Hania
Pod skarpa będzie jeszcze jedno piętro rabat
Ścieżka będzie leciała dalej do dołu do placyku
I po obu stronach ścieżki też będą rabaty
Nie będzie tu w ogóle trawnika
No i przyszła wiosna i kolejny rok zastanawiam się jak zasłonić się od strony drogi. Niby jest dużo drzew ale sosny są od dołu poprzycinane i powstaje prześwit. Kiedyś Danusia doradziła żeby przed sosnami zasądzić pas z tawuly van hoyteya. Myślałam też o tujach lub cisie wtedy bym miała cały czas osłonę, plus przed żywopłotem zasadzilabym horyensje.
Hej Effcia! Dziś u nas prawdziwie wiosenna pogoda, mam nadzieję że u Viebie też .
Proszę bardzo .
Piękny weekend nam się szykuje . Zamierzam go oczywiście spędzić na sprzątaniu w ogrodzie. Pewnie jak większość z Was .
A wiecie, że kalina Kilimandżaro mi się rozmnożyła? Przy obchodzie ogrodu zauważyłam kępkę odrostów ze 30cm od rośliny matecznej. Postaram się wykopać tę kępkę i posadzić w innym miejscu .
Fota słaba ale chyba coś widać?
.
Pod czereśnią mam posadzone krokusy, wraz z ciemiernikami brzóz nie mam w ogrodzie. Te ciemierniki Zymonowe mają zmienne barwy np ten. i w drugiej fazie kwitnienia.
U nas o 6 rano w mieście -3,5 na wsi koło -5 pewnie i to taka sprawa sądzić nie sądzić ciemierniki. Chyba jeszcze zostaną w tych donicach. Na balkonie mają ciepelko przeżyją szok termiczny.