Dokupujemy roślinki i ciągle je upychamy.Kupiłam podobne i też będę je wciskać,na razie siedzą w donicach w piwnicy i czekają na przeprowadzkę na rabaty.Ładne zakupy.
Prześliczny krajowy gatunek o długich, przewieszających się liściach. Wspaniała alternatywa dla np. zielonych turzyc nowozelandzkich ('Frosted Curls', 'Amazon Mist' i inne). Zimozielona, bardzo wytrzymała, wcześnie kwitnie.
Gatunek rodzimy, spotykany w sprzedaży również jako Carex glauca. To może być to samo ale nie musi. Roślina rozmnażana z nasion, o zmiennej kolorystyce, generalnie szaroniebieskawej. Rozłogowa, świetna na suche skarpy, zbocza, marne piaszczyste powierzchnie itp. Osiaga około 40 cm, zdecydowania na nasadzenia masowe...
Przygotowałam też moją różankę, miejsce na ławeczkę Przesadziłam moich kilka niskich róż, zrobiłam dołki na moje roże z rosarium, które będą już we wtorek Jak znajdę czas, cały ten placyk wyłożę kamieniami Ławeczkę zrobi mój M
Witaj Ewo,
cieszę się że trawa dotarła Wykopał mi M całą spod kominka-wywietrznika, ucieszył się że trawa zniknie
Storczyki kwitną, w tle widok z okna przed dom... nadal łyso strasznie Widać włókninę i cały warzywnik
Obcięłam oleander i to dość drastycznie. Jakiś łysy się zrobił i rzadki... a teraz wygląda jeszcze gorzej
Dalia karłowa wypuszcza świeże przyrosty
Wiosna!
Niedawno wróciłam z centrum Łodzi, zabłądziłam... jednak GPS by się przydał... odebrałam jagody kamczackie (2 dla Brata, 1 dla mnie) i 10 sadzonek żurawiny (3 gatunki - dla mnie
Zbiera mi się praca - obcięłam wczoraj bukszpany, sadzoneczki planowałam dzisiaj wsadzić w ziemię... nie udało się, padało a po pracy jechałam po Młodą do przedszkola i prosto po żurawinkę. Może jutro - bo szkoda tych gałązek.
Może jutro obetnę też cisy i znów - ukorzeniacz i do ziemi Muszę pilnie dokupić nową działkę, żebym miała gdzie sadzić
Wstąpiłam po drodze do Castoramy, piękne cisy mają - 50-60 cm, łądnie rozkrzewione, ale po niecałe 22 zł/sztuka... nic dziwnego nabywców brak