Ogród nie tylko bukszpanowy - część II
13:52, 29 kwi 2012
Pokrój drzewka
Masa kwiatów
Masa kwiatów
Korzystając z okazji, że znalazłam ten rozpoznawczy wątek wklejam swoje niewiadomoco - może ktoś mnie olśni , czy to chwast czy sama to posadziłam??
Co to jest?
![]()
AAAA i chwalę się swoim debiutem czyli kancikami.Szpadelek ekstra
![]()
![]()
Pomóżcie mi, proszę, zidentyfikować te trawki:
1.
![]()
2.
![]()
3. A to jest chyba jakaś rodzima:
![]()
A to jest Susan..... foto z zeszłego roku, bo w tym ma tylko pąki... Nigra na dolnych gałazkach otworzyła dwa kwiatyNazwy magnolii dobrze oznaczone...bo akurat te mam podpisane..i z dobrej szkółki, gdzie nie mieszają nazw
A i mi sie tez udało nie pomieszać
![]()
Kwiat w budowie taki sam...... ale Nigra jest bordowa.. a płątki w środku bieleją, natomiast Susan..... jest cała odcieniu różu ...
Irenko, obawiam się, że Twoja to nie Suzan..wygląda na jakąś odmiane gwaździstejJest poza tym piękna ........
Witam
Proszę o pomoc w identyfikacji zielska, dla mnie chwasta podobnego do trawy, więc pytam w tym wątku chociaż do traw ozdobnych to chyba nie należy ale tylko tu było o identyfikacji traw.
Niewysokie toto tak z kilka centymetrów nad ziemią i posiada rozległe podziemne rozłogi z wyglądu jakby zdrewniałe.
Pokaźnych rozmiarów bukszpan od Agnieszki - Abiko, z czerwoną wstążką "od uroku".
Sebek, mimo że był gościem, dostał aż osiem takich samych bukszpanów. Ciekawe po co mu aż tyle?
![]()