Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Joanka 16:11, 07 maj 2012

Ło matko...... normalnie słów brak..... westchnę cichutko och i ach........

BEATA_S 16:30, 07 maj 2012

Piękna rabata!
Syla 16:35, 07 maj 2012

Seba - nie dziękuję żeby nie zapeszyć ..... j.angielski przeszedł bezboleśnie .....

Dominika - bardzo dziękuję .....ciekawa jestem czy w swoim ogrodzie zajmujesz się wszystkim sama ??? czy ktoś pomaga???

Lenka - proszę bardzo i dziękuję do ziółek można podosadzać jeszcze kolorowe rośliny .... myślę o jednorocznych kwiatowych nasadzeniach .... Szukałam kolorowych sałat ale łowy się nie powiodły .....

Agnieszka - podlewałam magiczną siłą doglebowo i opryskiwałam florowitem

Joanko - dziękuję dlaczego ja tak nie wzdycham .... podoba mi się również lecz zawsze mam jakieś ale ..... rozkapryszona jestem nie ???
Syla 16:36, 07 maj 2012

BEATA_S napisał(a)

Piękna rabata!

Dzięki Beatko
Joanka 16:46, 07 maj 2012

Syla napisał(a)

Joanko - dziękuję dlaczego ja tak nie wzdycham .... podoba mi się również lecz zawsze mam jakieś ale ..... rozkapryszona jestem nie ???

Skandalicznie

hihihihihi......
Syla 18:39, 07 maj 2012

Joanka napisał(a)

Skandalicznie

hihihihihi......

no dobra .... przyjęłam na klatę hihihihi......
lenka 21:52, 07 maj 2012

Syla napisał(a)
i jeszcze raz .....

Sylwio, Twój ogród jest na liście moich ulubionych, aż trudno uwierzyć, że powstaje od roku Przepięknie
A że jesteś posiadaczką fantastycznych żurawek chciałabym Cię zapytać czy masz jakieś odmiany na pełnym słońcu?
Pozdrawiam
Syla 08:23, 08 maj 2012

lenka napisał(a)

i jeszcze raz .....

Sylwio, Twój ogród jest na liście moich ulubionych, aż trudno uwierzyć, że powstaje od roku Przepięknie
A że jesteś posiadaczką fantastycznych żurawek chciałabym Cię zapytać czy masz jakieś odmiany na pełnym słońcu?
Pozdrawiam

Mam ..... to Obsidian oraz Lime Marmalade ..... Ale nie tylko te dają radę na słońcu . W momencie wyboru żurawki musisz koniecznie doinformować się odnośnie miejsca sadzenia .....Są takie które pięknie wybarwią się na słońcu ale są również takie które słońce zniosą ale ich kolor nie będzie optymalny i zadawalający ...... Reszta na pw
Mala_Mi 08:45, 08 maj 2012

ana_art napisał(a)

Super ,że poszerzyłaś rabatkę przecież te rh i inne się porozrastają tojeść jeszcze za malutka, moja się rozrośnie to Ci prześlę, a możesz też używać cytrynowego oregano super wygląda i ładnie się rozrasta a przy okazji zioło do kuchni pięknie pachnie, nasadzenia w donicach bardzo ładne

a no wlaśnie Aniu widzialam u szmitów takie cytrynowe oregano i zastanawiałam się jak to rośnie, nie ma w tej chwili wrzośców i ciekawam czy można byłoby zastępczo na ten sezon wykorzystac ro oregano? ono miało kolor jak cytronelki a raczej na sło ncu byłoby mu dobrze... nie?
Sylwia a te żurawki to citronelle?

Mam to cytrynowe oregano Zimuje bez problemu i od wczesnej wiosny świeci jak słoneczko
Foto z kwietnia.... byle jakie, bo jeszcze nie sprzątane w tym kąciku.... mama coś mi w marcu przycięła, ale za mało.. i tak sobie czeka na wolny czas. Na foto wyszło zielone, ale to ma taki cytrynowy sliczny kolor. Jak fotkę zabrać..to napisz zabiorę...
Nie mam czasu nadgonic wątku, rzucam tylko okiem na obrazki....i czasami jakiś wpis czytam....ale Sywio...Twój ogród jest boski..i jak narzekasz na niego..to Cię przy najbliższej okazji zbiję jak niegrzeczne, rozkpryszone dziecko....... obrażasz swój ogród..przeproś go natychmiast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Jest naprawdę i ładny i zadbany i wogóle...... pięknie.
A to moje oregano i za mało przycięty tymianek....
Syla 08:53, 08 maj 2012

Aniu .... zabij !!! ale ja tak mam A wyglądem przypomina mi tojeść rozesłaną Nie kasuj zdjęcia absolutnie Dobrze posłuchać innych rad .... wysadzę na zimę moje zioła do gruntu ..... Planuję mini warzywnik ale muszę poczekać na inne ruchy ogrodowe co by potem nie przesadzać i niepotrzebnie niszczyć trawę ..... Jestem przytrzymana odrobinę z moimi nasadzeniami bo czekam na ekipę .....Może się kiedyś doczekam