Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

anula_wn 17:07, 10 sty 2012

Bogdziu, absolutnie nic się nie stało! to cenne uwagi są wiesz, czasem człowiek się zagalopuje, chwali swoje dziecię, nie widzi błędów itd. Ja lubię (serio serio) jak ktoś z boku mi otworzy oczy - choć wiem, że nie chodziło tu o moje dziecko! takie uwagi, spostrzeżenia są cenne

Aniu, witam Cię serdecznie jak wiesz, mam małe ciurkadełko w innej części ogrodu, ciche dość i brakuje mi właśnie tego szumu słyszałam różne, ale być może to da faktycznie spory szum, jednak nie jest to miejsce gdzie będzie się dużo siedziało. Raczej zależy mi na widoku i efektach dźwiękowych z daleka (spod czereśni lub z kuchni - to będzie pod oknem kuchennym)
Ale wiesz, zanim powstanie ta ściana znów może mi się zmienić koncepcja...
anula_wn 17:08, 10 sty 2012

aaa, jeszcze jedno Aniu! ja jestem znad morza i lubię jak mi szumi
Elfik 17:18, 10 sty 2012

Anulku, strasznie fajny ten ozór wodny wywalony ze ściany!!! Ja bym jeszcze na tej ścianie postawiła jakieś zwisające rośliny...
ana_art 18:24, 10 sty 2012

Aniu mnie szum morza uspokaja i mi zupełnie nie przeszkadza ten szum o którym wcześniej wspomniałam był dość intensywny i w niczym nie przypominał szumu morza bardziej niagarę ;D dlatego pytam czy słyszałaś tą ścianę, bo wizualnie jest śliczna
Syla 20:11, 10 sty 2012

Wow ....... Ciekawam z jakiego materiału szyta jest ta ściana z której wypływa strumień ????

an_tre 20:24, 10 sty 2012

anula_wn napisał(a)

Anulka, a taka ściana z wylewającym się strumieniem nie pomniejszy Ci optycznie ogrodu? Wygląda to ciekawie ale jeśli mogę mieć zdanie, jest dość masywna, brakuje jej lekkości
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Wieloszka 21:18, 10 sty 2012

Anula, ta Twoja przyszła szemrząca ściana to moje marzenie !!! Mam nadzieję, że nie będziesz taka i pokażesz zdjęcia z realizacji swojej Masz już jakieś konkretne plany, kiedy ona powstanie, jakiś projekcik?
Ana 21:29, 10 sty 2012

Anula CUDO!!! Podoba mi się jeszcze bardziej niż maska Choć do maski tez wzdycham
anula_wn 22:47, 10 sty 2012

kochane moje ! ściana ma powstać w tym roku (wiosną?) jak dam radę.... co do wielkości Aniu (an_tre) to zależy od proporcji jakie będą szerokość lustra na pewno, a wysokość...zobaczymy

Ana, dziękuję też mi wpadła w oko ! i teraz już nie mogę przestać o niej myśleć...

Aniu (anna_art) dokładnie takiej nie słyszałam, ale myślę, że jej szum zależy od mocy pompy. Mam nadzieję, że jak już zrobię to nie będzie mnie wkurzać ...

Agnieszko, projekkcik jest dawno, jakiś czas temu wstawiałam rzuty strona 216 . Jeśli uda nam się zrobić ścianę wodną i staw - oczywiście , że wkleję fotki !

Elu, ona , ta ściana, będzie dość niska i zza niej będą hortensje limelight oczywiście + miskanty. A wszystko ma się odbijać w lustrze

Syla, wygląda na otynkowaną, a co wewnątrz....hmmm cegła? beton?

Elfik 22:51, 10 sty 2012

Ach! Jak za nią hortensje i miskanty, to akceptuję w ciemno!