Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 23:17, 21 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Wymyślę na 100 %
mój tata w wolnej chwili rozkładał na części budzik i robił z niego dwa tak spędzal wolny czas a ja jestem jego nieodrodną córką

Byłam pewna ze tak będzie.
Bogdzia 23:18, 21 mar 2012

hanka_andrus napisał(a)
Dobranoc Bożenko!

Niech Ci sie śnia same wiosenne kwiatuszki.
monteverde 23:52, 21 mar 2012

Bogdzia napisał(a)

Własnie o tym wczesniej rozmawiałyśmy. Ja uważam ze ludzie agresywni czy siedzacy w więzieniach powinni przebywac w ogrodach, stopniowo coraz więcej w nich pracowac. Zieleń wycisza, wiec i dla nerwowo chorych to terapia a tacy ludzie sa trzymani w zamkniętych budynkach i to jeszcze pogłebia ich agresje czy choroby nerwowe. Ja wiem na pewno że gdybym została zamknieta w scianach bez mozliwości chociaż widzenia zieleni to szybko bym zwariowała.

Słyszałam niedawno, że w niektórych więzieniach skazani zwierzętami się opiekują i to daje pozytywne efekty. Praca w ogrodzie miałaby taki sam skutek I konkretną korzyść dodatkowo

Jest tyle parków i ogrodów botanicznych gdzie mogli by pracowac. To na pewno najlepsza terapia. Jeśli już pracują to tylko się cieszyc można bo mają szansę się zmienic.

w iławskim więzieniu, co grzeczniejsi są wypuszczani do prac w ogrodach u ludzi lub publicznie na trawnikach i w parkach, ale tacy jedni u znajomego fajnie pracowali, a jak wyszli na wolność to go okradli wszystko sobie wcześniej obejrzeli, jak się do niego zakraść i znowu wrócili do więzienia, ale sama terapia jest dobra, szczególnie dla ludzi chorych
monteverde 23:56, 21 mar 2012

Dobranoc
Bogdzia 08:21, 22 mar 2012

monteverde napisał(a)

Własnie o tym wczesniej rozmawiałyśmy. Ja uważam ze ludzie agresywni czy siedzacy w więzieniach powinni przebywac w ogrodach, stopniowo coraz więcej w nich pracowac. Zieleń wycisza, wiec i dla nerwowo chorych to terapia a tacy ludzie sa trzymani w zamkniętych budynkach i to jeszcze pogłebia ich agresje czy choroby nerwowe. Ja wiem na pewno że gdybym została zamknieta w scianach bez mozliwości chociaż widzenia zieleni to szybko bym zwariowała.

Słyszałam niedawno, że w niektórych więzieniach skazani zwierzętami się opiekują i to daje pozytywne efekty. Praca w ogrodzie miałaby taki sam skutek I konkretną korzyść dodatkowo

Jest tyle parków i ogrodów botanicznych gdzie mogli by pracowac. To na pewno najlepsza terapia. Jeśli już pracują to tylko się cieszyc można bo mają szansę się zmienic.

w iławskim więzieniu, co grzeczniejsi są wypuszczani do prac w ogrodach u ludzi lub publicznie na trawnikach i w parkach, ale tacy jedni u znajomego fajnie pracowali, a jak wyszli na wolność to go okradli wszystko sobie wcześniej obejrzeli, jak się do niego zakraść i znowu wrócili do więzienia, ale sama terapia jest dobra, szczególnie dla ludzi chorych

No i moja teoria legła w gruzach. A i tak wierzę że przebywanie w ogrodach zmienia ludzi jeśli potrafią zauważyc ich piękno.Co do chorych to nie ma wątpliwosci.
monteverde 09:26, 22 mar 2012

Bożenko smacznego i dzień dobry
Wieloszka 09:32, 22 mar 2012

Ale smakowitości na dzień dobry!!! Mniam! Bogdziu pospiesz się, bo sprzątnę Ci sprzed nosa, hihihi
Ewa 12:15, 22 mar 2012

O rany , można się przyłączyć do tego ciassta ? hihihi
No i zgadzam się co do terapeutycznej właściwości ogrodów
Bogdzia 12:20, 22 mar 2012

monteverde napisał(a)
Bożenko smacznego i dzień dobry

Aniu dzieki. miło mi że pamietałaś. ja coprawda dopiero teraz mogę sie nim uraczyc ale choc byli chętni zostało dla mnie. Dzięki.Piękny obrus- serweta, az strach na takim jeśc żeby plamy nie zrobic.
Bogdzia 12:23, 22 mar 2012

Agnieszko, Ewo ,Ania chyba przewidziała że będzie więcej chętnych i dała więcej niż jeden więc się z Wami podzielę tylko na ten obrus uwazajcie bo piękny.Serdecznie Was pozdrawiam i znów lece do pielenia.