Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z przeszłością 21:26, 10 sty 2012

Do góry
Tutaj widać nieco wyraźniej

Ogród irci 21:11, 10 sty 2012

Do góry
Witam Cię serdecznie przepiękny ogród stworzyłaś - napisz mi proszę czy na tym zdjęciu

Gardenarium napisał(a)

róża Heidelberg

róże posadzone są po obu stronach pergoli czy z jednej i jakoś tak same poszły w dwie strony . , Aha czy ta osłona drugiego tarasu ( ta szara ) wykonana jest z drewna ?
Ligularia hessei - języczka Hessego 21:09, 10 sty 2012

Do góry
Bożenko mam dwie różne. Nie oznaczone . Pomożesz? (1,2) (3,4,5)

Puste pole z wysepką kwiatową 20:58, 10 sty 2012

Do góry
Elfiku trafne imię bardzo do Ciebie pasuje i łatwo mi się pisze

Pysznogłówka ogrodowa (Monarda hybrida ) 20:49, 10 sty 2012

Do góry
Od kilku lat mam pysznogłówkę czerwoną. Nigdy nie łapała mączniaka.Rośnie na stanowisku słonecznym, przewiewnym.
Lubię ją za tę zmienność.

Babopielko-Bożenko, widzę, ze nie tylko hortensje są twoją specjalnością>>>
Mam nadzieję, ze zakupione jesienią manardy okażą się tak piękne jak twoje.
Języczka Hessei Laternchein 20:46, 10 sty 2012

Do góry
Nowa odmiana języczki Hessei , która jest znacznie niższa od gatunku .
Docelowo z kwiatami około 60 centymetrów wysokości .
Liście ma bardziej ząbkowane i mniejsze .
Kwitnie bardzo chętnie i obficie .

Ligularia hessei - języczka Hessego 20:41, 10 sty 2012

Do góry

Podobna do języczki Veitchiana .Liście ma duże ,ale są lekko ząbkowane .
Kwiatostany wysokie ,barwy ciemno-żółtej .
Kwitnie na początku lipca .

Mój przyszły ogród 20:31, 10 sty 2012

Do góry
Może coś takiego:

wiem szału nie robi ten szkic ale chodziło mi o pogląd.
to szare to jakiśmiskant np. Morning Light
Mój mały raj na ziemi :) 20:24, 10 sty 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Anulka, a taka ściana z wylewającym się strumieniem nie pomniejszy Ci optycznie ogrodu? Wygląda to ciekawie ale jeśli mogę mieć zdanie, jest dość masywna, brakuje jej lekkości
Rajski ogród Ani 20:19, 10 sty 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
A ja kiedyś omijałam wszystkie białe kwiaty, preferowałam żółcie i czerwienie... A teraz mi odbiło na biele, róże i błękity... Ale wiadomo - jakieś mocne akcenty też muszą być
Elfiku mnie też chyba odbilo, bo mam już nasiona bialej aksamitki, tytoniu, zebrałam nasiona z bialych cyni i poczynania z bialymi opisane wyżej

Rajski ogród Ani 20:16, 10 sty 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Aniu, jak optymistycznie wyglądają te Twoje kwiaty, od razu mnie tęsknota wzięła za wiosną i latem. Białe kwiaty wyglądają elegancko w ogrodzie. Niektórzy robią "białe zakątki" Ja najbardziej jestem ciekawa swoich białych tulipanów. Posadziłam jesienią około 40 sztuk. Wiem, że nie jest to bardzo dużo, ale już będzie widoczna plama. Z białych mam najwięcej zawilców. A w zeszłym roku posadziłam pierwszego jaśminowca. Znalazłam mu miejsce blisko domku, żebyśmy mogli się cieszyć jego zapachem.
Bożenko ja tak jak Ty nie często zapraszałam białe kwiaty do ogrodu, wystarczyly mi krzewy kwitnąco na biało; kalina, jaśminowiec, bzy... ale pod wplywe Danusi w tym roku mam ich znacznie więcej, szczególnie do dekoracji w donicach i jednorocze biale cynie, petunie, gęsiolwka, rogownica, zawilce, bakopa, wilczomlecz, trochę białych tulipanów, narcyzy i wsadziłam na jesieni białe żonkile

Języczka Gold Tourch / Ligularia 20:16, 10 sty 2012

Do góry
Dosyć wysoka języczka o ciekawych kwiatach. Wysokość z kwiatostanem około 150centymetrów.
Liście i kwiatostany ma podobne do języczki wąskogłówkowej (stenocephala).

Mój mały raj na ziemi :) 20:11, 10 sty 2012

Do góry
Wow ....... Ciekawam z jakiego materiału szyta jest ta ściana z której wypływa strumień ????

Rajski ogród Ani 20:10, 10 sty 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
ja też bardzo je lubię
Aniu, ja też je lubię, wyglądają jak gbiałe gwiazdeczk i ale wkurzają mnie jak długo jest pochmurno i śpią

Agapant - Agapanthus 20:06, 10 sty 2012

Do góry
U Danusi w Sosnowie. Dostałem w jesieni nasionka tej rośliny .Napiszcie kiedy wysiać bo chciałbym mieć je w donicach .

Języczka syberyjska / Ligularia sibirica 20:04, 10 sty 2012

Do góry
Języczka syberyjska podobna do języczki Veitchiana , ale znacznie od niej mniejsza .
Kwiaty i liście ma co najmniej dwa razy mniejsze .
Jest pod ścisłą ochroną na terenie całego kraju .
Nie wolno jej wykopywać z naturalnych stanowisk ! !

ogrodoweimpresjejolki 19:59, 10 sty 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

Ela u siebie pokazała letnie zdjęcie z kapusta gigant - to i ja w temacie kapusty. Oto dzisiejsze zdjęcie balkonowe. Na górze girlanda pozostała po świętach, a na dole w najlepsze kwitnąca lobelia i w pełnej krasie kapusta ... Moja też nie mała - srednica 35 cm po oberwaniu brzydkich spodnich lisci.

Jolu, te kapusty przy takiej pogodzie przetrwają do wiosny! Chętnie bym poeksperymentowała i zostawiła je, ale niestety, mam inne plany co do miejsca, w którym rosną.

Jak dla mnie to moje kapusty mogą zostać na balkonie aż do wiosennych aranżacji Nawet ich podlewać nie muszę, bo częste deszcze robią to za mnie. W zeszłym tygodniu zmarniał dopiero żeniszek, który do tej pory kwitł w doniczce na zewnątrz.
Mnie jesienna pogoda tej zimy wcale nie cieszy, bo coś czuję, ze zima jeszcze przyjdzie i to porządna.
Ogród irci 19:57, 10 sty 2012

Do góry
Danusiu, cieszę się że tak widzisz moje połączenia. Obok pergoli rosną trzy krzaczki pięknej róży Dronning Ingrid. kolor nie był zamierzony (pomarańcz), ale to było nasze nieplanowane zaskoczenie. jak rozkwitła to bardzo nas rozczarowała, ale szybko po tym rozkochała w sobie. Spróbuje poszperac i wkleić fotke.
Niestety, bardzo gryzła sie z posadzoną obok okrywową The Fairy. W rezultacie The Fairy powędrowała w nowe miejsce.

Języczka osiris Cafe Noir / Ligularia 19:57, 10 sty 2012

Do góry
Osiris to seria najmniejszych języczek o bardzo dekoracyjnych liściach .
Idealna do małych ogrodów
.

Języczka dłoniasta / Ligularia palmatiloba 19:50, 10 sty 2012

Do góry
Jest to jedna z najwcześniej kwitnących języczek .Zaczyna kwitnąć już pod koniec czerwca, lub na początku lipca .Liście duże, powcinane .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies