Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 22:47, 26 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ania rozwoduj tę hostę dla całego ogrodowiska plizzzzz

Jutro jej powiem, że ma szybko rosnąć..bo kolejka stoi.....
A tak dzisiaj wysadzałam moje jednoroczne..i doszłąm do wniosku, że na chwileobecną i dzisiejszą pasuej mi rozdać połowę tego co mam...... bo już za gęsto, za dużo.....albbo popertraktowac z M w sprawie trawnika....
Wariant pierwszy łatwiejszy do zrealizowania...... Agata, Edyta...... chyba Was znów czymś uszczęśliwie jak tylko macie ochotę .......
Pierwszy ogórek był...gorzki.... ale zjadłam.... za to drugi był miodzio
majkel0326 22:49, 26 maj 2012

Aniu,no no,zdjęcie z dachu imponujące! Czytałam o Twoim dniu dobroci dla domu.Też muszę taki zorganizować,podłogi aż się o to proszą Pozdrawiam serdecznie!
Mala_Mi 22:53, 26 maj 2012

Martek napisał(a)
Twoja trasa na dach jest taka,że dostałam gęsiej skórki .Taki słoń jak ja nie dałby rady przez takie okno itp.,a nie wspomnieć najbardziej o dreszcze przyspożyła ta włoknina ...))
Niestety Aniu to tak jest wszystko trzeba pryskać zapobiegawczo,ale są to takie ilości,że ze wszytskim człowiek nie daje rady .To trzeba zawodowo się zajmować tym i mieć ekipę wspomagającą .
Ja miałam zebrać pokrzywy zaparzyć i oprysk zrobić na co się tylko da ,ale też czasu mi braknie w ciągu dnia i zaraz ciemno
U mnie też jedyna jaka została róża ,pnąca ,przemarzła .Cieszę się ,że chociaż jedną kupiłam
Orzech laskowy w zeszłym roku dał sporo po raz pierwszy owoców i nie było ani jednego robala .Teraz jak patrzę na leszczynę to boję się o inne rosliny Też trzeba było jak kiedyś Monteverde pisała opaski załozyć,a ja nawet nie jeździłam do ogrodnoczych
Ale ja piszę jak potłuczona ,ale w sumie tak się czuję ))

Znam ten ból..praca..i szkoła ....... przewalone...... tak męczyłam sie przez 5 lat... i w dodatku każda sobota i niedziela.... Jakbym wtedy siedziała na forum też pisałąbym jak potłuczona...
Mala_Mi 23:00, 26 maj 2012

majkel0326 napisał(a)
Aniu,no no,zdjęcie z dachu imponujące! Czytałam o Twoim dniu dobroci dla domu.Też muszę taki zorganizować,podłogi aż się o to pro
szą Pozdrawiam serdecznie!

Niestety skończyłsiedzień dobroci dal domu.....na dniu dobroci dla ogrodu..... żeby chociaż było widać jakiekolwiek efekty..
Konstancja30 23:07, 26 maj 2012

asc napisał(a)

Aniu,no no,zdjęcie z dachu imponujące! Czytałam o Twoim dniu dobroci dla domu.Też muszę taki zorganizować,podłogi aż się o to pro

Niestety skończyłsiedzień dobroci dal domu.....na dniu dobroci dla ogrodu..... żeby chociaż było widać jakiekolwiek efekty..

ta naparstnica to w tym roku już tak strzeliła ? ...

dzień dobroci dla domu ... mam nadzieję, że przynajmniej tym się tu nie zarażę ... kfiotki kupuje już dziesiątkami ... za rok nie będę miała ani netu ... ani domu ... przekwiece ...
kaisog1 23:10, 26 maj 2012

Ania ale u Ciebie już dużo kolorów! Zazdraszczam - oczywiście pozytywnie
Mala_Mi 23:46, 26 maj 2012

Iza, Małgosiu..kolorowo to na skalniaku.... we wsiowym są kolory, ale miejscami, żółte irys dajątylko po occzach .... rh i azlie przekwitają.. wiec skalniak nadrabia zaległosci za cały ogród.... niedługo zacznąsie piwonie i znów bęzie koooooloooorrrrowo...
Iza tę naparstnicę pokazywałąm niedano razem z lewizją..była taka malutka. Kupiłam dziś nowe gazety ogrodnicze i jest o naprastnicach.....rosną w cieniu
A na razie skalniak górą
Gozdzikowo i asterkowo

I maczkowo...

I iryskowo... (niebieskie,, bo drugie głównie żółte)

i żłóte... głównie

Fotki z wypalonatraw ohydne...ale keidyś musiałnadejść ten dzień...... za to ja kbędzie trwnik...będzie miodzio....
Martek 23:52, 26 maj 2012

Jak mi szkoda tego czasu w ławce jak zaświeci pierwsze słońce...))))))))))))))))))))))))))))
Martek 23:52, 26 maj 2012

Idę się myć i spać .
Dobranoc Asc i Wszystkim
Bogdzia 23:56, 26 maj 2012

asc napisał(a)

Tego można było się spodziewc, a efekty przeciez są , te byliny wysokie i zdrowe i gęste i kwitnace i jeszcze pewnie pachnące...........