Agnieszko, będę wdzięczna za nasiona sałaty. O ile dobrze pamiętam ta sałata pochodzi z Niemiec i jest bardzo smaczna. Ja lubię różne nowinki warzywnicze. Trzy lata temu pierwszy raz posiałam boćwinę liściastą "lutulus". Bardzo ją lubię i ma już miejsce w moim warzywniku. W tym roku chciałabym posadzić na początek kilka krzaczków poziomek. Nie mam szklarni muszę, sadzę lub sieję warzywa proso do gruntu.Co roku mam też rukolę, ale w tym roku postanowione- posieję też roszponkę. Gdzieś wyczytałam, że jest bardzo zdrowa.
A teraz z innej beczki. Postanowiłam poduczyć się trochę w robieniu zdjęć, zwłaszcza makro. Uczę się sama, trochę czytam w necie. Najbardziej chciałabym się nauczyć robić zbliżenia z rozmytym ładnie tłem. Na razie mi te nie wychodzi. Pierwsze zdjęcie robiłam wczoraj. Wyszło właśnie słońce. Drugie dzisiaj, było pochmurno i mgliście, właściwie wcale nie powinno robić się zdjęć, ale ja robiłam i widać, że jest gorsze od pierwszego.
Mam zwykłą cyfrówkę Kodak 863, i wiem że takim aparatem można też robić dobre zdjęcia. No cóż, czekam na lepszą pogodę, będę próbować dalej.