Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 15:48, 29 lut 2012

Do góry
Ranunculus White

Przegorzan

Serduszka Aurora -wiadomo już,że biała.
Ornithogalum

Dziwaczki z bulwek -moje.
Ogród w Tarnowie 15:43, 29 lut 2012

Do góry
Spotkanie u Zbyszka

Spotkanie u Danusi w "Ogrodzie nie tylko bukszpanowym"

Spotkanie u Danusi 'Sosnowo"

Ogrodnik mimo woli 15:32, 29 lut 2012

Do góry
Eve napisał(a)
Aniu, szalona kobieto Nie nadążam za Tobą i Twoim wątkiem!

Zdjęcie boskie!

A tak ogródkowo, gdzie zamawiałaś tę hortensję? W jakim stanie przyszła? duża? Dziwne, że już zdecydowali się na wysyłkę, wszędzie piszą, że dopiero w marcu.. Chętnie bym już coś kupiła, niech w donicy rośnie

Kupiłam na funkie.pl w Karpaczu.... Świat roślin liściastych.... to już kolejny zakup u nich i nie narzekam Bardzo miła obsługa...
Kupiłam trochę większą..bo to do nowej rabaty , niech coś będzie większe, aby było widać...

Ogród irci 15:30, 29 lut 2012

Do góry
ircia napisał(a)
a te cebulki sadziłam jako szafirki. Ale jak teraz patrzę, to mam wątpliwości..... Wyglądają bardziej jak tulipany, ale cebulki nie wyglądały jak tulipanowe.
Może ktoś mi pomoże rozszyfrować? A może to jednak szafirki....? Sama nie wiem.....

A może to szafirek szerokolistny?
http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/51,113408,6374055.html?i=7
Akant - Acanthus 15:10, 29 lut 2012

Do góry
Dzisiaj kupiłam dużą kępę.
Ogrodnik mimo woli 15:08, 29 lut 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
A tak przy okazji tej tesciowej: czy na zdjeciu zrobionym u Zbyszka obok Ciebie siedzi Twoja ewentualna synowa? Bardzo ładna dziewczyna.

Nie, to jest chrześniaczka mojego M i moja najlepsza koleżanka w Rzeszowie
Moja ewentualna synowa jest na zdjęciu z nart i skoków... razem ze mną i moim synusiem..

Wróciłam z rekonesansu po ogrodzie.... wychodzi słoneczko, chociaż bardzo zimno..a w radiu właśnie podali że jakieś gęgawy na Podlasiu już przyleciały..... a to zobaczylam w moim ogródku

Dwa światy 15:03, 29 lut 2012

Do góry
No! Aniu niestety latarenki są nadal drogie,zwłaszcza te większe na które poluję ....tak ze mną była Genia ,mieszkamy niedaleko ok. 30km. od siebie....

...a tu trochę wiosny .....

Ania i róże i cała reszta :) 15:02, 29 lut 2012

Do góry
Aniu, ona boska jest! Napisz coś więcej o tej księżniczce

W cieniu - zacieniona 15:02, 29 lut 2012

Do góry
Na poprawę humoru,podczas spaceru coś wyszperałam...w OBI.
Placek drożdżowy (wystarczy wymieszać) 14:28, 29 lut 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

A ja mam inny przepis na kruszonkę, robię taką całe życie i też jest pyszna.

10 dkg mąki + 5 dkg cukru + cukier wan. - wymieszać
6 dkg masła lub Palmy – stopić w rondelku, wspać mąkę z cukrem. Szybko zagnieść.

Przy okazji melduję, że już któryś raz z rzędu robię TO drożdżowe i jest niezawodnie pyszne, ale dodaję zawsze skórkę pomarańczową i troszkę startej skórki cytrynowej.

Do tej drożdżówki smaczna jest kruszonka z dodatkiem paczki wiórków kokosowych {drobnych}.

Smakowicie to wygląda...Skorzystałam z Twojej rady i zrobiłam kruszonkę,z wiórkami kokosowymi.Pozdrawiam
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 14:21, 29 lut 2012

Do góry
U mnie też już ciepło Moje pieski wylegują się na słoneczku No niestety ja muszę wyleżeć swoją grypę, żeby w przyszłym tygodniu ruszyć z wiosennymi pracami

Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 14:18, 29 lut 2012

Do góry
Dzisiaj, pomimo braku słońca i słabego deszczu, czuć już wiosnę w powietrzu I nie tylko...
Pierwsze jej oznaki znalazłam tuż przy naszym wjeździe

To mnie nastroiło optymistycznie i posiałam lobelię. To moje pierwsze w życiu kwiatki z nasion, więc trzymam mocno kciuki
Kasia w ogrodzie 14:02, 29 lut 2012

Do góry
Tak, może ją w ten sposób wywabimy
Ogrodnik mimo woli 14:00, 29 lut 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Oooo znalazałm takie zdjecie przez przypadek .... Czyli ja w pracy..kontrola jakości stali

Aniu, jesteś boska

i jako ogrodniczka też jesteś utalentowana, takie sukcesy w ciągu 3 lat!!

To już prawie dorównałaś Irence. Przebywac na takiej wysokości i jeszcze się smiac? Ja bym umarła.
Ale uśmiech masz śliczny, sama radosc zycia.

Tylko ja za nic bym się nie puściła jak Irenka.... oczywiście mówię o puszczeniu w swobodny lot Jestm przypięta, co widać na zdjęciu
Ogrodnik mimo woli 13:58, 29 lut 2012

Do góry
Moje pierwsze zamówienie na wiosnę 2012 przyszło..czyli hortensja drzewiasta Hayes Starburst
i sadzonaka ostrogowca i biała ostróżka...... Na ostrózki to jestem pies.... w cenie jednej przesyłki wiec sie skusiłam, chociaż swoich cała paczke nasion wysiałam.... Ostróżek nigdy dość Zwłaszcza, ze są krótkowieczne ....
Kasia w ogrodzie 13:58, 29 lut 2012

Do góry
Jeszcze śpi zimowo,albo nie ma chęci z nami przebywać....Nie mamy szczęścia do Kasi!
Ale i tak zostawimy jej wiosennego kwiatka..
Ogrodnik mimo woli 13:57, 29 lut 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Oooo znalazałm takie zdjecie przez przypadek .... Czyli ja w pracy..kontrola jakości stali

Aniu, jesteś boska

i jako ogrodniczka też jesteś utalentowana, takie sukcesy w ciągu 3 lat!!

To już prawie dorównałaś Irence. Przebywac na takiej wysokości i jeszcze się smiac? Ja bym umarła.
Ale uśmiech masz śliczny, sama radosc zycia.
Choroby różaneczników zamkn. 13:51, 29 lut 2012

Do góry
Wklejam pytania z mojego wątku:

Rododendrony.
Chorują, co to jest? Jak im pomóc?

Bajkowy ogród Weroniki 13:48, 29 lut 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

Weronika pewnie śpi, bo my tu sobie pogaduchy urządzamyobie z Ania jesteśmy bardzo podobne, to już sama stwierdzam fajnie, że tak pozytywne skojarzenia wywołujemy

Jak tak myślicie, to możecie być w błędzie. Czasem bez logowania błądzę po Waszych ogrodach, a dzisiaj w taneczny niemal nastrój wpadłam i wracam właśnie od Ciebie Irenko (wiesz o tym)...a Kajtek czeka i pan.
Rosną u Ciebie same okazy rzadko spotykane w naszych ogrodach, u mnie chyba nie dla nich klimat.
Wrocław lubię, Stare Miasto z pięknymi kamieniczkami podobnymi do toruńskich, i kwiaciarki na Placu Solnym jak w moim kiedyś Toruniu, i piękne fontanny, Dworzec Główny...pomarzyć dobra rzecz.
Doniczki od syna piękne, Ty piękna, i młoda, choć babcią Cię zwą, a te skoki na linie, brak słów.
Liczę, ze spotkamy się w Rododendronowym Ogrodzie u Bogdzi wkrotce.

wiem, że mnie w pięknym pląsie odwiedziłaśdzięki

Wrocław, to miasto, które ma swój klimat, dużo zieleni i ludzie dobrze się tu czują, jak będziesz przejazdem, możemy na nowo odkrywać jego uroki

dzisiejsze babcie, są odważne i zwariowane, takie czasy; co do roślinek, to eksperyment, na razie z dobrym skutkiem, co dalej pożyjemy zobaczymy....ale jak nie uda się to i tak warto
pozdrawiam Weroniko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies