od razu ładnie wyglądała.
Nie przejmuj się, że trawy malutkie, rozrosną się.
Iwcia 15:45, 29 maj 2012

Więcej fotek proszę
wolnej chwili coś pstryknę.
w obwódce bukszpanowej to by trzeba krzaczki gęściej posadzić, żeby od razu ładnie wyglądała.
Wiem, wiem. Na razie tak zostanie. Brakuje jeszcze wielu roślin więc i tak nie ma efektu końcowego. Trawy mnie rozczarowały dokumentnie - poza miskantem morning light. Ten przybył ok. Dwie rozplenice przysłali w ogóle bez oznak jakiegokolwiek życia i tak już zostało. A te miskanty sprzedawane w pakiecie po 5 sztuk to było po 1 piórku długości kilku centymetrów. Więcej się nie dam nabrać na zakupy internetowe.
ewalm 15:52, 29 maj 2012

jesli sadzonki żywe to może dłużej poczekasz na efekt, ale przynajmniej jest szansa że wszystko bedzie dobrze, gorzej z rozplenicami.
a próbowała reklamować?
Iwcia 11:59, 30 maj 2012

Tak, reklamowałam te co przyszły suche. Jak tylko przyszła paczka to pisałam do nich, że rozplenice są suche jak wiór.Tylko jaki sens wysyłać rośliny bez oznak życia?

Tak wygląda warzywniczek

a to 5 miskantów, na które wylałam już morze nawozu