Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:15, 28 lut 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Ana dawno u Ciebie nie gościłam, ale już to naprawiłam
Pospacerowałam sobie po wczesno wiosennym ogrodzie
Pozdrawiam Aniu, przytul ode mnie Jasia

Aniu bardzo mi miło gościć Cię u siebie Dzisiaj ogród znów zimowy Dziekuję za przytulasy dla Jasia, wyrósł trochę a to co sprawia mu przyjemność mi nie koniecznie...

Kolorowy ogród na piasku 20:12, 28 lut 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Vivo, ja też jestem amatorem-wielbicielem Twojego ogrodu, niedługo poproszę o wskazanie mi (honorowego) miejsca do dziennych pobytów. Pokazuj, pokazuj, bo potem to będziemy żałośnie wzdychać jak nam nowych obrazów zabraknie.
I ponowię pytanie: jak we dwoje udaje się Wam utrzymać ogród w takim zdrowiu i nieprzemijającym pięknie? Jak to się robi? Trzeba być na emeryturze?

A czy gdzieś pisałaś skąd nick i imię Viva na Twoim wątku?
Przepraszam za natarczywe pytania ale one nieodmiennie cisną mi się na usta.

Wydawało mi się, że Ania - Ogrodniczka mimo woli pracuje a ona buszuje co po ładniejszych ogrodach i wypatruje kolejnych zamówień.
Jaki powojnik polecasz komuś na jego pierwszy raz? Polish Spirit - to wiem od Magnolii. A po za nim?

No, Ewo czuję się wywołana do tablicy
Nie pisałam dlaczego taki nick, a dlaczego?, bo to moje drugie imię, przybrane ponad czterdzieści lat temu pod wpływem pewnej sztuki . I tu odsłonię się jescze bardziej, bo tego imienia używa tylko mąż od tamtego czasu, teraz jest ono dla was wszystkich
Pytasz Ewo jak to się robi?, tak rzeczywiście jestem już na emeryturze i dzięki temu nasz ogród ostatnio jest coraz bardziej zadbany. Mąż jeszcze pracuje, ale z wielką przyjemnością i ofiarnością każdą wolną chwilę poświęca na prace w ogrodzie.
Powojniki te które pokazałam, wszystkie są mało wymagające - decyzję możesz uzależniać od koloru

Ewo, fotel na Ciebie zawsze czeka, to widziałaś, jest też i stolik, a jak trzeba bedzie to znajdzie się i kawka i ciasteczko, zapraszam

Mój kawałek raju 20:07, 28 lut 2012

Do góry
A ja myslałam że może już lepiej sie czujesz.Może Ci pomoze troche ,,słoneczka".

Ogród w budowie - nieustającej 20:05, 28 lut 2012

Do góry
Ja co prawda spóźniona, ale Gabrysiu - tego o czym marzysz i jeszcze trochę więcej

A jako kwiatek - kurkuma

Kolorowy ogród na piasku 19:50, 28 lut 2012

Do góry
GabiK, witam Cię w moim ogrodzie i zapraszam.

Justynko, Aniu, powojniki, te które pokazałam, u mnie rosną bardzo dobrze, oprócz powojnika M.B.Veillard (który jest powojnikiem wiekokwiatowym, późnokwitnącym) są to powojniki z grupy witicella, i takie głównie mam w ogrodzie, bo wielkokwiatowwe nie chciały u mnie rosnąć.
Jeśli ktoś ma dużo miejsca może posadzić powojnik tangucki, ja mam odmianę "Bill MacKenzie"
Po przekwitnieniu ma takie czuprynki, ja zostawiam je na całą zimę

Ogród u stóp klasztoru 19:41, 28 lut 2012

Do góry
Martek napisał(a)

forum poszło w odstawek wobec zadania jakie sobie wyznaczyłam . postanowiłam uszyć sobie firanki do kuchni. i łazienek , i trochę mi to zajęło. . a dzisiaj pierwszy dzień spędziłam trochę w ogrodzie ,
obcięłam czubek brzozie . jakby kto się zastanawiał jak to melduję że bujałam się na wierzchołku z fiskarsem na wysięgniku w jednej ręce i w kieszeni z lisim ogonem na wszelki wypadek , gdyby ten pierwszy nie dał rady . teraz leczę obolałe ręce i słucham ględzenia M, jaka to jestem nienormalna , że na niego nie zaczekałam z tą robotą . ........czy on nie rozumie co to znaczy czekać w nieskończoność ?

no już nie narzekam , lepiej pochwalę sie firankami . fotki słabe , bo telefonem robione

Żeby inni nie musieli szukać jak ja Miły widok dla oczu nawet i o tej porze .Spokój i elegancja, ład zero nudy ,tak w sam raz ...

Jak mogłam je przegapić?

Śliczne
Kolorowy ogród na piasku 19:29, 28 lut 2012

Do góry
viva napisał(a)

letni widok z salonu

Czy mogę latem u Ciebie zamieszkać?

Rododendronowy ogród. 19:27, 28 lut 2012

Do góry
asc napisał(a)

A my siedzimy sobie razem, każdy na swoim stanowisku

O to u was wysoka komputeryzacja. Ja drugiego nie kupię bo bysmy siedzieli a dom byłby zaniedbany a tak to kto nie ma komputera to drugiego ciagnie do roboty.

A ja mam biuro w domu i komputery muszą być... wieć w domu pobojowisko, nie ugotowane, bo każdy przecież pracuje..a najbardziej ostatnio ja ...... za to ile nowych roślin zamówionych

Ty Aniu masz we wszystkim rozmach wiec podejrzewam że komputery masz przynajmniej trzy na dwie osoby.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:23, 28 lut 2012

Do góry
A teraz obiecane Danusi zdjecia żywopłotu grabowego:
1. przed cięciem sięgały do końca płotu

2. po cięciu zaledwie 2/3 płotu, ściłęłam długie słabo rozgałęzione witki aby ładnie zagęścił się latem. W czerwcu czeka go kolejne cięcie, tym razem mocno nadające kształt.
Pomóżcie, proszę ! 19:21, 28 lut 2012

Do góry
Witam serdecznie
Kochani pomóżcie w podjęciu decyzji. Niektórzy mają za sobą wędrówki z roślinami po ogrodzie i kilkakrotne ich przesadzanie. Mnie to też spotkało, lecz dotychczas były to drobiazgi. Ale tylko saper myli się raz …Całe szczęście, że to ogród, nie pole minowe
Gdy trzy lata temu wsadzałam rośliny przy siatce ogrodzeniowej, mające robić za żywopłot, nie pomyślałam, że liściaste zasłonią mało ciekawy widok (na dodatek z salonu) tylko w lecie
Jako że podobają mi się żywopłoty mieszane, to w miejscu, które pokazuję na zdjęciu (dziś zrobione) wsadziłam w rzędzie, za kilkoma szmaragdami magnolię Susan(obecnie ma ze 2 m), a obok niej cyprysik groszkowy Squarrosa (ma ok. 3 m).
Przez kolejną jesień i zimę oglądam z okna paskudny blaszak na sąsiedniej działce, którego wcześniej nie było (pomijam zabudowania gospodarcze sąsiada).
Już ubiegłej wiosny zaczęłam wymyślać pośrednie rozwiązania i za magnolią wsadziłam kolumnowego cisa i kolumnowy jałowiec Monglow, a przy siatce clematis. Ale rośliny się rozrastają, szczególnie Squarrosa, który ma dwa pnie i zaczyna się rozpychać.Co będzie za kilka lat? Wtedy może już być za późno na takie przeprowadzki.
Podpowiedzcie, czy w marcu nie „ wyjąć” delikatnie tej Susanki (wiem, że nie będzie zadowolona), a na jej miejsce wsadzić np. thuję Sunkist ,już taką podrośniętą?

Kolorowy ogród na piasku 19:19, 28 lut 2012

Do góry
Monic napisał(a)
Kobieto, chcesz mnie zabić tymi fotkami? Cudne klematiski
Madame Baron Veillard w szczególności. Zdrowo rośnie, wymagający?

Moniko, polecam Ci ten powojnik, jest bardzo zdrowy, silnie rośnie, kolor wiernie oddany na zdjęciu. Należy jednak do powojników późno zakwiatających, ale kwitnie do samej jesieni. Rośnie wysoko i wysoko kwitnie, trzeba to wziąć pod uwagę przy kompozycjach, z tego powodu musiałam go przesadzić, poradził sobie bardzo dobrze po tym zabiegu

Rododendronowy ogród. 19:16, 28 lut 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

O to u was wysoka komputeryzacja. Ja drugiego nie kupię bo bysmy siedzieli a dom byłby zaniedbany a tak to kto nie ma komputera to drugiego ciagnie do roboty.

A ja mam biuro w domu i komputery muszą być... wieć w domu pobojowisko, nie ugotowane, bo każdy przecież pracuje..a najbardziej ostatnio ja ...... za to ile nowych roślin zamówionych
Kolorowy ogród na piasku 19:11, 28 lut 2012

Do góry
Marto, Agnieszko, dziękuję i zapraszam

Beżenko, dziękuję bardzo za słowa uznania, wypada się tylko zarumienić.
Ja ciągle dąże do tego, aby mój ogród był taki jak go określiłaś . Jeżeli to zobaczyłaś, to chyba idę w dobrym kierunku. Może coś z tego będzie
Pozwalam sobie czasem na "artystyczny" nieład w ogrodzie, ale to wymaga jeszcze więcej pracy
Znalazłam zdjęcie pokazujące jak wygladały schody w rok po zrobieniu i ganek, którego wcale nie widać, ale i w jednym i w drugim przypadku dodatkowa praca, schody trzeba było pielić, a na ganku powojnik strasznie śmiecił i kwiatki wnosiliśmy do domu.

Rododendronowy ogród. 19:03, 28 lut 2012

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)

Rododendronowy ogród. 19:01, 28 lut 2012

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)

I to jest rozwiązanie
Jak na razie muszę się zadowolić dyżurami
Pogaduchy skowronków 19:00, 28 lut 2012

Do góry
isia33 napisał(a)

Witajcie!Dziś poranny spacer z parasolem,mgła po horyzont! Temperatura +4Czyli ....byle jak,ale się nie poddajemy!Kawkę pijemy,na doprowadzenie do stanu właściwej koncentracji i jakiej
takiej egzystencji!
Jak ja nie cierpię deszczu!

hortensjowa sadzonka

Haniu, pozytywnie zazdraszczam sadzonki. Moje padły jeszcze na etapie ukorzeniania w słoiku.

Ja też pozytywnie zazdraszczam Jeszcze sama nie próbowałam, ale może kiedyś, kto wie

Po dzisiejszym śniegu nie ma już na szczęście śladu
Rododendronowy ogród. 18:58, 28 lut 2012

Do góry

Moje poletko 18:57, 28 lut 2012

Do góry
Robótek ręcznych cd:)
Przy altance hortensja się fajnie przyjęła, teraz na wiosnę będzie miała trzeci sezon.
Pragnia ubiegłego roku też się rozrosła i kwitła bardzo obficie.mam nadzieję,że powtórzy to tej wiosny
Chociaż M. mówi ze to takie "bele co"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:52, 28 lut 2012

Do góry
Sebuś i ja gratuluję.
Mam nadzieję, że sprawdzian z niemca nie był trudny

Pogaduchy skowronków 18:52, 28 lut 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Witajcie!Dziś poranny spacer z parasolem,mgła po horyzont! Temperatura +4Czyli ....byle jak,ale się nie poddajemy!Kawkę pijemy,na doprowadzenie do stanu właściwej koncentracji i jakiej
takiej egzystencji!
Jak ja nie cierpię deszczu!

hortensjowa sadzonka

Haniu, pozytywnie zazdraszczam sadzonki. Moje padły jeszcze na etapie ukorzeniania w słoiku.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies