Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

hanka_andrus 13:02, 03 kwi 2012

Jolu....gospodarna ogrodniczka z Ciebie! Zestaw MEGA!
Celina 13:28, 03 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Jola, ale tego jest, a goście będą uradowani mnie niestety nie jest dane siać, wszystko marnieje! poczekam i w grunt zasieję, to już wtedy sie uda

Irenko nie tobie jednej !! Co próba to porażka!
Ale nie ma tak ,że wszystko się udaje !było by za piknie Za to co innego nam wychodzi!
Milka 13:31, 03 kwi 2012

I tym stwierdzeniem podniosłaś mnie na duchu
Pszczelarnia 13:57, 03 kwi 2012

jotka napisał(a)
COFEE TIME

Praca idzie całkiem, całkiem, ale musiałam zrobić przerwę na doładowanie

Pracuje na dwa fronty - głowa obmyśla świąteczny plan, a ręce pikują lobelię i pomidorki
Dziś pewnie ostatni dzień przed świętami zajmowania sie roślinkami. Namnożyłam rozsady tak, że pewnie każdy mój świąteczny gość dostanie od zajączka coś na swój parapet , hihihi Trochę na przechowanie, a trochę do własnej uprawy. Szczególnie dużo wysiałam pomidorków koktajlowych,.

Właśnie zaraz będę je pikować ...

Mam nadzieję, ze chociaż w ciągu dnia świątecznego będę mogła moje sadzonki wystawić na balkon, żeby goście nie czuli się u mnie jak w palmiarni

Parapety pełne, teraz "zarasta" mi podłoga

Jolu, za ręczne pikowanie lobeli podziwiam 9a jak inaczej jak nie ręcznie?). Plan w układzie arytmetycznym dobry. A ja tak zrobiłam z pelargoniami - jak ktoś wpadnie to wychodzi z doniczka małą (stylową a jakże - glinianą).
Wszystkiego dobrego Ci życzę już o okazji Świąt.
jotka 14:54, 03 kwi 2012

Haniu, Irenko, a może macie swoich kurierów w moim mieście, to bym Was pomidorkami obdarowała
Bo na wysyłkę pocztą to za delikatne są ...

Ewuś, dobrze, że mi przypomniałaś - chyba mam za mało ładnych doniczek na podarunki ???
Musze coś jeszcze w tym temacie pokombinować ....

Jeśli chodzi o lobelię, to w zeszłym roku zauważyłam, że pomimo mizernego wyglądu ma ona ogromna wolę życia! Chyba nawet większą niż moja chęć posiadania jej w skrzynkach

pozdrawiam i wracam skąd przyszłam

p.s.
Dzięki telefonom od córeczek dzisiaj odebranym wiem czego już nie muszę przygotowywać na Święta - padły niezłe deklaracje
Milka 15:13, 03 kwi 2012

Ale te córeczki mają dobrze rozpieszczasz je ja jeszcze powalczę ze swoimi, też koktajlowe siałam, ale dziękuję za taką szczerą propozycję pozdrawiam cię Jolu świątecznie
hanka_andrus 18:49, 03 kwi 2012

A nie mówiłam,że do mnie deszcz zawita? Już jest!Dzięki,że go podesłałaś,nie muszę podlewać w ogrodzie.....
monteverde 18:54, 03 kwi 2012

jotka napisał(a)
Haniu, Irenko, a może macie swoich kurierów w moim mieście, to bym Was pomidorkami obdarowała
Bo na wysyłkę pocztą to za delikatne są ...

Ewuś, dobrze, że mi przypomniałaś - chyba mam za mało ładnych doniczek na podarunki ???
Musze coś jeszcze w tym temacie pokombinować ....

Jeśli chodzi o lobelię, to w zeszłym roku zauważyłam, że pomimo mizernego wyglądu ma ona ogromna wolę życia! Chyba nawet większą niż moja chęć posiadania jej w skrzynkach

pozdrawiam i wracam skąd przyszłam

p.s.
Dzięki telefonom od córeczek dzisiaj odebranym wiem czego już nie muszę przygotowywać na Święta - padły niezłe deklaracje

masz dobre córki Jolu, mamę choć trochę wyręczą
jotka 19:00, 03 kwi 2012

hanka_andrus napisał(a)
A nie mówiłam,że do mnie deszcz zawita? Już jest!Dzięki,że go podesłałaś,nie muszę podlewać w ogrodzie.....

U mnie cały dzień siąpi - przyda się takie podlewanie, szczególnie, że i tak nie mogę pojechać na działkę. Mogłoby być ciut cieplej, bo te plus 5, to na otarcie łez Szkoda tylko, że dosiewki trawy nie zrobiłam i nie rozsypałam nawozu
Ale pewnie zdążę po świętach...
jotka 19:04, 03 kwi 2012

Tak Aniu, mam dobre i fajne córki
Przyjdą z żurkiem, białą kiełbaską, sałatka jarzynową, jajkami faszerowanymi, mazurkiem serowym, szarlotką, ...

Dwa dni świętowania - planowo 12 osób każdego dnia Oby tylko pogoda na spacer dopisała, żeby nie siedzieć za stołem cały czas ...