Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 21:23, 08 lip 2016

Basilikum napisał(a)
a ja swoje truskawki podsypalam sloma i wlasciwie nie mam za bardzo co pielic. Cos tam sie przebije ale wyrywam na bierzaco jak zrywam truskawki. Koper tylko sie panoszy

Moje truskawki tez były ściółkowane. Chwastów było niewiele. Musiałam poobcinać wąsy (odrosty), bo chciały już rozpocząć samoistne życie poza porządkiem rzędów.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:26, 08 lip 2016

Gosiek33 napisał(a)
O moja balia, kocioł też mam.. i jeszcze okrągłą balię Za to takiej kanki na mleko nigdy nie miałam

Gosiek, to kaneczka specjalnego przeznaczenia Zdaje się, że w piwnicy pojawiła się w czasach kartkowego alkoholu Sprawdzała się jako część systemu do destylacji
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ryska 21:30, 08 lip 2016

Naczynia bardzo mi się podobają, bo mam takie same Toż to i mój styl.
Iwk4 21:34, 08 lip 2016

Przyszłam do Ciebie od Ani (Malutki pod lasem) podziękować za linka do blogu o elewacji. Bardzo pomocne rozwiązanie. Mam też problem, bo mój żółto-kremowy kolor odbiegał od tych szarości na forum. Utwierdziłam się, ze jest ok.

Przy okazji obejrzałam kilka fotek z twojego ogrodu i muszę zaznaczyć wątek, bo podoba mi się to, co tworzysz. Zostawiam pozdrowienia i w wolnej chwili jeszcze tu wrócę
Gruszka_na_w... 21:35, 08 lip 2016

I takie tam na koniec

Gruszka_na_w... 21:36, 08 lip 2016

ryska napisał(a)
Naczynia bardzo mi się podobają, bo mam takie same Toż to i mój styl.

Gosiek33 21:43, 08 lip 2016

Mówiłam już - uwielbiam te takie tam
Gruszka_na_w... 21:55, 08 lip 2016

Iwk4 napisał(a)
Przyszłam do Ciebie od Ani (Malutki pod lasem) podziękować za linka do blogu o elewacji. Bardzo pomocne rozwiązanie. Mam też problem, bo mój żółto-kremowy kolor odbiegał od tych szarości na forum. Utwierdziłam się, ze jest ok.

Przy okazji obejrzałam kilka fotek z twojego ogrodu i muszę zaznaczyć wątek, bo podoba mi się to, co tworzysz. Zostawiam pozdrowienia i w wolnej chwili jeszcze tu wrócę

Iwonko, najważniejsze to tworzyć spójną całość (bryła, okolica, kolorystyka). Moje wybory stylistyczne w wielkomiejskiej okolicy wyglądałyby śmiesznie i nigdy bym się na nie nie zdecydowała. Pamiętam wypowiedź jakiegoś specjalisty od projektów wnętrz, że najgorsze, co można sobie zrobić, to wykończenie zgodnie z aktualną modą. Po paru latach takie wybory niemiłosiernie zgrzytają.
PS. Nie lubię określenia: ważne, że tobie się podoba. Blog Zuzy pomógł mi to zrozumieć.
Bardzo mnie ucieszą Twoje ponowne odwiedziny.
Gruszka_na_w... 22:00, 08 lip 2016

Gosiek33 napisał(a)
Mówiłam już - uwielbiam te takie tam

I tu i tam

Gruszka_na_w... 20:36, 09 lip 2016

Wzięłam się za czosnek Wykopałam ten ozdobny (chyba Krzysztofa). Miał w tym roku sporo liści i tylko 3 kwiatki. Domyślałam się, co może być powodem. I sprawdziło się! Pięć wsadzonych kilka lat temu cebulek uległo cudownemu rozmnożeniu i brakowało miejsca na wzrost. Zasadzę te cebulki jesienią. Wykopałam tez czosnek jadalny. Bardzo jestem zadowolona z wielkości główek. Będą jak znalazł do kiszenia ogórków.

Zakwitła werbena. Przy tarasie będzie jej sporo. Powinna współgrać z miskantami.

Zrobiłam zdjęcie drugiej hakone. Wstawię zdjęcia obu, może ktoś pomoże nadać nazwę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies