Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 07:54, 25 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Rano obiecałam sobie, że nie będę się spieszyc i powolutku bedę sobie sadzić Tyle tylko, że przesadziłam zakupami ...
Najpierw jednak oceniłam poziom dokonanych zakupów....
Cel na dzisiaj obsadzenie płyt granitowych skalniakami, ale kilka innych roślin też się nawinęło

Ciemierniki po 6 zł

I runianka variegata, która będzie otaczała bambusy.

FAktycznie wygląda jak w szkółce. Sama bym sie nabrała gdybym tu wcześniej nie zaglądała.
Ciekawi mnie jak z czasem będzie Twój ogród wyglądał. Jest wyjątkowy, nowoczesny nieco geometryczny.
Zupełnie nie moja bajka , jak to mówią ( bo wolę naturalistyczne, których Ty jak czytałam nie jesteś zwolenniczką) ale mozże dlatego właśnie tak bardzo ciekwai mnie jak będzie wyglądał z wszystkimi nasadzeniami.
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 07:39, 25 mar 2012

Do góry
A tu wysadzone z wielodoniczek bukszpanki. W sumie jest ich ok 170 jedne sa wcześniejsze te małe jesienne. Jeszcze jest ich około 50 do przesadzenia ale nie dałam rady.
Poszły w ziemie, żeby się ładnie ukorzeniać. Na miejsce docelowe trafia jesienia i przyszłą wiosna.
Runianka japońska (Pachysandra terminalis) 07:24, 25 mar 2012

Do góry
Runianka za wg mnie naprawde fajne pieniądze: 4 zł szt

i korzonki których jest mnostwo:

Jedną sobie podzieliłam, najmniejsza na próbe i było tam 9 roślin.
Tu link do szkółki:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20350470

Runianka 07:24, 25 mar 2012

Do góry
waska napisał(a)
Witam
z tego co się orientuję runianka się rozrasta dość szybko
może ktoś z Was będzie ja wycinal wtedy nie będę kupować bo jak narazie planuje na allegro.

A w zamian możemy się dogadać czym mój ogród może się odwdzięczyć

Waska ja proponuje na Allegro sprzedawcę uktórego zakupy robiłam w tym tygodniu. Jeśli oczywiście nie otrzymałaś nic od Forumowiczów i dalej ja potrzebujesz:
Witajcie

chciałam pokazac Wam moje zakupy na Allegro.
Zakupilam 15 runianek, 5 kalin, 3 tawuły szare i jedną krzewuszkę o bordowych lisciach.
Niestety nie zrobiłm zdjęcia jak bylo zapakowane, ale nie mialo szansy na uszkodzenia, każda roślina zabezpieczona, karton, strech. Widac że rośliny przed pakowaniem były dodatkowo podlane.
A oto moje piekności:

Runianka za wg mnie naprawde fajne pieniądze: 4 zł szt

i korzonki których jest mnostwo:

Jedną sobie podzieliłam, najmniejszą na próbe i było tam 9 roślin.
Tu link do szkółki:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20350470

Wątek o tym, że ......nie umiem:) 07:10, 25 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

A to zdjecie "zadomia". Po ingerencji mojego sąsiada. Zaczęłam już usuwać perz. ilość niemożliwa do ogarnięcia. Nie wiem ile czasu mi zajmie oczyszczenie terenu.

Ledwo zipię. wsadziłam ok 150 bukszpanów z sadzonkowania i pousuwałam część perzu - czuję się jak 70latka.

Jagna zamordujesz się z tym perzem, roundapem go potraktuj

randapem ja go potraktuje napewno. ale jak juz z grubszego usunę. teraz musiałabym go wylać z litr chyba. nie chodzi o cene, ale ostatecznie staram sie nie używać takich środków i póki moge je ograniczyć to to robię.
plan jest taki:
Wyczyszczę wstępnie, poczekam aż podrośnie to co siedzi , sprzyskam Roundapem przeoram...i dalej nie wiem. Czy siać łubin czy nie przed tym trawnikiem.
Mój kawałek raju 00:18, 25 mar 2012

Do góry
http://michaeljbattle.bandcamp.com/track/waltz-posthumous-op-69-no-2-in-b-minor uzupełniają się
walca proponuję na wyciszenie się po północy
Crocus - krokus (szafran) 00:15, 25 mar 2012

Do góry

Przebiśnieg - śnieżyczka (Galanthus nivalis) 00:05, 25 mar 2012

Do góry
Ogród na skraju sadu 23:55, 24 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
A ile to trzeba cierpliwości, prześlicznie Ci to wychodzi Kasiu

Dzięki Aniu. Ja w ten sposób się wyciszam.
Przedogródek Iny 23:54, 24 mar 2012

Do góry
EWALM- WIELKIE DZIĘKI że zaglądasz. Odpowiadam po kolei.
Jeśli chodzi o styl ogrodu, to podoba mi się realizacja Danusi "mały ogród miejski" i "ogród z wrzosowiskiem", taki mieszany styl. czyli wszystkiego po trochu, złamana elegancja, jak ja to nazywam
Co do tego narożnika za ażurem, to ostatecznie zdecydowałam, aby robić tami mini sad, posadzić niskie jabłonki, borówki amerykańskie, poziomki itp. Nie wiem, czy wobec tego starczy miejsca na zagajnik brzozowy. Mam natomiast plan zakupić dzieciakom plac zabaw i znalazłam mnie więcej plac na niego. Miałby stanąć vis a vis ażuru. Jest jeszcze problem basenu dla pociech, gdzieś w pobliżu tarasu chyba. Zaznaczyłam na rysunku.
Jeśli chodzi o skalę, to rzeczywiście żle ją podałam, jest jak mówisz 1;200
Z tą skarpą super radzisz, cieszę się tym bardziej, że coś takiego właśnie najbardziej mi się wydawało sensowne,żeby 'schodziła' ona łagodnie na trawnik. Po bokach jest ona właściwie łagodna, więc nie będzie problemu. Problem jest za to z nawodnieniem, bo strudno jest tam się dostać, i woda też się nie chce tam zatrzymywać, dlatego muszę wybrać rośliny, które takie ekstremum wytrzymają. Jeśli chodzi o rabatę przy tarasie, to poprawej stronie patrząc o strony tarasu musi być przejście za dom do kompostownika, jest to najktótszy szlak komunikacyjny dla kosiarki, dlatego ta rabatka wychodząca poza narożnik jest chyba tam niemożliwa, ale myślę, że trzeba by czymś zasłonić basen.

Jeśli chodzi o kolory to lubię fiolet/niebieski, róż, pomarańcz, niewielkie plamy czerwieni oczywiście biały, może być łagodny żółty.
dzięki z góry!
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:38, 24 mar 2012

Do góry
doniczka już jest - z tyłu zmierza kontrola jakości - jak zwykle zresztą

no i męki twórcze teraz ....]
Mój kawałek raju 23:34, 24 mar 2012

Do góry
Dzisiaj znowu była praca w ogrodzie, zdjęć nie robiłam nie miałam czasu, połaziłam po Waszych ogrodach, poczytałam napisałam co nieco i jest oki
dobranoc
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 23:32, 24 mar 2012

Do góry
Zielony Punkt - ogród Finki 23:29, 24 mar 2012

Do góry
Te iryski trzeba wykopywać jak mieczyki? bo kupiłam teraz dwa woreczki takich i jest napisane żeby cebulki wykopywać, czy to te same co u Ciebie? Jeszcze ich nie wsadziłam.

O....! 23:23, 24 mar 2012

Do góry
marzena napisał(a)
Marta, to takie miniaturki są
witaj Aniu

No to u mnie niedługo tez będą.....ja mam kilka dni opóżnienia do Ciebie

Mało u nas szkółek z roślinkami, ale za to mamy wcześniej wiosnę

Twój ogród bedę traktowac jak barometr, pogodomierz i sygnalizator co teraz zakwitnie

Ja to nawet dziś niewiele widziałam w soim ogrodzie....... wieczorkiem z rozpędu wpadłam by trochę pociachać starych badyli..... czyli pierwsze zgrubne sprzątanie...... jeszcze 120m kwadratwocyh..a potem pora na detale....
No tak jeszcze nowe rabaty... doba zdecydowanie za krótka
Ogród na skraju sadu 23:20, 24 mar 2012

Do góry
A ile to trzeba cierpliwości, prześlicznie Ci to wychodzi Kasiu
O....! 23:19, 24 mar 2012

Do góry
marzena napisał(a)

Takie psimo obrazkowe mogę oglądac godzinami

Motylka jeszcze u siebie nei widziałam....
A na drugim wygląda jak namiętny pocałunek

Piękne fotki
W cieniu - zacieniona 23:14, 24 mar 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Śniedek solo {jednego zostawiłam w domu} i w towarzystwie fiołków.

Nie wyciagnie się zbytnio? Ja swoje w ciagu dnia wystawiam na balkon, hartuję je. Powinny być bardziej zwarte
Cztery łapki - zwierzęta domowe 23:07, 24 mar 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
A moja nietoperzyca ma w poniedziałek sterylkę i się boję

Ślicznie wyszła

Ja bym nie robiła sterylki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:04, 24 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Po wiosennym sprzątaniu wszystko wygląda idealnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies