Moi Drodzy,
wpadam tu regularnie, chociaż czasu na pisanie jakoś brakuje...
Dzisiaj u mnie po południu wielkie sadzenie, ponieważ kupiliśmy w sobotę w podwarszawskim Kordusie pięknego, wymarzonego miłorzęba, wiąz Camperdownii, klon Red Sunset i nutkajskiego cyprysa... Doczekać się nie mogę tych cudeniek!
Tymczasem pozdrawiam wszystkich
nie udało się wyjechać o 6.00, wyjechałam po 7.00, ale starczyło dla nas kwiatów, a przed domem śnieg jeszcze leżał i leży
już jesteśmy na giełdzie, można dostać oczopląsu
Haniu, gratuluję wesołej poezji, dowcipów, ciekawych wpisów, pięknych zdjęć. Twoje stronki czyta się jak dobrą książkę, która się nigdy nie znudzi. Czekam na następne 500
Jolu, za ręczne pikowanie lobeli podziwiam 9a jak inaczej jak nie ręcznie?). Plan w układzie arytmetycznym dobry. A ja tak zrobiłam z pelargoniami - jak ktoś wpadnie to wychodzi z doniczka małą (stylową a jakże - glinianą).
Wszystkiego dobrego Ci życzę już o okazji Świąt.
Uroczyste chwile są prawie jak motyle,
zjawiają się czasami,mamią kolorami,
zostawiają wspomnienie,i.....
czekasz na życzeń spełnienie!
Serdeczne życzenia zdrowia i niesłabnącej pasji!
A tak w ogóle to muszę przyznać, że trochę się podłamałam. Wychodzi na to, że najlepiej by było gdybym wykopała wszystkie rośliny i posadziła je na nowo w odpowiednich miejscach
Tyle radości sprawiło mi sadzenie wszystkiego przez te 3 sezony i teraz okazuje się, że wszystko nie tak
Mam nadzieję, że ta rezygnacja jest chwilowa i przerodzi się w zapał do zmian.
Krokusy nadal kwitną, ładna kępka się zrobiła od zeszłej wiosny. Chętnie zobaczę zdjęcie Twoich
kwitną też fiołki (chyba?) zaskoczyły mnie. Nawet jeszcze nie powybierałam zeschniętych liści, a one już w kolorze
Bardzo podoba mi się teraz ta rabata pod oknem, bardzo bardzo
A z tą ostatnią, to tam niestety nic na pniu nie może być, bo otwiera się skrzydło drugiej bramy (latem i wiosną ja parkuję na zawnątrz)...musi być płasko...no chyba, że przesunąć kulkę na pniu w bok bardziej...
A co sadzisz o wystrzyżeniu tych thujek po bokach płożącego jalowca w dwie kulki (na dole większa u góry mniejsza).
Czy moe już ciąć thuje?