Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 22:34, 08 kwi 2012

anetanka napisał(a)

Anetko ja mam do wysadzenia z 50 malutkich doniczek do drugiej częsci skalniaka więc musi być ciepło..... Ponadto 7 kulek bukszpana czeka na cięcie

50? I żadnego zdjęcia nie zobaczylismy? No wiesz Byłoby co ogladać

Ja chyba w pierwszej kolejności wezmę się za demontaż tej rabatki fasolkowej. Oby dopisała pogoda Będziemy działac

Anetko będą zdjęcia, piszę w czasie przyszlym z fasolką działaj będę oglądać

Ale mnie chodzi o zdjęcia roslin w doniczkach póki co

Anetko ja jakaś niekumata jestem Ale zawsze twierdzę, ze kolor włosów zobowiązuje, mimo że sztuczna inteligencja (farbowany blond) ..... Jutro cyknę fotki, ma być cieplej
Wieloszka 23:24, 08 kwi 2012

Marzenko, bardzo dziękuję za świąteczne życzenia - ja Tobie i Twojej rodzince również życzę Wesołych Świąt !
kwiatholandii 06:45, 09 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Święta świętami a ja mam już caly czas głowę zaprzątniętą grabami ... To przez Kwiatholandii
Monika takie graby będę sadzić przed ogrodzeniem od tpstrony ulicy - przekopiowalam zdjęcia Danusi z wątku Malkul. Lko chcę je ciąć w prostokąty, bo maja od razu taki pokrój. Będę sadzić co 4 m więc się nie połączą w jedną ścianę .

Teraz szpalery czyli ściany na kijach

Grab (Carpinus)

Przepiękne. Ja mam też plany na takie graby lub lipy. Mój M. wczoraj sprawdzał ile kosztują takie poprowadzone drzewka do posadzenia w wysokoći 3-4 metrów i koszt to prawie 600 Euro!!!!!!!!!!!!!!, więc warto trochę poczekać i sadzić mniejsze okazy. Ja w przesyłce dostałam 1 dużego graba około 2 metrów, ale w chwili obecnej musiałam go wsadzić "w tzw. poczekalini", bo tam gdzie docelowo chcę go posadzić i zrobić taki prostokąt, jeszcze wielka dziura jest

W Twojej okolicy pewnie tylko Ty masz takie pomysły ? Ja w moim regionie jeszcze nie znalazłam.

Może jak się "wykluję" to w następnym roku mozemy się jakąś grupką wybrać na weekend do Holandii na przeszpiegi ogrodowe

mira68 09:20, 09 kwi 2012

Madzenka 11:26, 09 kwi 2012

kwiatholandii napisał(a)

Święta świętami a ja mam już caly czas głowę zaprzątniętą grabami ... To przez Kwiatholandii
Monika takie graby będę sadzić przed ogrodzeniem od tpstrony ulicy - przekopiowalam zdjęcia Danusi z wątku Malkul. Lko chcę je ciąć w prostokąty, bo maja od razu taki pokrój. Będę sadzić co 4 m więc się nie połączą w jedną ścianę .

Teraz szpalery czyli ściany na kijach

Grab (Carpinus)

Przepiękne. Ja mam też plany na takie graby lub lipy. Mój M. wczoraj sprawdzał ile kosztują takie poprowadzone drzewka do posadzenia w wysokoći 3-4 metrów i koszt to prawie 600 Euro!!!!!!!!!!!!!!, więc warto trochę poczekać i sadzić mniejsze okazy. Ja w przesyłce dostałam 1 dużego graba około 2 metrów, ale w chwili obecnej musiałam go wsadzić "w tzw. poczekalini", bo tam gdzie docelowo chcę go posadzić i zrobić taki prostokąt, jeszcze wielka dziura jest

W Twojej okolicy pewnie tylko Ty masz takie pomysły ? Ja w moim regionie jeszcze nie znalazłam.

Może jak się "wykluję" to w następnym roku mozemy się jakąś grupką wybrać na weekend do Holandii na przeszpiegi ogrodowe

Monika w moich okolicach generalnie nie ma takich wzorców do naśladowania. Chociaż niedaleko wybudowano kilka pięknych willi i ogrody są już gotowe. W jednym z domów są szpalery prowadzonych platanów. Sadzone byly jednka dopiero jesienią więc będę je dopiero podziwiać w tym roku.
Jak się wyklujesz to ja chetnie na przeszpiegi do Holandii sie pisze
Madzenka 11:28, 09 kwi 2012

Agnieszka się odnalazła. Idę sprawdzić jak sadzenie serbów ????
arcobaleno 11:28, 09 kwi 2012

Wesołych Świąt!

Milka 11:29, 09 kwi 2012

Oj dziewczyny ubawiło mnie to ,,jak się wyklujesz", dobre pasuje jak ulał do świąt!
Pola 11:49, 09 kwi 2012

Marzenko witam Cię, widzę że pogaduchy sobie urządzacie, a Ja obchód ogrodu z moim M zrobiłam bo wczoraj gości miałam, kawkę na mojej werandzie wypiliśmy i dalsze prace ogrodowe omówiliśmy
Madzenka 11:52, 09 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Oj dziewczyny ubawiło mnie to ,,jak się wyklujesz", dobre pasuje jak ulał do świąt!

Irenko Monika to bardzo trafnie ujęła. A ja jak to Ania ASC pisze w myślach mam tylko ogrodowisko...... I o tych grabach już myśle, ktore po świętach trzeba wsadzić do ziemi