Anula, troszkę spóźnione gratulacje na 3 setki
bardzo fajny wianek zrobiłaś
a ta propozycja dekoracji na stół też świetna , bardzo niekonwecjonalna, jej prostota jest urocza
Bożenko dziękuję za odpowiedź dot. Cięcia azali. Soro nie będą kwitły to ja ich ciąć nie będę , japończykiem nie jestem
Ja tez .
Ja też .
U mnie snieg topnieje....... Prognozy są na przyszłość optymistyczne..klon ma już kwiaty
MOja prognoza na przysżły tydzień....NAD CAŁĄ POLSKĄ BĘDZIE SŁONECZNIE I CIEPŁO
Oby się sprawdziła ta Twoja prognoza choc to tydzień poświęcony świętom i w ogrodzie niewiele się da zrobic. Jutro ma byc ładnie bo moje okna muszą byc umyte .To już ostatni moment a nawet już po ostatnim.
Ja tradycyjnie co roku okna myje po świętach...tak jakoś się składa, że mycie wypada w brzydką pogodę Zdrowie jest ważniejsze niż czyste okna
Ja okna umyłam jak był ciepło i wcale nie widać. Brudne po tych pogodowych"rarytasach", że hej.
Bożenko dziękuję za odpowiedź dot. Cięcia azali. Soro nie będą kwitły to ja ich ciąć nie będę , japończykiem nie jestem
Ja tez .
Ja też .
U mnie snieg topnieje....... Prognozy są na przyszłość optymistyczne..klon ma już kwiaty
Oby się sprawdziła ta Twoja prognoza choc to tydzień poświęcony świętom i w ogrodzie niewiele się da zrobic. Jutro ma byc ładnie bo moje okna muszą byc umyte .To już ostatni moment a nawet już po ostatnim.
Ja tradycyjnie co roku okna myje po świętach...tak jakoś się składa, że mycie wypada w brzydką pogodę Zdrowie jest ważniejsze niż czyste okna
Ja tez .
Ja też .
Marzenko, a propos spokojniejszej dziś pogody, ja za oknem mam tak (zdjęcie zamazane, bo tak sypie śnieg):
Agnieszka przepiękny zakątek, taki spod igły. AH!
A jak szpaler cisowy nabierze dojrzałości to jak cię znam będzie cięty w kancik i będzie jak brzytwa
Przyłączam się do opinii Kasi, wydaje się, że ogród skończony a Ty ciagle coś robisz
Zdradź jakie rośliny rosną na pierwszym planie?
Marzenko, jeśli o ten pierwszy najpierwszy plan chodzi, to moje pożal się Boże wrzosowisko - taka próba buntu przeciwko nasadzeniom pod linijkę, ale już mi się nie podoba. Za rok cały ten klomb do zmiany - tylko M. jeszcze o tym nie wie, i w tym roku nie podzielę się z Nim tą informacją hihihi
A drzewka przed cisami to katalpy nana - piękne, ale szkoda, że dopiero od czerwca. Teraz już bym ich nie posadziła w takim eksponowanym miejscu...
Ja tez .
Ja też .
Z drugiej strony będzie zasadzona różą pnąca Nev Dawn a przed nią kula bukszpanowa co wy na to?
Jestem za różą pnącą ale może przed nią zamiast kulę to żywopłocik z bukszpanu aby jej brzydkie łodygi od dołu przysłaniał i wprowadzi trochę geometrii
Ja bym kupiła duże Rh ale jeśli się nie uda to jednak ekran z cisów ale aurea bo na ciemnozielonym tle znikną RH przez cały rok poza okresem kwitnienia. Albo posadź tuje, które będziesz mogła strzyc też w równy żywopłocik
Koniecznie ten kącik rozjaśnij ekranem w innym odcieniu zieleni, masz olbrzymi wybór w tujach.
W Polsce żadko się tuje formuje a w Alpach są tam piękne zywopłoty i tanim kosztem