Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje roślinki

Moje roślinki

karolciab93 10:09, 15 kwi 2012

Dzień dobry wpadłam się przywitać
zakupy piękne! ja dzięki ogrodowisku takze pokochałam hosty chociaż wcześniej nie byłam do nich w 100% przekonana a to przecież takie piękne i bezproblemowe rośliny mam 3 w ogródku i jedna w doniczce na razie bo bidula taka mizerniutka była
życze miłej niedzieli i mam nadzieje ze u Cb więcej słoneczka bo u mnie pochmurno i deszczowo ..
majkel0326 11:47, 15 kwi 2012

Cześć Karolcia U mnie chmury i deszczyk sobie popaduje,także odpoczywam w domu. Hosty rzeczywiście są piękne,ja też kupuję je od zeszłego roku dopiero,wcześniej jakoś ich nie zauważałam.A szkoda,bo są bardzo wdzięczne Lecę,bo córka stoi mi nad głową i czeka na komputer Będę wieczorkiem.Miłego dnia!
justi 12:36, 15 kwi 2012

U mnie też dziś pada deszczyk, ale dobrze trawa szybciej ruszy.
Też mam te klematisy z biedrony, raczej jeden ten ciemnoróżowy. Pierwsze dwa lata nie kwitł i słabo rósł, bo mi pies łamał co chwila. A teraz jest najbardziej ekspansywny i długo kwitnący ze wszystkich co mam.
Wstawię Ci foteczkę. Jak zobaczysz mogę wykasować jeśli chcesz.

justi 12:37, 15 kwi 2012

Jednak to jakiś inny. Muszę kupić ten jasnoróżowy bo mi się bardzo podoba.
karolciab93 13:12, 15 kwi 2012

Też mam tą roślinke chociaz jest w cieniu i chyba z tego powodu slabo kwitnie ;/ tata zrobil do niej drabinke i jak zaszaleje to wyrasta az na balkon a to ponad 2 metry
majkel0326 17:45, 15 kwi 2012

Justynko,ja tez nawet się cieszę,że pada,bo też dosiałam trawę.Zdjęcia mi nie zabieraj,bo powojnik piękny Ja moje posadziłam wczoraj.Lubię powojniki,teraz mam w sumie trzy.

Karolciu,kiedyś słyszałam,że powojniki lubią mieć nogi w cieniu,a głowę w słońcu Też bym chciała,żeby moje urosły takie wysokie jak Twój!
majkel0326 17:50, 15 kwi 2012

Byłam dziś w centrum ogrodniczym Primaflora.Jak weszłam poczułam się jak dziecko w sklepie z zabawkami Kupiłam miskant Yaku Jima,rozpielicę japońską Hamelm,goździk zaniedbany (dziwna nazwa ),dwie trzmieliny i trzykrotkę.Do tego nasiona.Kupiliśmy też czereśnię (już posadzona).Teraz powiedziałam sobie,że niczego aż do jesieni nie kupuję.Muszę poczekać aż wszystko podrośnie i ogarnąć wzrokiem gdzie jeszcze coś można dorzucić.

A to moje dzisiejsze zdobycze

majkel0326 17:52, 15 kwi 2012

A w samym centrum ogrodniczym uchwyciłam coś co tygrysy lubią najbardziej

Borbetka 17:57, 15 kwi 2012

Szkoda, że mam tak daleko do tej Primaflory. Nigdzie po mojej stronie miasta nie mogę dostać miskanta. Wybieram się do Byczkowskich. Słyszałam, że mają dość duży wybór roślin.
Piękne zakupy Majka.

borówcowy-raj
justi 18:01, 15 kwi 2012

Ale fajne smakołyki dla tygrysków
W jakiej cenie kulki i te małe sadzonki bukszpanów w waszych rejonach ?