Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Holandii 16:02, 03 kwi 2012

Do góry
Natomiast te, które zakwitły jako pierwsze, teraz wyglądają na prawdę pięknie. Chyba na jesieni dokupię i posadzę masowo.

Ogród w Holandii 15:56, 03 kwi 2012

Do góry
Wiosna wróciła i kolejna tulipanowa odmiana do zobaczenia. Zupełnie nie pamiętam nazwy, a opakowanie oczywiście skrzętnie wyrzuciłam. Następnym razem sobie zachowam!

W ogrodzie u Aguniady 15:44, 03 kwi 2012

Do góry
aguniada napisał(a)

O jejku, ale piękne! Szlachetnie piękne. I jest w nich coś, co sprawia, że pasują do wielu ogrodów. Z czego one są? To jest to słynne włókno? Chyba zadrgało mi coś w duszy na widok tych donic.
Jesteś jak prawdziwa angielska ogrodniczka, co żadnej pogody (niepogody) się nie boi.
Wichrowe wzgórze 15:42, 03 kwi 2012

Do góry
Monic napisał(a)

.

Przypomnę jak wygląda ławeczka z cisami bez śniegu.
Wichrowe wzgórze 15:38, 03 kwi 2012

Do góry
Monic napisał(a)

Moniko, natchnęłaś mnie chyba na podobną aranżację cisową za ławeczką tez mam taki pomysł, realizacja niedługo ... ale widzę, że bardzo fajnie wygląda
reszta już będzie wykonana inaczej, poza tym po obu stronach mojej ławeczki rosna drzewa...

Marzenko - bardzo jestem ciekawa co powstanie
Moja ławeczka wczoraj została cała zasypana śniegiem, bo Prima Aprilis urządził nam psikusa w postaci zimy.
Dzisiaj na szczęście chłodno, ale już bez śniegu.

No niezły bałagan narobił prima aprilis ale chociaż ziemie nawilżył, jakis plusik w całej sytuacji
Marzenie o... 15:23, 03 kwi 2012

Do góry
Agnieszko - jestem zakochana w dwóch ogrodach: ogrodzie nie tylko bukszpanowym i w ogrodzie z lustrem (Danusiu dziękuję stokrotnie za ten wspaniały, zapierający dech w piersiach film). to są moje dwie największe inspiracje, ale skłamałabym twierdząc, że tylko te dwa ogrody. Mogę śmiało stwierdzić, że "ogrody wszystkich ogrodowiczan" są piękne, a każdy z nich ma w sobie jakąś magię - każdy z nich jest niepowtarzalny!

Przynudzam pewnie, ale jeszcze mam trochę zdjęć:

Mój kawałek raju 15:19, 03 kwi 2012

Do góry
Trzeba było wszystko powyciągać z samochodu powystawiać z kartonów i popodlewać
kto zgadnie ile jest wszystkich doniczek?
Marzenie o... 15:10, 03 kwi 2012

Do góry
teraz widzę, że wygląda to dość ponuro (zdjęcia robione jesienią), ale już za dwa tygodnie przychodzą panowie od elewacji i domek nareszcie będzie weselszy (wreszcie nie szary).
Poniżej zdjęcia rabatki przy tarasie, która "idzie na pierwszy ogień" tzn chcę ją calkowicie zmienić - ubrać w kule bukszpanowe, cisowe, żurawki i konwalijnika (i juz pewnie Wszyscy sie domyślają z Czyjego ogrodu czerpałam inspirację).

Elusiu, Iwonko, Ewciu - witam Was serdecznie i proszę o ogrodową pomoc.

Marzenie o... 15:01, 03 kwi 2012

Do góry
W domku mieszkamy od roku. Jak widac na zdjęciach nie mam prawie żadnych roślin (niestety), za wyjątkiem kilku juk (zdobyczne), trzech klonów (nie wiem czy nie umarzły), oraz szpaleru żywotnika wzdłuż ogrodzenia. Jest jeszcze 4 szt hortensji, którą pokochałam dzieki Danusi (podobnie jak bukszpany, cisy i żurawki).

Kochani nawet nie wiecie jak się cieszę, że moge być z Wami

cd zdjęć:

Mój kawałek raju 14:56, 03 kwi 2012

Do góry
Pozdrawiam Was wszystkich ładujemy kwiaty do samochodu i wracamy do domu, miałam zajechać jeszcze do Makro, ale samochód kompletnie załadowany i nic z tego
podłoga w samochodzie, bagażnik wszystko zastawione
Marzenie o... 14:54, 03 kwi 2012

Do góry
nie ma efektu więc jeszcze raz:
Iglaki - ulubione gatunki 14:44, 03 kwi 2012

Do góry
anna_lastowska napisał(a)
Ja dzisiaj zrobiłam zdjęcia moich - jeszcze nielicznych- iglaczków.

Oczywiście kupowane spontanicznie i pojęcia nie mam jak się nazywają :

Teraz sosna - kojarzy mi się nazwa " oculus dragon"

Ma żółto-zielone igły

Aniu, czy ta roślinka jest podobna do tej?
W ogrodzie u Aguniady 14:38, 03 kwi 2012

Do góry
Moi Drodzy,
wpadam tu regularnie, chociaż czasu na pisanie jakoś brakuje...
Dzisiaj u mnie po południu wielkie sadzenie, ponieważ kupiliśmy w sobotę w podwarszawskim Kordusie pięknego, wymarzonego miłorzęba, wiąz Camperdownii, klon Red Sunset i nutkajskiego cyprysa... Doczekać się nie mogę tych cudeniek!
Tymczasem pozdrawiam wszystkich

Mój kawałek raju 14:33, 03 kwi 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I ja mam przywarkę na liście od Ani.
Ania, te bukszpany w Lidlu były niemieckie - nie kupiłam. Bałam się (może niesłusznie), że przekombinowane i przedobrzone.

Pszczółko wyjmę z doniczki jedną i zobaczysz jaki ładny system korzeniowy idę zrobić zdjęcie
wzięłam pierwszą z brzegu

Mój kawałek raju 14:32, 03 kwi 2012

Do góry
nie udało się wyjechać o 6.00, wyjechałam po 7.00, ale starczyło dla nas kwiatów, a przed domem śnieg jeszcze leżał i leży
już jesteśmy na giełdzie, można dostać oczopląsu
Ogródek Hanusi po zimie 14:28, 03 kwi 2012

Do góry
Z gratulacjami śpieszę i ja .... pozdrawiam
Moje poletko 14:24, 03 kwi 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Kocham piwonie. Te są piękne, jak z dawnych ogrodów. Co im podsypujesz?
Ogródek Hanusi po zimie 14:00, 03 kwi 2012

Do góry
Haniu, gratuluję wesołej poezji, dowcipów, ciekawych wpisów, pięknych zdjęć. Twoje stronki czyta się jak dobrą książkę, która się nigdy nie znudzi. Czekam na następne 500

ogrodoweimpresjejolki 13:57, 03 kwi 2012

Do góry
jotka napisał(a)
COFEE TIME

Praca idzie całkiem, całkiem, ale musiałam zrobić przerwę na doładowanie

Pracuje na dwa fronty - głowa obmyśla świąteczny plan, a ręce pikują lobelię i pomidorki
Dziś pewnie ostatni dzień przed świętami zajmowania sie roślinkami. Namnożyłam rozsady tak, że pewnie każdy mój świąteczny gość dostanie od zajączka coś na swój parapet , hihihi Trochę na przechowanie, a trochę do własnej uprawy. Szczególnie dużo wysiałam pomidorków koktajlowych,.

Właśnie zaraz będę je pikować ...

Mam nadzieję, ze chociaż w ciągu dnia świątecznego będę mogła moje sadzonki wystawić na balkon, żeby goście nie czuli się u mnie jak w palmiarni

Parapety pełne, teraz "zarasta" mi podłoga

Jolu, za ręczne pikowanie lobeli podziwiam 9a jak inaczej jak nie ręcznie?). Plan w układzie arytmetycznym dobry. A ja tak zrobiłam z pelargoniami - jak ktoś wpadnie to wychodzi z doniczka małą (stylową a jakże - glinianą).
Wszystkiego dobrego Ci życzę już o okazji Świąt.
Ogród w budowie - nieustającej 13:54, 03 kwi 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Witaj Gabrielo, mam zapisane w ulubionych m.in. to zdjęcie z Twojego ogrodu

i chciałam zapytać:
- czy ta hortensja jest nawożona może tym płynem do hortensji Florovit i czy temu zawdzięcza taki kolor? - jaka to odmiana hortensji
- jej stanowisko to północ?

Być może ktoś już o to pytał,ale nie doczytałam.
Z góry pięknie dziękuję za odpowiedz.

To ja też chętnie doczytam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies