Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 12:39, 19 kwi 2012

Irenko cięłam juz wszystkie poczatkiem marca, teraz powoli sie zielenia Jak ktoras zakwitnie ciachne raz jeszcze lipiec-sierpien Dokladnie - najwazniejsze ze rosna
A pigwowca nie ruszalam do tej pory, wiec go ciachne - a co
popcorn 15:15, 19 kwi 2012

Kuuuleczko, przybywaj!

Muszę gdzieś wygospodarować miejsce na 5 takich i 2 duże zielone (w warzywniku czekają). Miały być w miejscu po brzoskwini przed domem, ale wzięła się za kwitnienie i dam jej szansę Muszę więc jakąś rabatę wygospodarować na te cuda
Ale się cieszę!!

Podoniczkowałam różę jadalną i trawę mozgę, będzie do rozdawania u Bogdzi na spotkaniu I kocimiętkę jeszcze muszę poprzesadzać Ale się cieszę!
karolciab93 17:24, 19 kwi 2012

ale cudne roślinki wszystko szaleje ! dzis zauwazylam u siebie ze agresty , porzeczki i cala reszta tez zbiera sie do kwitnienia kilka dni ciepla i wszystko wybuchnie
KasiaWB 18:43, 19 kwi 2012

Cześć Karolinko widzę, że u Ciebie wiosna jak nic fajnie. Byłam bardzo ciekawa jak tam Umbriculifery, ale widzę, że mają się całkiem dobrze. A co do limelightów to ja bym akurat się nie zarzekała, że kwiatów w tym roku nie będzie
majkel0326 19:17, 19 kwi 2012

Karolinko,wiosenka u Ciebie zagościła na dobre! Dziękuję za zdjęcia jagód
popcorn 20:02, 19 kwi 2012

Witaj Karolciu! U Ciebie to nawet cieplej niż tutaj chyba, więc tym bardziej powinny kwitnąć Ale super, nareszcie wiosna!

Kasiu umbraculifery przezimowały super, choć sadziłam na jesień i nie okrywałam niczym na zimę - a zastanawiałam się (w największe mrozy oczywiście), czy nie powinnam... Hortensje są maleńkie, w ub roku były patyczkami, teraz mają max 10 cm wysokości, baaardzo bym się zdziwiła gdyby jakiś kwiatek się pokazał... chciałam kupić magiczną siłę, ale do hortensji nie było. Była do różaneczników, może mogłoby być??

Majeczko - nie ma za co, z przyjemnością

Po południu zrobiło się ciepło -niby nadal 9 stopni na plusie, ale przestało wiać i temperatura odczuwalna skoczyła i to sporo
Kanciki przy różach zrobione Kupiłam dzisiaj nawozy i rozsypałam 3 opakowania. Kupiłam specjalny nawóz do bukszpanów i wszystkie niedawno sadzone nim podlałam. Dodatkowo spryskałam je florovitem i już po wszystkim zaczęłam się zastanawiać... mam nadzieję nie przegięłam :/
Pod żywopłocikiem bukszpanowym (przyszłym, bo na razie to bukszpany posadzone w rzędzie rozsypałam granulowany nawóz i zmieszałam go z wierzchnią warstwą gleby, całość podlałam. Myślę że kilka sztuk z 50 wsadzonych w sierpniu ub. roku wypadnie - są suche, papierowe w dotyku... obcięłam je do żywego (chyba), spryskałam florovitem i czekam może parę odratuję...
popcorn 20:04, 19 kwi 2012

Jutro przyjedzie do mnie Przemek - Shrekol. Dostanie 3-letniego derenia jadalnego (na fotkach stronę wcześniej) który u mnie się nie mieści - zwłaszcza że dokupienie sąsiedniej działki zostało przełożone na bliżej nieokreśloną przyszłość... i przywiezie trzmielinkę do ukorzenienia - akurat na parter mojej frontowej rabatki
jotka 20:05, 19 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Jutro przyjedzie do mnie Przemek - Shrekol. Dostanie 3-letniego derenia jadalnego (na fotkach stronę wcześniej) który u mnie się nie mieści - zwłaszcza że dokupienie sąsiedniej działki zostało przełożone na bliżej nieokreśloną przyszłość... i przywiezie trzmielinkę do ukorzenienia - akurat na parter mojej frontowej rabatki

znaczy się będzie: Nu machniom

miłego spotkania
KasiaWB 20:12, 19 kwi 2012

popcarol napisał(a)

Hortensje są maleńkie, w ub roku były patyczkami, teraz mają max 10 cm wysokości, baaardzo bym się zdziwiła gdyby jakiś kwiatek się pokazał... chciałam kupić magiczną siłę, ale do hortensji nie było. Była do różaneczników, może mogłoby być??

ja kupiłam sobie Florovit - nawóz do hortensji do doglebowego dokarmiania w instrukcji jest napisane m.in. "obficie podlewać rosliny co 14 dni w okresie od kwietnia do października. nie dopuszczać do przesychania podłoża". Narazie sobie stoi na półce i czeka aż hortensje ruszą, bo u mnie baaaaaaaardzo wczesna wiosna

Cieszę się bardzo,że wiśnie ładnie przezimowały planuję je mieć kiedyś u siebie, ale to dopiero po budowie będę zbierać Wasze doświadczenia
bociek 20:23, 19 kwi 2012

Karolina sliczna kulka, to trzmielina???