Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

jotka 11:45, 17 kwi 2012

Irenko, kwitnacą magnolie gwiaździstą widziałam "na żywo" kilka dni temu znajomych. Młodziutka, a już obsypana kwiatami Szkoda tylko, ze nie podeszłam powąchać ...

Tez lubie berberysy
Eve 11:52, 17 kwi 2012

Nie mam Irenko, ale też nie mam jej gdzie posadzić Wiesz, że furtka u mnie otwarta dla Ciebie, bez prezentów
Mala_Mi 12:12, 17 kwi 2012

W rzeszoiw magnolie gwiazdziste już kwitną U mnie ma rozwarte pąki, dzień ciepłą i słoneczka i tez będzie piekniusa, chociaż jeszcze malutka.
Milka 12:44, 17 kwi 2012

jotka napisał(a)
Irenko, kwitnacą magnolie gwiaździstą widziałam "na żywo" kilka dni temu znajomych. Młodziutka, a już obsypana kwiatami Szkoda tylko, ze nie podeszłam powąchać ...

Tez lubie berberysy

Pachnie Jolu, ale o dziwo o określonych porach berberysy, ratują każdego amatora w ogrodzie
a tu jeszcze z wczoraj Gwiaździsta, coraz bardziej się rozkręca, a dziś w słońcu to już pewnie całkiem całkiem, a ja w pracy

żeby zrobić ładne zdjęcie muszę wejść na drabinę, mimo że nie jestem niska nie mogę jej całej pokazać!

Milka 12:45, 17 kwi 2012

Eve napisał(a)
Nie mam Irenko, ale też nie mam jej gdzie posadzić Wiesz, że furtka u mnie otwarta dla Ciebie, bez prezentów

Wiem i serdecznie dziękuje, ale jakiś ślad bytności zostawię
Milka 12:55, 17 kwi 2012

asc napisał(a)
W rzeszoiw magnolie gwiazdziste już kwitną U mnie ma rozwarte pąki, dzień ciepłą i słoneczka i tez będzie piekniusa, chociaż jeszcze malutka.

Ania i tak, najważniejsze to ,,piękniusia"

a tu kolejna się szykuje, nie znam nazwy, mam ją najdłużej i jest wysoka, tak 4-5 m ma już

i śliwa wiśniowa Pissardi/ już znam nazwę

popcorn 13:34, 17 kwi 2012

Ale piękne masz te magnolie Irenko!
Jak mi padnie mój bukszpan na kijku co się przebarwił, to wsadzę w jego miejsce magnolię właśnie... ale wolałabym żeby nie padł
I śliwa niczego sobie

pozdrówka!
Wieloszka 13:38, 17 kwi 2012

Irenko, tak naprawdę to nie rozróżniam śliwy wiśniowej Pissardi od Nigry... Może masz tę drugą...
Czy Pissardi, czy Nigra - Twoja ma dużo bardziej rozwinięte listki i kwiatów więcej - na pewno u Ciebie zaciszniej, cieplej niż na moim wygwizdowie. Myślę, że u Ciebie trzmielinki na pniu lepiej sobie poradzą z zimą .
Milka 13:47, 17 kwi 2012

Karolino, pewnie nie padł, tylko podmarzł, zrób mu cięcie a magnolię i tak kup
Milka 14:33, 17 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)
Irenko, tak naprawdę to nie rozróżniam śliwy wiśniowej Pissardi od Nigry... Może masz tę drugą...
Czy Pissardi, czy Nigra - Twoja ma dużo bardziej rozwinięte listki i kwiatów więcej - na pewno u Ciebie zaciszniej, cieplej niż na moim wygwizdowie. Myślę, że u Ciebie trzmielinki na pniu lepiej sobie poradzą z zimą .

Moja też jest starsza już się zaaklimatyzowała, bo tam gdzie rośnie ma kiepski grunt, jakoś sobie poradziła

anabel, widać ruszyła

nowe listki