Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 16:42, 07 sie 2015

JulkAd napisał(a)

To może i ja się załapię na jakoweś bylinki jak z nich rezygnujesz....a na siewki jeżówek już się wcześniej pisałam....ale nie uwierzę, że chcesz w minimum iść....jak skończysz to od nowa zaczniesz dokładać, bo czegoś Ci będzie brakować...buziaki

Jeżówki rozmnażam, pokochałam je już mi rośnie pełno siewek a będę sypać kolejne jesienią będzie przegląd, dam ci znać, może coś ci się nada mam kielichowca jednego w nadmiarze, pzregorzany, łubiny itd
danuta_szwajcer 16:45, 07 sie 2015

A ja Cie rozumie, że chcesz ograniczać, bo mam to samo, teraz staram się już grupami sadzić i jak rabata rh to tylko rh i azalie i nic nie dosadzam bo potem szybko jedne rosliny dominują inne. Masz racje, że należy ograniczać prace bo czas na relaks też się należy. Jednak ogród Pani doktor nie za bardzo mi się podoba bo taki smutny. Ale rabata z ławką jest klimatyczna i taka naturalna wiec szkodą, że jej nie będzie. Deszczu życzę ale normalnego Pozdrawiam
danuta_szwajcer 16:48, 07 sie 2015

A czy nasiona jeżówki mogę posiac do donic? boje się, ze jak posieje do gruntu do wyplewie potem Czy siejesz tez jarzmianki? Bo teraz jest dużo nasion i zaczynają też na nowo kwitnąc.
Milka 17:04, 07 sie 2015

danuta_szwajcer napisał(a)
A ja Cie rozumie, że chcesz ograniczać, bo mam to samo, teraz staram się już grupami sadzić i jak rabata rh to tylko rh i azalie i nic nie dosadzam bo potem szybko jedne rosliny dominują inne. Masz racje, że należy ograniczać prace bo czas na relaks też się należy. Jednak ogród Pani doktor nie za bardzo mi się podoba bo taki smutny. Ale rabata z ławką jest klimatyczna i taka naturalna wiec szkodą, że jej nie będzie. Deszczu życzę ale normalnego Pozdrawiam

Słyszę, że w pełni mnie rozumiesz
Danusiu, rabata zostanie, tylko ławka będzie jakby w nią wsunięta na razie to plan
Milka 17:10, 07 sie 2015

danuta_szwajcer napisał(a)
A czy nasiona jeżówki mogę posiac do donic? boje się, ze jak posieje do gruntu do wyplewie potem Czy siejesz tez jarzmianki? Bo teraz jest dużo nasion i zaczynają też na nowo kwitnąc.

Pewnie, że można, tylko o wilgoci pamiętaj mam zamiar posiać jarzmianki, nasiona dojrzały
JulkAd 18:07, 07 sie 2015

Milka napisał(a)

Jeżówki rozmnażam, pokochałam je już mi rośnie pełno siewek a będę sypać kolejne jesienią będzie przegląd, dam ci znać, może coś ci się nada mam kielichowca jednego w nadmiarze, pzregorzany, łubiny itd

Irenko, ja niekoniecznie o tych bylinach...ja mam mały ogród....najpierw przemyśleć muszę, a później będę szukać tego co mi potrzeba...ale dzięki będę pamiętać
aga_pe 18:45, 07 sie 2015

Milka napisał(a)

Oj Małgosiu, nie dziwię się, ze z pracy tak umordowana wracasz, ja mam chłodek, ale i tak w upał mało się robi, wczoraj na domku letnim siedziałam do nocy, nawet na sofie chciałam spać na powietrzu, ale Waligóra nie dał
myślę, ze niewiele ogrodów się obroni przed suszą, nawet jak mają nawadnianie, jakoś musimy przetrwać, albo zaczniemy sadzić inne rośliny. Czyli jednak kokszka ze mnie, buziaj Małgosiu

Irenko, ja właśnie wczoraj zrobiłam sobie listę roślin, które nie wymagają zbyt wiele wody. Nie podlewam ogrodu, więc żeby wyglądał jako tako to mus sadzić rośliny mniej wymagające. Do jesieni mam czas na przemyślenia
Madzenka 21:40, 07 sie 2015

Milka napisał(a)

3 lata temu się nimi zachwycałam, na drugi sezon rosły wielkie i nie podobały mi się, przesadziłam na słońce, pokładają się, czyli nie ma u mnie dla nich warunków, bo albo za wielkie się robią, albo pokładają.

U mnie dokładnie tak samo, wywaliłam je w 3 sezonie....
Madzenka 21:48, 07 sie 2015

Czytam o ograniczeniu gatunków, w pełni popieram. Sama widzę ze trzeba słuchać Danusi, sadzić tylko niezawodne rosliny i ograniczać te mocno absorbujące. Dlatego tarwy, hortensje, lilie i jezówki to must have!
JulkAd 23:43, 07 sie 2015

Madzenka napisał(a)
Czytam o ograniczeniu gatunków, w pełni popieram. Sama widzę ze trzeba słuchać Danusi, sadzić tylko niezawodne rosliny i ograniczać te mocno absorbujące. Dlatego tarwy, hortensje, lilie i jezówki to must have!

Dodałabym do tej listy jeszcze żurawki