Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:38, 01 sie 2015

Do góry
lilia napisał(a)
Irenko, cały czas oglądam i podziwiam Twój ogród. Białe lilie - cudnej urody.
Zainteresowana jestem sianiem jeżówek. Czy nasionka jesienią bezpośrednio do gruntu? I wzejdą wiosną?

Dzięki Edytko wiem jedno, jest coraz ładniejszy, a jak urosną mi te moje ,,wizje", będzie cudnieo sianiu napisałam u ciebie, żeby u mnie nie zginęło

cieszę się, jak głupia, bo w upały przesadziłam różę i kwitnie, ma 6 pąków, piękna jest, kwiat wielki

i powtórnie kwitnie Ice Lady, bezkolcowa róża i wyjątkowo zdrowa w tym roku

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:27, 01 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Piekne masz lilie, zachwycajace.
Ja tez najbardziej lubie bladowróżowe hortensje

Zostały te, co ślimaki nie zjadły, miałam ich dużo więcej, a teraz od suszy gubią kwiatki, cóż robić, niby lało, a śladu nie ma.
Dostałam w prezencie od Agnieszki cudo hortensję, kolor jaki lubię, a kwiat wyjątkowy

lilia Magic Star
i Sweet Rosy, mam tu pomieszane te lilie orientalne

Marzenko, tak leżą u mnie wielkie kępy stipy, nie wiem co robić, bo wnerwia nie to
Moja działka na Dębowym Lesie 09:28, 01 sie 2015

Do góry
jona napisał(a)
Piękne masz lilie i liliowce . Inne kwiaty też się pięknie prezentują
Mam pytania odnośnie powojników. Czy obcinasz kwiaty po przekwitnięciu? Polish Spirit rośnie mi dość dobrze, ale nie kwitnie. Znasz jakieś powody dlaczego powojnik nie kwitnie?

Lilie linowce dla mnie wszystkie są piękne
Nie obcinam kwiatów po ich przekwitnięciu.Nie wiem , czy dobrze czy nie.
Polish Spirit ci nie kwitnie, a ile on ma ?
Może Jeszce młody ??

Wczoraj byłam w kilku ogrodowych poszukiwałam jakiejś hortensji , jakiej nie mam jeszcze.
Znalazłam bowiem miejsce dla jeszcze jednej.I kupiłam sobie Pinky Winky.

I nieplanowana taką rudbekię

i dwie jeżówki - a chciałam tylko żółtą , bo moja gdzieś mi przepadła
JEŻÓWKA SUMMER COCKTAIL

I...
Echinacea - jeżówka Secret Glow - wszystko juz posadzone

Moja działka na Dębowym Lesie 00:40, 01 sie 2015

Do góry
Piękne masz lilie i liliowce . Inne kwiaty też się pięknie prezentują
Mam pytania odnośnie powojników. Czy obcinasz kwiaty po przekwitnięciu? Polish Spirit rośnie mi dość dobrze, ale nie kwitnie. Znasz jakieś powody dlaczego powojnik nie kwitnie?
Droga do spełnienia 00:17, 01 sie 2015

Do góry
Kawa napisał(a)

Przepiękne zdjęcie

Twoje dalie i lilie też powalające. Ty chcesz rewolucję u siebie robić, jak już przecież masz ładnie. Tylko lekka kosmetyka i będzie git
Mój mały ogródeczek :) 22:27, 31 lip 2015

Do góry
Tesska napisał(a)
lilie cudne , masz ładne sadzonki hortensji ja w poniedzałek wielkie przemeblowanie na ogrodzie robie

u nas w poniedziałek ma być prawdopodobnie trzydzieści parę stopni więc chyba niebędę nic ruszać chyba że miejsce pod nową rabatę
Mój mały ogródeczek :) 22:16, 31 lip 2015

Do góry
lilie cudne , masz ładne sadzonki hortensji ja w poniedzałek wielkie przemeblowanie na ogrodzie robie
Małymi kroczkami do celu... 21:49, 31 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Zrobiłaś już tą rabatkę?
Ja myślałam, że wspólnie będziemy dumać co tam fajnego posadzić, a Ty już skończyłaś? Paulinka i co tam posadziłaś?
.

Stozka bukszpanowego,malenkie kulki bukszpanowe,roze,lawende,hortensje,miskanta zebrinus,iglaczka na pniu,lilie i jezowke mam tylko nadzieje,ze roslinki przetrwaja,bo teraz chyba nie powinno sie przesadzac?
Rododendronowy ogród II. 21:13, 31 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Na początku rabaty po prawej idąc w stronę stawu rzuciłbym jakąś plamę bylin, floksów jeżówek, bo tam brakuje teraz koloru, chociaż jakaś kępa bylin jest tam widoczna, ale trudno mi zidentyfikować co to

Tam są też floksy ale strajk zrobiły i nie zakwitły choc pomalutku zaczynają a za chwilę mają tam zakwitnąc żółte rudbekie a potem juz na jesieni malinowe marcinki. No i jeszcze lilie są na samym przodzie z dużymi pąkami. Nie da sie unknac małych okresów kiedy cos nie zakwitnie tam gdzie by sie chciało no chyba zeby z doniczkami biegac a to juz przerabialam z rózami w doniczkach ale zrezygnowałam bo je wiatr wywracał.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:48, 31 lip 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Joasiu Twoja lilia pachnie tak mocno, że aż poczułam u siebie
Jak tam trzmiele na lawendzie są dalej? Czytam o tojeści ciemnopurpurowej, może będziesz zbierać jej nasionka....Ja wszystkie siewki te zeszłoroczne przesadzam na nowe rabaty i zastanawiam się kiedy zbierać nasionka stipy, podpowiedz mi proszę

Zakwitły kolejne lilie więc zapach jest teraz w każdym zakątku Aganiu Czujesz?
Trzmieli coraz mniej, a dzisiaj ścięłam lawendę więc się pewnie wyprowadzą z ogrodu. Ten zasnął głębokim snem, pewnie zapach sąsiadującej lilii tak go odurzył

Aganiu, tojeść nie przezimowała ale mam mnóstwo jej siewek. One w tym roku nie zakwitną, jak przezimują wiosną Ci wyślę.
Nasionka stipy już możesz zbierać. Jak pociągniesz ręką za kłosy nasionka ładnie schodzą. Ale możesz je zbierać też późną jesienią, nawet lepiej jak się troszkę przechłodzą.
Pozdrawiam Cię takim obrazkiemBuziaki
Kolorowy Ogród Geni 13:57, 31 lip 2015

Do góry
Jak tu kolorowo, piękne lilie. Uwielbiam kolor w ogrodzie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:30, 31 lip 2015

Do góry
Ostatnie już lilie

Starorzecze na górce 00:04, 31 lip 2015

Do góry
To wstrzymam się jeszcze trochę z ogorecznikiem
Wszystkie lilie u ciebie pachną ? Jakie to lilie. ?
Starorzecze na górce 23:13, 30 lip 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
... lilie na pewno u mnie będą kiedyś. Pozdrawiam!!

odpozdrawiam
kupuj pachnące,cały ogród i okolica od nich pachnie urzekająco
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:41, 30 lip 2015

Do góry
Irenko, cały czas oglądam i podziwiam Twój ogród. Białe lilie - cudnej urody.
Zainteresowana jestem sianiem jeżówek. Czy nasionka jesienią bezpośrednio do gruntu? I wzejdą wiosną?
Małymi kroczkami do celu... 22:34, 30 lip 2015

Do góry
Lilie, liliowce, róże?
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:19, 30 lip 2015

Do góry
Aniu, witaj!!
Cudne te lilie.
Sadzisz po kilka, czy tak ci się rozrosły ??
Bociuś, fajny.Ja go prawie codziennie widzę jak jestem na działce.Za sąsiada działką jest ich gniazdo,
Słychać i klekotanie, super widoczki
Przyjazny ogród 22:02, 30 lip 2015

Do góry
Mira, żeleźniak ma duże liście dołem, z których wychodzą rzadko ulistnione łodygi z kwiatostanami. U mnie rudbekia dorasta do ok. 0,5 metra, czyli owocostany żeleźniaka przerastają ją znacząco. Jak zwykle kompozycja z przypadku.
Konrad, odjazdu w prawdzie nie ma, ale dziękuję, wszystko powoli idzie w dobrym kierunku, ale daleko mi do waszych ogrodów, jednak jedno nas łączy - pasja.
Agania, jestem do dyspozycji o każdej porze dnia , ale jeśli macie możliwość, to najlepiej przyjechać przed trzynastą, bo na czas obecny lilie wodne są odjazdowe , to i zobaczyć je warto, później kwiaty się zamykają.
Ewa, rutewkę mam dopiero od tego sezonu, jest malutka i mało mi znana. Kupiłem 'Splendide' i 'Splendide White' i jeszcze trzecią odmianę, której nazwy nie pamietam.
Ania , bardzo, bardzo będzie mi miło jak odwiedzisz Bolestraszyce w niedzielę, proszę o silną mobilizację.
Marga , . Ogrodnictwo nie każdego cieszy, podobnie jak pieczenie placków Ważne jakiegoś tam fioła mieć, bo wówczas nie jest nudno, nam przypadły rośliny . Nie mam niestety przepisu jak kogoś nimi zarazić
Karol, kocham kolory i w rzeczywistości jest ich w moim ogrodzie mało, mało też jest miejsc barwnych, które można dowolnie kadrować, znaczna część ogrodu jest jeszcze w przygotowaniu.

Liliowce prawie przekwitły, w większości zostały suche badyle, czas ich się pozbyć (nie liliowców , a suchych badyli). Kilka portretów.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:50, 30 lip 2015

Do góry
Piekne masz lilie, zachwycajace.
Ja tez najbardziej lubie bladowróżowe hortensje
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:35, 30 lip 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

kurde te lilie cudo!!!

kupiłam wiosną cebule i rózowe też ..ale nie wzeszły - zgniły albo nornica zjadla - bo ja koszyków już nie stosuje ..trudno będzie co przetwa!

u mnie 3 sezon, są cudne i mocno pachną, u mnie slimaki atakowały, byłoby dużo więcej
to Blushing Girl
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies