Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogród z rzeźbą 00:26, 09 lip 2016

Do góry
Aniu, gratki na 200

A gdzie można dostać takie tawułki ciemno wybarwione?
Znowu na wsi 00:22, 09 lip 2016

Do góry
Deszcz potrzebny. Bynajmniej trawnik wygląda lepiej, niż rok temu
Ogród Ani :) 23:36, 08 lip 2016

Do góry
Mi się podoba rozmieszczenie pierwsze.

Ania, z tymi trzmielinami masz szkółkę, czy wysyłkowo zamówisz? Bo musisz pilnować prostych nóżek
Ogródek Iwony II 23:32, 08 lip 2016

Do góry
Mirko, czyli znalazłam

Aniu, trochę to złudne. Dziś wycinałam przekwitnięte kwiatostany z rabaty bylinowej, Zbyszek przyciął żywopłot z ligustru w plecach bylinówki. Niby nie widać, bo byliny zakryły wszystko, ale uwierz, że 10 wiader odpadów wycięłam łącznie z zielskiem. I deszcz mnie na koniec przegonił. Nie dokończyłam.
Przy okazji Zbyszek po skończonej swojej pracy przytachał dwa krzesła i dwa drinki
No i praca z przyjemnym się toczyła. Postanowiłam, że pomyślę nad przesunięciem kompostowników za mury budynku.

Pod śliwką byłoby fajne miejsce do siupnięcia na ławeczce. Z tyłu dałabym mini żywopłot otaczający ławeczkę w plecach

Ostatnio widziałam fajny żywopłot z derenia. Wiadomo, ze trzeba ciąć, ale może by tu fajnie się wpasował ... Tak sobie myślę
Malutki pod lasem 23:14, 08 lip 2016

Do góry
A może Trzcinnik ostrokwiatowy "Karl Foerster"?
http://www.sklep.lawenda-sadzonki.pl/glowna/47-trzcinnik-ostrokwiatowy-karl-foerster-sadzonki-sklep.html
Tutaj na fotce u mnie po prawej stronie:

bezproblemowy, nie rozłazi się, szybko startuje wiosną, zimą kwiatostany są ozdobą
Ogródek Iwony II 23:12, 08 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mirko, nie wiem, kto ostatnio, ale mam dla ciebie kilka linków:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/124-zurawka-heuchera?page=36

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza?page=57

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=115#post_2

I jeszcze opis Joasi:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3855-ogrod-z-tatarakiem-w-tle?page=89#post_2
Dziękuję Iwonko u Łukasza mi chodziło☺
Ogródek Iwony II 22:25, 08 lip 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Iwonko nie wiesz kto ostatnio pokazywał fotki z dzielenia żurawek nie mogę odnaleźć ☺☺

Mirko, nie wiem, kto ostatnio, ale mam dla ciebie kilka linków:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/124-zurawka-heuchera?page=36

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza?page=57

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=115#post_2

I jeszcze opis Joasi:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3855-ogrod-z-tatarakiem-w-tle?page=89#post_2
Ogródek Iwony II 22:15, 08 lip 2016

Do góry
Mirelko, z tymi liliami ... moja sąsiadka ma utrapienie. Kupowała kilka razy jako białe, a ma cały ogród z żółtymi liliami. I niby nie chciała tego koloru, a ma ...
Ja moje sadziłam najpierw na różowej rabacie, a tam nie pasowały zupełnie.
Tak było rok temu:

Jesienią przesadzałam na rabatę bylinową z żółtymi i niebieskimi roślinkami
Teraz:

A na nowe lilie czekam, mają dopiero pączki

O lawendzie ci nie powiem, bo u mnie ona dość późno startuje i długo kwitnie, szybko wypuszcza nowe kwiaty, dlatego ja się bawię i wycinam przekwitłe kwiatostany małymi nożycami i zostawiam kwitnące. Wygląda to tak, jakby nie miała przerwy.

W Budapeszcie o tej porze lawenda była przekwitnięta. W takim wypadku warto ściąć, to zdąży odbić i zakwitnąć ponownie Będzie tylko słabiej kwitła
Ogródek Iwony II 22:03, 08 lip 2016

Do góry
Aniu, Toszko, a czy to nie jest tak, ze znowu przywrotniki ,mają odmiany i są też takie, których kwiatostany ładnie stoją?
Ja mam od miesiąca dopiero, i nie bardzo się znam na nich
No, ale jeśli muszą leżeć, to trudno ...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:55, 08 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przyszłam do Ciebie od Ani (Malutki pod lasem) podziękować za linka do blogu o elewacji. Bardzo pomocne rozwiązanie. Mam też problem, bo mój żółto-kremowy kolor odbiegał od tych szarości na forum. Utwierdziłam się, ze jest ok.

Przy okazji obejrzałam kilka fotek z twojego ogrodu i muszę zaznaczyć wątek, bo podoba mi się to, co tworzysz. Zostawiam pozdrowienia i w wolnej chwili jeszcze tu wrócę

Iwonko, najważniejsze to tworzyć spójną całość (bryła, okolica, kolorystyka). Moje wybory stylistyczne w wielkomiejskiej okolicy wyglądałyby śmiesznie i nigdy bym się na nie nie zdecydowała. Pamiętam wypowiedź jakiegoś specjalisty od projektów wnętrz, że najgorsze, co można sobie zrobić, to wykończenie zgodnie z aktualną modą. Po paru latach takie wybory niemiłosiernie zgrzytają.
PS. Nie lubię określenia: ważne, że tobie się podoba. Blog Zuzy pomógł mi to zrozumieć.
Bardzo mnie ucieszą Twoje ponowne odwiedziny.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:34, 08 lip 2016

Do góry
Przyszłam do Ciebie od Ani (Malutki pod lasem) podziękować za linka do blogu o elewacji. Bardzo pomocne rozwiązanie. Mam też problem, bo mój żółto-kremowy kolor odbiegał od tych szarości na forum. Utwierdziłam się, ze jest ok.

Przy okazji obejrzałam kilka fotek z twojego ogrodu i muszę zaznaczyć wątek, bo podoba mi się to, co tworzysz. Zostawiam pozdrowienia i w wolnej chwili jeszcze tu wrócę
Ogródek Iwony II 21:24, 08 lip 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Iwonka świetne wakacyjne foty! A w ogrodzie też szał

Aniu, u Ciebie burza mózgów, a masz czas zajrzeć jeszcze
Buziaki ślę

Ogródek Iwony II 21:21, 08 lip 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Iwonka, pokazałaś moją ukochaną Krynicę I Tatry
Macham i pozdrowiemia zostawiam.

Muszę zobaczyć, co u ciebie słychać. Mam zaległości
Ogródek Iwony II 21:08, 08 lip 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Pięknieje nam Polska, szczególnie zauroczyła mnie Muszyna

Ewa, jak kiedyś będziesz miała okazję, koniecznie zobacz Ogrody biblijne. Fajne mini pokoiki tworzą
Ogród Sensoryczny też ładny, nasadzenia plamami tworzą fajny klimat. Natomiast zaciekawił mnie odbiór moich znajomych, którzy o ogrodach nie mają pojęcia, o zasadach komponowania, ... dla nich ogród był nudny. Nie było tego czegoś, ... Był zbyt przewidywalny. Żadnych zakamarków, zaskakujących zakątków, tajemniczości
Mi natomiast podobała się zabawa malowaniem barwami roślin
Ogródek Iwony II 21:03, 08 lip 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
Niestety ja też lilie kupiłam na rynku tylko jedną sztukę na próbę. Miała być biała a jest taka właśnie majtkowa.

Ania, koniecznie muszę zobaczyć wasze majtkowe lilie, bo ja nie wiem nawet, jaki to kolor?
Dziś pan na ryneczku miał białą lilię w doniczce, ale mizerna była
Ogródek Iwony II 20:58, 08 lip 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Ale mam nerwa na lilie , a raczej na sklepy które je sprzedają. Drugi rok z rzędu kupuje lilie i drugi raz mam pomylone.Kupowałam białe i bordowe , a mam wściekle pomarańczowe i taki brudny nijaki róż majtkowy. Muszę Lukiego zapytać czy ma jakichś sprawdzonych sprzedawców.
Iwona ty masz lilie ?

Ja już też nie wiem, gdzie kupować ...
Jesienią kupiłam, wsadziłam, pamiętasz chyba, jak w grudniu zaczęły rosnąć, nic z nich nie ma. Nie wiem, czy za rok coś wypuszczą, czy spisac na straty
Drugie kupiłam, niedługo będą kwitnąć, mają być różowe i wysokie. za wysokie nie są, ostróżki je pożarły, dwie cebule będą kwitnąc, dwie tylko liście mają ...

Rok temu też kupiłam, miały być białe, są takie:

Ewa, jaki to jest majtkowy róż?

I mam pytanie:
Czy twój przywrotnik się pokłada? U mnie wszystkie kwiatki leżą. Za to fajnie wygląda w wazonie i długo trzyma fason

Ogródek Iwony II 20:48, 08 lip 2016

Do góry
Jolanka, u nas jest małe grono. Mamy w roku kilka imprez integracyjnych, więc fajnie się dogadujemy Potem w wakacje już odpoczywamy od pracy i siebie. Zupełnie świadomie

Ewuniu, mam obawę, że jak już przyjedziecie, to ogród nie do końca się pokaże tak, jak na fotkach. Na zdjęciach można pokazać to, co się chce. Są jeszcze miejsca, które są niedokończone, najgorzej wjazd wygląda...
Ale jak pomyślę, ze cały ogród zrobiłam w dwa lata, to w trzecim roku mam nadzieję dokończyć resztę. Jeśli się nie uda, to małymi kroczkami powoli też się da
Cieszy już to, co jest :
Ten zakątek powstał w tym roku

Ewuniu, polecam się

Mirelko, fajnie, ze zaglądasz U ciebie zachwyciły mnie floksy. Jej, jaki mają kolor. U ciebie tak samo kolorowo, jak u mnie

Trawa u mnie szybko teraz rośnie. Trzeba kosić co trzy dni
Nawiozłam tydzień temu przed deszczami
Jutro znowu koszenie
Kondziowy ogrod cz II 14:39, 08 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kondziu, cudowny ogród powstał spod waszych rąk. Powinieneś częściej go pokazywać.
Ogródek Iwony II 09:06, 08 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

o to faktycznei już dawnooo zasłużony

Gosiu, Zbyszek nie chciał jechać, dobrze że dał się namówić. Towarzystwo było fajne. Nawet na dancingu wylądowaliśmy po kinie
Fajnie jest tak troszkę inaczej spędzić czas.
Ogródek Iwony II 09:04, 08 lip 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
No super wycieczka. Ogrody i Budapeszt robią wrażenie. Annabelkę piękną kupiłaś.

Dziś ją posadzę przy jodle koreańskiej. Rośnie jedna po lewej stronie, z drugiej strony wypadł mi miniaturowy rh. Pójdzie tam annabel.

Aniu, jak wrócę do domu ( zakupy weekendowe robię), wyślę ci namiary do mnie. Mam nadzieję, że spotkamy się 16 lipca.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies