Cześć ciekawią mnie Twoje zestawienia kolorów, będę czekała na zdjęcia, a może polecę ciekawa książkę, która może się przydać jest tam sporo gotowca, który może inspirować
Ranniki i krokusy królują!
Jak widać na załączonym obrazku jest różnica między wygrabionym kawałkiem trawnika, a nie ruszanym....
Rabatka obok szklarni z miniaturowymi różyczkami i innymi bylinami,które jeszcze są pochowane.
na takim tle każdy dobrze wychodzi a donica mnie zachwyciła, nie wiem co w niej rosło, na pewo coś z kwitnących, ale to w marcu, więc tylko początki, liście jak u laurowiśni
Irenko znowu jestem u Ciebie na bieżąco Podołałam
Piękny domek powstaje, tarasik cudny, z tymi wiklinowymi mebelkami będzie uroczo
podziwiam cię, zdolna maratonistka
chyba się uda, oby tylko coś nie zepsuć; dom biało-szary, szarawe wikliny i poduchy w róze i chciałam postawić
na tarasie takie wielkie donice i w nich róże pienne
Irenko SUPER ta uśmiechnięta różyczka na pierwszym zdjęciu....rewelacyjna
Z tym haftowaniem w deszczową pogodę to był żart
Piękny domek powstaje, tarasik cudny, z tymi wiklinowymi mebelkami będzie uroczo
chyba się uda, oby tylko coś nie zepsuć; dom biało-szary, szarawe wikliny i poduchy w róze i chciałam postawić
Aaaależ donica!!! Pięknie wyszłaś na tym zdjęciu Irenko. Co rosło w tej donicy, bo to chyba nie róża?
Nie będę w tym roku siała na pewno tunbergii, bo kwitła mi marnie i kobei, która pierwsze kwiatki pokazała dopiero na koniec sezonu, więc sie nia nie nacieszyłam. Za to zatrwian cudo - na kwiat ciety i na suche bukiety. W zeszłym roku miałam biały i fiolet, a w tym wysiałam dodatkowo niebieski(słabo wchodzi, ale jeszcze mam nasionka to sypne gęściej.
pytałam o roślinę z 1 strony, chyba ostatnie zdjęcie? jest bardzo ciekawa.
Milena witam - zaważyłam że sąsiadka - tym bardziej miło . roślina o która pytasz to tojeść orszelinowa . potocznie " kacze dzioby ". bardzo wdzięczny kwiatek , bezproblemowy i szybka zrobi dużą plamę . a wiesz że wszędzie te kwiaty robią furorę . z tego co wiem jest dość rzadko spotykana w ogrodach , przynajmniej tych zakładanych przez firmy . a to wszystko przez ekspansywność . ale jak masz kącik to warto ja mieć
Dzięki za przywitanie i za nazwę roślinki- muszę ją mieć!. Byłam ostatnio w Kalwarii- kanapę kupowałam ale ogrodów nie mogłam podziwiać bo było już ciemno W każdym razie Twój jest piękny.
Ogród jesienią będzie przenoszony na większą działę oddaloną o 500 m.
Oj będzie się działo Nawet nie chce mi się myślec jak to wszystko przenieść.
Oczywiście troszkę zostanie na obecnej działce (działka rodziców).
I tu jest jeden plus, że nie musze tego robic w pośpiechu
Jolu,a co wysiewałaś z kwiatów z dobrym skutkiem,bo jak wiesz u mnie same porażki.
Nigdy nie zawiodły mnie cynie, astry, żeniszki, a w zeszłym roku pierwszy raz siałam zatrwian i tytoń. Tytoń mnie zaskoczył bo nie wiedziałam, że to taka duża roślina - u mnie miał nawet do 80 cm. Dobrze znosił cięcie po przekwitnieciu i po tym jak deszcz go niszczył.