Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ania i róże i cała reszta :) 13:28, 02 mar 2012

Do góry
Pisałyśmy ostatnio o czerwonych różach, kilka mam, przedstawię

Ascot, róża nostalgiczna

Barkarole, wielkokwiatowa

Cherry Meidiland

.
Mój ogród 13:23, 02 mar 2012

Do góry
Wiosenne kwiatki z zeszłego roku.
Zawilec grecki, jest go tak malutko,koniecznie na jesień dosadzę. Moim zdaniem ładny.

Narcyzy, na jesieni dosadziłam ich sporo. Na pewno będzie ich więcej.

Te lubię bardzo, są niewysokie, ładnie by wyglądały w masie.

I szachownica kostkowa, jest ich więcej, ale chciałam zrobić portret jednej, wtedy gorzej robiłam zdjęcia.

U nas nieśmiało przez chmury przedziera się słoneczko.
Wizytówka - Kolorowe rabaty 13:22, 02 mar 2012

Do góry
Początki w Kruklandii 13:21, 02 mar 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Którą hortensję wybrać i czy dodać za nią miskanta?
Funkie wywalam.
Białe begonie tam gdzie pytajniki ???

Tuja czy świerk? (świerki mam, tuje bym musiała kupić )
Jaka trzmielina ??

Jeśli będą Cisy, to co dać na dół?
A co jeśli będą jednak trzmieliny na pniu???

Rabaty przy ogrodzeniu:
Myśle że begonie jak najbardziej, rozweselą troszę iglakową rabatę. A wczesną wiosną możesz dać bratki. Kolory przecież możesz co roku zmieniać na inne
Rabata pod domem:
Coniki podobno są chorowite. Ja tam mam i nic sie z nimi nie dzieje. Więc może póki zdrowe to je zostaw. Jak zaczną chorować to zmienisz na cisa lub tuje. Zamiast irgi może pasychandrę. A trzmielina emerald gold?

Miniaturowy ogródek 13:15, 02 mar 2012

Do góry
Jeszcze wkleję tak:

Ogród Ewy :) 13:11, 02 mar 2012

Do góry
Eve napisał(a)

Ewuś..musi być dobrze...nic nie może wymarznać....bo zapłaczę się na śmierć za Twoimi różami.... są cuuuuuudne jak rh Bogdzi

Mam nadzieję Aniu

Ja też tęsknię za tym widokiem ...

a to przy twojej pomocy, po prostu zmałpuję
Pszczelarnia 13:10, 02 mar 2012

Do góry

No Ewo, Ty to masz piękny hamak. O taki muszę się postarać w tym roku. Kiedyś mieliśmy jako dzieci takie, tylko mniej eleganckie, a teraz to badziewie bez poprzeczek do niczego się nie nadaje.
Wizytówka - Kolorowe rabaty 13:07, 02 mar 2012

Do góry

Pogaduchy skowronków 13:05, 02 mar 2012

Do góry
Jestem, rano o 8.30, już byłam u dentysty. Jotka, przewietrz rower i siebie. . Nie pedałuj tak szybko, bo zapłacisz mandat.
Kolorowy ogród na piasku 13:03, 02 mar 2012

Do góry
Ale żeby było kolorowo trzeba iść popracować ,pa, pa

Moje roślinki 13:01, 02 mar 2012

Do góry
Jak już pisałam zabrałam się wczoraj za tworzenie nowego miejsca do sadzenia (raczej w sumie powiększanie starego miejsca).Rosną tam już dwa migdałki,mahonia,paproć i jałowiec,a na jesień wsadziłam kilka tulipanów (już wychodzą),tylko nie pamiętam w jakim kolorze,cóż,będzie niespodzianka Na razie zaznaczyłam kształt,ale jeszcze muszę włożyć w rabatę trochę pracy,żebym mogła dosadzić nowe rośliny.Myślę o żurawkach,funkiach i liliowcach,ale wszystko "wyjdzie w praniu".Za rabatą i płotkiem oddzielającym część wypoczynkową od wjazdu na podwórko mam już gotową siatkę,na której w planach jest ściana z róż pnących (których nie mogę się dochować,pech ). Na razie wszystko wygląda szaro i buro,ale mam nadzieję ożywić ten kącik i zrobię mu znowu zdjęcia kiedy zagości tam już jakieś kolorowe życie

A tak na dzień dzisiejszy wygląda mój warzywnik za domem.Na jesień był nawieziony obornikiem i zaorany.A lada dzień wezmę się i za niego i wytyczę pierwsze grządki

Wizytówka - Kolorowe rabaty 12:55, 02 mar 2012

Do góry
Ania i róże i cała reszta :) 12:54, 02 mar 2012

Do góry
Eve napisał(a)

Dziękuję ślicznie za informację

Ciekawe czy można ją wsadzić do donicy? Jeśli jest taka mała? Można by było łatwiej wąchać i podziwiać piękne kwiaty Szkoda, że tak krótko się trzymają, a czy jest ich dużo?
Gdzie ją kupiłaś Aniu?

Ta róża jest dostępna u Pertovic'a, w serbskiej szkółce. Nigdzie indziej się na nią nie natknęłam.
Myślę, że przez pierwsze lata może spokojnie rosnąć w donicy, potem, gdy już faktycznie będzie spora, można ją przecież przesadzić.
Ja mam słabą sadzonkę pewnie, może to być powodem słabego wzrostu. Kwitnienie na razie też nie było powalające, liczę na ten sezon .
Mam jeszcze takie jej zdjęcie
.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 12:52, 02 mar 2012

Do góry
Sebku, jak ty pędzisz, 1000 strona jest już blisko, gratulacje i zamiast kwiatka śmieszne pingwiny.

Mój kawałek raju 12:49, 02 mar 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Kusisz wiosnę....i nas tą przepiękną dalią.

No faktycznie cudeńko Pozdrawiam Aniu
Kolorowy ogród na piasku 12:35, 02 mar 2012

Do góry
Kolorem możemy pocieszyć się tylko na zdjęciach , w ogrodzie strasznie buro

Początki w Kruklandii 12:27, 02 mar 2012

Do góry
nieszka napisał(a)
Witam Justyno, Zuziu i Juziu
Jestem już po wstępnej lekturze wątku i powiem że bardzo masz ładny i elegacki dom i strasznie się prosi o takie własnie rośliny. Bardzo mi się podobał pomysł z rh przed domem. Od pierwszej strony już je tam widziałam oczami wyobraźni. Szkoda że ten śnieg tam tak spada...
A czy już zdecydowałaś o kształcie rabat - w sensie geometrycznie czy łagodne fale? Bo nie doszłam jeszcze w czytaniu do tego etapu...
Ja mam w swoim ogrodzie przedogródek geometryczny a dalej juz łuki i koła

Tak będzie....mniej więcej

Pszczelarnia 12:24, 02 mar 2012

Do góry
=Pszczelarnia napisał(a)

Ewo, postrzegałam go jako ogród dojrzały, taki, który nie potrzebuje już większych zmian i nasadzeń - zakochałam się w tym obrazie od pierwszego spojrzenia ... cudowny klimat.
Kiedy czytam .. róże, różaneczniki, lilie, piwonie, to widzę, że chcesz mu pewnie dodać więcej koloru
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 12:15, 02 mar 2012

Do góry
ale jesteś szybki

gratulacje, bo to i egzaminy i na prawko się szykujesz i do wiosny, więc ja wiosenne kwiaty przesyłam

Ogród Ewy :) 12:09, 02 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ewuś..musi być dobrze...nic nie może wymarznać....bo zapłaczę się na śmierć za Twoimi różami.... są cuuuuuudne jak rh Bogdzi

Mam nadzieję Aniu

Ja też tęsknię za tym widokiem ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies