Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

jotka 18:51, 21 mar 2012

Prognozy pogody w Tv lepsze niz aura w rzeczywistości. Pochmurny dzień i wcale nie za ciepło. Pomimo to wyłaziłam kilka razy na balkon próbując cos zrobić...
Z miłych obserwacji zauważyłam, ze 3 sadzonki lawendy zrobione w zeszłym roku przetrwały zime i mają się nieźle Szkoda, ze tylko 3 ...

Czosnek olbrzymi czeka na eksmisje na działkę w weekend

jotka 23:32, 21 mar 2012

Idę spać z nadzieją na super pogodę jutro
monteverde 23:37, 21 mar 2012

A ciśnienie trochę odpuściło, Jolu?
monteverde 23:40, 21 mar 2012

jotka napisał(a)

Jolu......2 metry ......jak będą miały wnuki po 20lat......

Marzy mi się doczekanie dorosłości moich wnuków
Ale nie ja o tym decyduję, ze swojej strony będę się starać ....
Jeśli się uda, to zrobię sobie zdjęcie pod tym rh z moimi "smykami" i podpiszę "wesołe jest życie staruszki..."

dobre, dobre, z serca Tobie Jolu tego życzę
jotka 23:41, 21 mar 2012

monteverde napisał(a)
A ciśnienie trochę odpuściło, Jolu?

Tak teraz mam ciśnienie na pracę w ogrodzie
monteverde 23:46, 21 mar 2012

Ja też jutro idę do ogrodu na cały dzień chyba,że będzie padało
jotka 10:03, 22 mar 2012

No to mamy obiecaną ładną pogodę

Parapetowe pławią się w słonku i wołają: pić

monitka 10:59, 22 mar 2012

Jolu wybacz, że dopiero teraz wpadam do Ciebie z rewizytą pospacerowałam po Twojej działeczce trochę, masz pełno pięknych kolorowych roślin, świetny warzywnik a zbiory brzoskwini poprostu mnie powaliły. Świetny azyl dla siebie i swojej rodziny urządziłaś

Jak myślisz Jolu mogę teraz bez szkody przesadzić czosnek czosnek olbrzymii? zapomniałam to zrobić jesienią i nie wiem czy teraz jak zaczyna rosnąć to nie jest za późno.

Ślicznego rododendrona kupiłaś. Możesz zdradzić gdzie i za ile?

pozdrawiam w piękny, słoneczny poranek

ps. widzę że grupa szczecińska się rozrasta

Malgolinka 11:00, 22 mar 2012

Haniu, Jolu

Przyznam się Wam, że w tamtym roku zasadziłam hm... 20 krzaczków borówki i 5 krzaczków jagody kamczackiej. Mój M. jak zobaczył moje zakupy to spytał - A więcej tego nie było?
Tylko wydaje mi się, że będę musiała przesadzić je - posadziłam je w odstępach +- 1 metra.
Miałam zamiar w tym roku pod borówkami posadzić żurawinę i borówkę czerwoną ale zastanawiam się czy to nie za wcześnie - bo te krzaczki borówki są jednak jeszcze małe i obawiam się, że jak dosadzę jeszcze pod nie żurawinę to będzie walka o byt.
A największym zaskoczeniem dla mnie jest fakt, że ziemia u mnie ma ph 7 czyli jest obojętna. Jak sadziłam krzaczki przyznaję się bez bicia nie dawałam kwaśnego torfu... a teraz latam z kwasomierzem takim wtykanym po całej działce i jestem w szoku - a może jest on zepsuty hmm... chyba zakupię jeszcze taki test z płynem. Jak myślicie?
jotka 11:23, 22 mar 2012

monitka napisał(a)
Jolu wybacz, że dopiero teraz wpadam do Ciebie z rewizytą pospacerowałam po Twojej działeczce trochę, masz pełno pięknych kolorowych roślin, świetny warzywnik a zbiory brzoskwini poprostu mnie powaliły. Świetny azyl dla siebie i swojej rodziny urządziłaś

Jak myślisz Jolu mogę teraz bez szkody przesadzić czosnek czosnek olbrzymii? zapomniałam to zrobić jesienią i nie wiem czy teraz jak zaczyna rosnąć to nie jest za późno.

Ślicznego rododendrona kupiłaś. Możesz zdradzić gdzie i za ile?

pozdrawiam w piękny, słoneczny poranek

ps. widzę że grupa szczecińska się rozrasta

Witaj Moniko
Myślę, że spokojnie możesz czosnek przesadzić, tylko pamietaj z dość dużą bryłą ziemi, żeby nie uszkodzić jego korzeni.
Zakupy często robię w Rajskim Ogrodzie - jakoś mam do nich wieksze zaufanie niż do marketów. Rh też tam kupiłam. Mój egz. kosztował niemało tzn, 28,- zł. Były tańsze i droższe w zależnosci od odmiany, wielkości i trochę stanu rosliny. Ten wpadł mi w oko i wiedziałam, że bedzie mój.

Też się cieszę, że grupa szczecińska sie rozrasta Fajnie mieć taką grupę wsparcia pod bokiem

pozdrawiam i lecę dalej, bo chcę wykorzystać energie wynikająca z ładnej pogody

zaglądaj