Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 12:11, 17 kwi 2012

Danusza napisał(a)

Zrobiła się cieżka atmosfera więc zmieniam temat. Dzis koło Centrum Ogrodniczego zobaczyłam sarenke i zajaca a właściwie w odwrotnej kolejnosci. Zając uciekł a sarenkę pokażę. Zdjęcie robione z samochodu by jej nie wystraszyc.

Sarenka jest rodzaju męskiego co łatwo zauwazyc po różkach czyli to koziołek.
Jak mój M zobaczył to zdjecie to głównie zainteresowało go to zielone zboże bo u nas zieleni jeszcze nie ma, chyba tam jakieś zaciszne miejsce było.

koziołek stary juz widać przyszedł podjeść zieleniny młodej

Moim zdaniem fajny wiejski obrazek. Pewnie mu takie młode roślinki bardzo smakują. Pozdrawiam.
dafica 12:13, 17 kwi 2012

Witam .Od jakiegoś czasu śledzę wasze ogrody i aż dech zapiera.Ja jestem na początku tej drogi dlatego liczę na malutkie wsparcie.Na początek pytanko odnośnie rh ,a właściwie nawożenia.Zawsze podsypuję swoje rh specjalnym nawozem do różaneczników ,a tu przeczytałam że można też obornikiem.Jak i kiedy to zrobić ? Swoje już podsypałam czy teraz można jeszcze tym obornikiem i czy daje sie go jako ściółkę,a później zdejmuje i za rok znów następna porcja?Jeszcze jedno ;moje trzy rh rosną kilka lat wszystko było ok ale w tym roku liście zrobiły się lekko żółtawe zmierzyłam ph i jest 6 tak więc czy je przesadzić w nowy torf czy zakwasić siarczanem amonu.
Bogdzia 12:13, 17 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
A ja melduję, że wszytko doczytałam co do wcześniejszej dyskusji, powiem tylko, że szanuję każdego zdanie, nawet jak mam odmienne
najważniejszy dla nas jest ogród, bo to lek na całe zło wymaga ciężkiej pracy, aby się nie zachwaścił, sporych inwestycji aby cieszył różnorodnością
kwiatki i fotki piękne!
wieczorkiem obejrzałam prognozy i wychodzi, że najcieplej będzie w rejonie Ani i Lublina

Ja też szanuję innych zdanie ale swoje też mam i również argumenty na jego poparcie. Coś sie ten ośrodek ciepła przenosi, dawniej był Wrocław potem Nowy Sącz i Tarnów a teraz Rzeszów i Lublin. Zwiewa na wschód.
Bogdzia 12:17, 17 kwi 2012

asc napisał(a)

A ja melduję, że wszytko doczytałam co do wcześniejszej dyskusji, powiem tylko, że szanuję każdego zdanie, nawet jak mam odmienne
najważniejszy dla nas jest ogród, bo to lek na całe zło wymaga ciężkiej pracy, aby się nie zachwaścił, sporych inwestycji aby cieszył różnorodnością
kwiatki i fotki piękne!
wieczorkiem obejrzałam prognozy i wychodzi, że najcieplej będzie w rejonie Ani i Lublina

Mama mówi, że Białymstoku +15....a u mnie +6..i to najcieplej??????
A z równouprawnieniem jest jak z szacunkiem...trzeba sobie go wypracować...bo żadne przepisy niczego nie zmienią. I to kobiety powinne coś z tym zrobić, a nie czekać, aż faceci to zrobią. Rodzić dzieci będą zawsze kobiety i mam nadzieję, że tak zawsze będzie.... wiec nie wszystko da sie zmienić na równo....To powoduje, że kobieta w wieku rozrodczym ma zawsze mniejsze szanse. Szkolić pracownika, który co rok idzie na 3 lata wychowawczego???? Taki pracownik jest do szkolenia na nowo.... i zanim się wyszkoli znów zachodzi w ciążę... W ciąży siedzi na chorobowym, potem wychowawczy.... I ma się pracownika, którego nie ma.. trudno zatrudnić nowego, bo co z nim potem zrobić. Przyjęcie pracownika któremu sie mówi, ze jest tylko na zastępstwo jest pracownikiem który szuka innej roboty..a tu koczuje. To się sprawdza co najwyżej w budżetówce lub bardzo dużych firmach, ale w małych firmach (a takie u nas głównie są) taki pracownik jest kompletnie nieekonomiczny. Pracowałam w życiu przy typowo męskich zawodach... czy mam z tego satysfakcję???? Powiem szczerze, że nie...... Scharatany kręgosłup, bo kobieta nie jest stworzona do tak ciężkiej pracy.... . I po co mi mi taka równość. Jestem za tym, by mężczyźni pracowali i byli w stanie utrzymać kobiety które chcą mieć dzieci. Problem jest w tym, że u nas praca jak i płaca jest jaka jest.. z wyjątkiem tych co mają dojścia do posad prezesowych.
Znam kobiety które świetnie sobie radzą i rządzą facetami..... same do tego doszły Swoim rozumem...
I bardzo lubię jak mnie pierwszą mężczyzna przepuszcza w drzwiach Ustąpi miejsca w przysłowiowym autobusie... I jak powie komplement wcale tego nie traktuję jak hasła seksistowskie
Znam mądrych facetów i znam mądre kobiety. Natury się nie oszuka

Mala_Mi 12:18, 17 kwi 2012

Melduję gęstość chmur jakby cieńsza
jotka 12:23, 17 kwi 2012

"Znam mądrych facetów i znam mądre kobiety. Natury się nie oszuka "

Poniżej mój komentarz

Bogdzia 12:27, 17 kwi 2012

Marzenko.U mnie dosc ładnie i ciepło. ja tez nie lubie rozmów o feminiźmie. Feministki załatwiły tylko sobie miejsca w sejmie, a moim zdaniem sa tam wogóle niepotrzebne bo i tak wszystkie głosują jak im szef ich partii każe , a dla takiej sprzedawczyni w sklepie jak wczoraj pisałam cos załatwiły? Takie teorie sa po to by niektórzy mieli ciepłe i dobrze płatne stołki pracując co nieco buzia w mediach. Niech idą popracowac do sklepu i wtedy walcza o lepsze warunki pracy i płacy.Wtedy będą potrzebne.
Milka 12:28, 17 kwi 2012

asc napisał(a)

Znam kobiety które świetnie sobie radzą i rządzą facetami..... same do tego doszły Swoim rozumem...
I bardzo lubię jak mnie pierwszą mężczyzna przepuszcza w drzwiach Ustąpi miejsca w przysłowiowym autobusie... I jak powie komplement wcale tego nie traktuję jak hasła seksistowskie
Znam mądrych facetów i znam mądre kobiety. Natury się nie oszuka

pod tym mogę się podpisać obiema rękami ale zostawmy ten temat, bo nam nowinki ogrodowe uciekają
Milka 12:31, 17 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)

kwiatki i fotki piękne!

Ja też szanuję innych zdanie ale swoje też mam i również argumenty na jego poparcie. Coś sie ten ośrodek ciepła przenosi, dawniej był Wrocław potem Nowy Sącz i Tarnów a teraz Rzeszów i Lublin. Zwiewa na wschód.

I potwierdza się u Ani coraz lepiej z pogodą
Ewa 12:32, 17 kwi 2012

W saloniku ogrodowym nie przerwanie trwa dysputa

A to tak dużo zależy od nas samych , naszych zdolności, genów, ludzi z jakimi dzielimy życie zawodowe i prywatne nawet położenia geograficznego, czy mamy dzieci, męża, czy jesteśmy samotni z wyboru itd itp. Ale najważniejsza jest tolerancja i świadomość tego, że każdy z nas jest inny.

Ja nie lubię prasować, a mój mąż potrafi 4 godziny stać przed deską taki przykładzik
Aaaa sie rozpisałam , a miałam iść na swój obowiązkowy spacer po ogródku.
Bogdziu bardzo mi fajnie u Ciebie