Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

waska 20:56, 07 maj 2012

czasy zbieractwa.
ja mam sentyment do wielu roślin.
ale teraz po zimie sporo mi zniknelo
lenka 21:40, 07 maj 2012

Domi napisał(a)

Domi ogród jak zwykle zachwycający.... mieć taki zakątek i nic więcej do szczęścia nie trzeba...
Czarny_Tulipan 09:42, 08 maj 2012

Domi- nieśmiało zajrzałam do Twojego ogródka i ...oniemiałam z zachwytu. Nawet nie wiem co napisać, żeby nie zabrzmiało banalnie a jednocześnie wyraziło podziw nad pięknem, klimatem ogrodu i niesamowitymi zdjęciami. Po czymś takim pozostaje mi tylko oddalić się, żeby zaorać swoje "pastwisko"
justi 09:49, 08 maj 2012

Tulipany boskie, moje ulubione zestawienie kolorystyczne w tym sezonie, pewnie to już pisałam
Pwl 10:05, 08 maj 2012

Domi napisał(a)

Domi, właśnie pokazałaś świerka na punkcie którego szaleje od miesiąca ! Jest wielki z tego
co widzę, takiego sadziłaś czy mniejszego i tak szybko nadrobił? Dokładnie to AUREOSPICATA
Widziałem takie małe berbecie po 25 cm w szkółce, ale sam nie wiem jak to rośnie. U Ciebie
efekt jest taki piękny, super są te jaskrawe przyrosty. Pięknie widać go w oddali nawet na fotce
z Aktinidią. Czy taki maluch ma szansę chociaż na metr w jakimś znośnym tempie urosnąć, jak
sądzisz? Teraz chciałbym go posadzić na 100% Ps. Białe tulipany wyglądają niesamowicie!
Lena 10:34, 08 maj 2012

Faktycznie rewelacyjny ten Świerk
Musze poczytać i może się skuszę jak spotkam
noemi 11:20, 08 maj 2012

Domi jestem u Ciebie codziennie ...podziwiam i wzdycham jak można mieć pięknie
mamahuberta 12:27, 08 maj 2012

Napiszę krótko
ZAZDROSZCZĘ
Ja tylko sprzątam w kółko po krecie i nornicach i chyba nigdy nie będzie u mnie chodź w połowie tak ładnie jak u Ciebie
Zamiast dosadzać nowe gatunki i pielęgnować te, które już u mnie mieszkają cały czas naprawiam to co niszczą "moje zwierzątka"
Czasami brak mi już pomysłów i sił na walkę z nimi
Kaisia 19:57, 08 maj 2012

Dominiko jak zwykle piękne zdjęcia, powiedz czy ja dobrze widzę masz klon palmowy czerwonolistny?
Z tego co pamiętam to pisałaś że jest chory, a tutaj widzę piękny okaz
Czy ruszyły już Twoje rozplenice, bo jak pisałam Tobie u mnie moje nie wszystkie ruszyły a te co się zielenią już są całkiem ładne.
Wiesz ja się obawiam , że tej zimy straciłam nie tylko krokusy które przemarzły ale i trawy zwłaszcza nowe odmiany miskantów które kupiłam w zeszłym roku, większość już ruszyła a inne całkiem suche niestety, ale jeszcze daję im czas, a jak u Ciebie z miskantami?
Irysy które pokazałaś to miniaturki ?
bociek 20:09, 08 maj 2012

Witaj Domi, przyszlam do Ciebie troche powzdychac. Pieknie u Ciebie, co tam, bede sie powtarzac.

Kaisia, u mnie piorkowki powoli i niespiesznie kielkuja, ale z miskantami klapa - gracillimus, variegatus, zebrinus chyba polegly, nawet giganteus jakos cicho siedzi, a juz takie ladne kepy mialam P. Aneta Surowinska radzi jednak jeszcze dac im szanse. Domi, a jak u Ciebie sytuacja z miskantami?