Danusiu wielkie dzięki . Właśnie owoce ma takie ciemne jak powyżej. Czekamy zawsze na czas kiedy zakwitnie i zaowocuje. Z owocami na gałązkach też ładnie wygląda.
I mam pytanko. A może ścianę wodną takim fornirem kamiennym obłozyć? Wyglądałaby jak z kamienia?? Zdjecie słabej jakości ale fornir w casto naprawdę nieźle wygladał.
Wiem co powiecie lusto lub stal...
Ale dzisiaj rano była próba generalna dwóch szarych kolorów oleju do tarasu,
Wybór padł na jasniejszy, który ma taki kolor jak żaluzje i okna i .... poduchy na komplecie mebli Ciemny by zakrył kasztany ale ponuro wyglądał. Potem było kolejne mycie tarasu.
Wieczorkiem po powrocie do domu pięć desek pomalaowałam tym jasnym, rano zobaczę jaki efekt zanim pojadę kupic duże puszki oleju...
Przesyłam obiecane fotki. Pracowaliśmy dzisiaj cały dzień. Plan powoli zaczyna być realny
Wsadziłam jednak te małe bukszpany na front, ponieważ okazało się, że bukszpany, które zamówiłam nie dojadą do mnie w tym tygodniu. Te małe od teściów musiałam wsadzić, a taras jeszcze nei gotowy. W sumie nie jest tak źle, choć od frontu chciałam większe roślinki te małe też nieźle wyglądają
Meble na taras:
Moja ceramika:
Donice przed domem z hortensjami:
Wykończona rabata na froncie:
Przepięknie - kostka, donice, obsadzenia - wszystko !
Dopiero jeestem.... fot nie mam bo do zmroku sadzenie było . Pokażę tylko jak wyglądał bukszpan na plantacji . ...( słaba jakośc bo z telefonu ). W realu nie wyglądało to aż tak źle , wystarczyło ręką ruszyć i odpadały te przemrożone młode przyrosty.
Część jaskrów zapakowałam do gleby ,a niech się dzieje wola ...
Nie byłam mnogo czasu nad BałtykiemZimna woda trochę mnie odstrasza ,ale kto wie może się skuszę kiedyś na sentymentalny rejs
Jaskry zapakowane do donic mają się całkiem dobrze.Nie wyobrażam sobie rejsu,muszę mieć grunt pod nogami....
Pomimo przeszkadzającego deszczyku udało się (jeszcze nie całkowicie) zmienić kolejną rabatkę.
tak było:
a tak jest:
Brakuje jeszcze jednej kulki i oczywiście wypełnienia, co do którego nie umiem się zdecydować. Czy trzmielinę Emerald Gold, a może żurawka Lime M. lub jeszcze coś innego? Wydaje mi się, że powinny tu być roslinki w żółto-zielonym kolorze?