Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 19:59, 10 sty 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

Ela u siebie pokazała letnie zdjęcie z kapusta gigant - to i ja w temacie kapusty. Oto dzisiejsze zdjęcie balkonowe. Na górze girlanda pozostała po świętach, a na dole w najlepsze kwitnąca lobelia i w pełnej krasie kapusta ... Moja też nie mała - srednica 35 cm po oberwaniu brzydkich spodnich lisci.

Jolu, te kapusty przy takiej pogodzie przetrwają do wiosny! Chętnie bym poeksperymentowała i zostawiła je, ale niestety, mam inne plany co do miejsca, w którym rosną.

Jak dla mnie to moje kapusty mogą zostać na balkonie aż do wiosennych aranżacji Nawet ich podlewać nie muszę, bo częste deszcze robią to za mnie. W zeszłym tygodniu zmarniał dopiero żeniszek, który do tej pory kwitł w doniczce na zewnątrz.
Mnie jesienna pogoda tej zimy wcale nie cieszy, bo coś czuję, ze zima jeszcze przyjdzie i to porządna.
Ogród irci 19:57, 10 sty 2012

Do góry
Danusiu, cieszę się że tak widzisz moje połączenia. Obok pergoli rosną trzy krzaczki pięknej róży Dronning Ingrid. kolor nie był zamierzony (pomarańcz), ale to było nasze nieplanowane zaskoczenie. jak rozkwitła to bardzo nas rozczarowała, ale szybko po tym rozkochała w sobie. Spróbuje poszperac i wkleić fotke.
Niestety, bardzo gryzła sie z posadzoną obok okrywową The Fairy. W rezultacie The Fairy powędrowała w nowe miejsce.

Języczka osiris Cafe Noir / Ligularia 19:57, 10 sty 2012

Do góry
Osiris to seria najmniejszych języczek o bardzo dekoracyjnych liściach .
Idealna do małych ogrodów
.

Języczka dłoniasta / Ligularia palmatiloba 19:50, 10 sty 2012

Do góry
Jest to jedna z najwcześniej kwitnących języczek .Zaczyna kwitnąć już pod koniec czerwca, lub na początku lipca .Liście duże, powcinane .

Języczka Britt Marie Crawford / Ligularia 19:39, 10 sty 2012

Do góry
Języczka o pięknych bordowych liściach, które utrzymują barwę przez cały sezon .
Jest to jedna z mniejszych języczek .Wysokość z kwiatostanem około metra .

ogrodoweimpresjejolki 19:36, 10 sty 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Ela u siebie pokazała letnie zdjęcie z kapusta gigant - to i ja w temacie kapusty. Oto dzisiejsze zdjęcie balkonowe. Na górze girlanda pozostała po świętach, a na dole w najlepsze kwitnąca lobelia i w pełnej krasie kapusta ... Moja też nie mała - srednica 35 cm po oberwaniu brzydkich spodnich lisci.

Jolu, te kapusty przy takiej pogodzie przetrwają do wiosny! Chętnie bym poeksperymentowała i zostawiła je, ale niestety, mam inne plany co do miejsca, w którym rosną.
Ogródkowe perypetie:) 19:31, 10 sty 2012

Do góry
Ogród irci 19:20, 10 sty 2012

Do góry
ircia napisał(a)

O jabłko Tylko jedno? Nieee, widać zawiązki. Jak z reklamy.
Ogród irci 19:08, 10 sty 2012

Do góry
ircia napisał(a)
róża Heidelberg

Bardzo uroczo i świetnie dobrany kolor róż do lawendy
Języczka Veitchiana /Ligularia Veitchiana 19:07, 10 sty 2012

Do góry
Ja też się upieram przy swoim
Mam i Hesei i Veitchana i widzę jaka jest między nimi różnica .Może Ty masz na
myśli języczkę syberyjską ,bo ona ma takie bardziej strzeliste kwiatostany ?

Języczka syberyjska

Jeśli lubisz hosty, to może na ich przykładzie Ci wytłumaczę jaka jest różnica między Veitchiana ,
a Hesei .To tak jak być porównał Sum and Substance z Medusą lub Stiletto
Słoneczko, czyli pięknego ogrodu początki 18:43, 10 sty 2012

Do góry
Przedogródek muszę nieco poprawić, wg Waszych wskazów za które dziękuję. Ale całkowicie straciłam koncepcję na to gdzie umiejscowić pergolę. Pomóżcie. Myślałam by postawić po prawej stronie obok garażu, ale to chyba, rzeczywiście nie jest dobry pomysł
Magnolio na dole to rzeczywiście nie będzie zbyt dobrze wyglądać. Przemyślałam i chyba rzeczywiści., a może po lewej stronie tarasu na dole? Wklejam jeszcze kilka zdjęć aby bardziej zobrazować teren. Może macie jakiś pomysł. Pergola będzie miała przejście 130 cm. Musze jeszcze zaplanować gdzie postawić huśtawkę, która właśnie jest w trakcie montażu.

Języczka Veitchiana /Ligularia Veitchiana 18:37, 10 sty 2012

Do góry
Przemek -witam bratnią duszę
Ja też uwielbiam języczki i mam ich już trochę .
Jestem pewna ,że to jest języczka Veitchiana
Hessei też mam ,ale ona jest dużo mniejsza od Veitchiana, kwiaty ma podobne, ale
znacznie skromniejsze !

Języczka Hessei

Kubusiowo 18:35, 10 sty 2012

Do góry
Kasia dzięki No włąsnie tyż słyszałam, że karotka dobra. Ja to chyba zrobię jak Ty, pójdę i kupie co będzie

Aha i zamysł mojego zywopłotu.....

Wizytówka - Rododendronowy ogród 18:30, 10 sty 2012

Do góry

Wizytówka - Rododendronowy ogród 18:20, 10 sty 2012

Do góry

Wizytówka - Rododendronowy ogród 18:10, 10 sty 2012

Do góry

Agapant - Agapanthus 18:07, 10 sty 2012

Do góry
Moje trochę w tym roku kiepsko kwitły, zeszłoroczne zakupy zbuntowały się całkowicie a to zakupy letnie do jesieni ładnie przyrosły mam nadzieję, że kwiatów będzie więcej w tym roku

Wizytówka - Rododendronowy ogród 18:00, 10 sty 2012

Do góry
Serdecznie witam w moim ogrodzie, w którym jednakowo ważne są rosliny jak i zwierzęta, szczególnie te które same wybierają mój ogród na miejsce pobytu i wychowania nowego pokolenia.

Rododendronowy ogród

Wiosna

Zielony Punkt - ogród Finki 17:57, 10 sty 2012

Do góry
dzięki, a tymczasem przedstawiam zimę jaką miałam dziś okazję oglądać...z perspektywy nart

Mój ogród 17:55, 10 sty 2012

Do góry
Agnieszko, będę wdzięczna za nasiona sałaty. O ile dobrze pamiętam ta sałata pochodzi z Niemiec i jest bardzo smaczna. Ja lubię różne nowinki warzywnicze. Trzy lata temu pierwszy raz posiałam boćwinę liściastą "lutulus". Bardzo ją lubię i ma już miejsce w moim warzywniku. W tym roku chciałabym posadzić na początek kilka krzaczków poziomek. Nie mam szklarni muszę, sadzę lub sieję warzywa proso do gruntu.Co roku mam też rukolę, ale w tym roku postanowione- posieję też roszponkę. Gdzieś wyczytałam, że jest bardzo zdrowa.
A teraz z innej beczki. Postanowiłam poduczyć się trochę w robieniu zdjęć, zwłaszcza makro. Uczę się sama, trochę czytam w necie. Najbardziej chciałabym się nauczyć robić zbliżenia z rozmytym ładnie tłem. Na razie mi te nie wychodzi. Pierwsze zdjęcie robiłam wczoraj. Wyszło właśnie słońce. Drugie dzisiaj, było pochmurno i mgliście, właściwie wcale nie powinno robić się zdjęć, ale ja robiłam i widać, że jest gorsze od pierwszego.

Mam zwykłą cyfrówkę Kodak 863, i wiem że takim aparatem można też robić dobre zdjęcia. No cóż, czekam na lepszą pogodę, będę próbować dalej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies