Też mnie ten komplet mebli i donice zachwycają podpowiedziałaś mi pomysł, muszę pokazać M. i takie mi zrobi, a potem te deski wybielę woskiem białym, juz mam plan, i jak zwykle wrócę z pracy z nowym pomysłem
dzięki za inspirację
U mnie od kilku dni prawdziwa wiosna , więc większość czasu spędzam z dziećmi w ogrodzie, a w wolnych chwilach poprawiam opisy na blogu, co okazało się być dość pracochłonne.Sprawdzam zdjęcia każdej odmiany z kilku sezonów, porównuję czas kwitnienia, długości utrzymywania kwiatów, rozwoju chorób. Po kilku latach już mogę dopisać swoje wnioski na temat moich róż.
Porządkuję też ogród, ostatnio przeniosłam w inne miejsce pozostałe po budowie materiały budowlane, cegły, pustaki itd, wczoraj przeniosłam roboczy piasek.
Przez weekend majowy chcemy wymienić obrzeże rabaty, która idzie wzdłuż uliczki. Teraz mam tam plastikowe obrzeże, które wygięło się na dziesiątą stronę.
W jego miejsce będzie wkopany dość gruby krawężnik, to jedyne wyjście, aby ta mała skarpa (ogród mam po lekkim skosie) wytrzymywała napór wody podczas ulewnych deszczów, które nas zalewają z uliczki. Plastik tego nie wytrzymuje.
Podoba mi się posadziłaś duże drzewa. Muszę obejrzeć Twoją jesień i odszukać klony. U mnie ciepła nocka i żaby zaczęły koncertować. Miłego dnia.
Dla Ciebie wstawiam moje klony jesienią Nie żałuje wydanej kasy na kilka (-dziesiąt) dużych drzew.... od razu zrobiły klimat w ogrodzie.... a mogłam posadzić to wszystko 12 lat temu....... te kilka drzew..no cóż Polak przed i po ......
Wpadałam dopiero teraz się przywitac...ale przed 6 musiałam wyjechac..i teraz wróciłamm...i pierwsza rzecz to kawusia i forum
Dziś byłam wyżej niż mewy....fajnie latały poniżej mnie, ale foto nei zrobiłam bo miałam zajete ręce ....
Dla Ciebie panorama ze 120 metrów...... robiłam przegląd komina I pomachałam Ci reką na powitanie...mam nadzieję, że widziałaś
Ja wczoraj duzo krzewów przesadziłam i mam nadzieję, że się przyjmą
Jola, pięknie i tak przyjemnie i tak masz lepiej pogrupowane rośliny ta kokoryczka też i u mnie jest, jeśli dobrze pamiętam kwiaty podobne do konwalii;
książek czytam bardzo dużo, ale raczej trudniejsze kawałki, po których można stresu się nabawić, natomiast jeśli o chodzi o gazety, kupuję tylko jeden miesięcznik ,,Wróżka"
Irenko, grupowanie roslin nadal trwa! I to oczywiście pod wpływem Ogrodowiska
Z kamieni miał powstać placyk pod ławeczkę ale zrobiłam z niego murek Bardzo się mi podoba i chyba będzie ich sporo w naszym nowym ogrodzie bo kamieni tam duuuużo