Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu - zacieniona 20:25, 31 sty 2012

Do góry
Bogumiło, dziękuję za "spacer" w mroźną pogodę po moim ogródku.
Ja też pospacerowałam po Twoim "Meksyku" w całości, i krótko po "zacienionym", rozległym " w 450 stron", które będę poznawać stopniowo. Zatrzymałam się pod domem z piękną różą, podziwiałam też begonie...
Zostawię Ci dwa akcenty z moich podróży, do których wrócę w innym wątku. Pozdrawiam!
Anemony w nekropolii Hierapolis.
Iglaste rarytasy w naszych ogrodach 20:23, 31 sty 2012

Do góry
A ja pokażę Wam moje kuleczki na patyku.Na dole zaszczepiony jest chyba szmaragd, a na górze żółta tuja miriam.

Ogród pełen motyli...... 20:22, 31 sty 2012

Do góry
I jeszcze jedno zdjęcie mojej altanki. Bramka otwarta, więc zapraszam Was do mojego ogrodu.
Ogród Ewy :) 20:22, 31 sty 2012

Do góry
Eve napisał(a)

..., przejście do drugiej części ogrodu już trochę się zmieniło, nie wygląda tak "nowo" i ma furtkę.

No trudno, napiszę : zazdroszczę Ci !!!!!!!!!!!
Ale w tym pozytywnym sensie zazdroszczę, bo ja też chciałabym mieć takie przejście..
Ogród pełen motyli...... 20:14, 31 sty 2012

Do góry
A tak wyglądała moja działka późnym latem.....
Po prostu ogród... 20:13, 31 sty 2012

Do góry
Witaj Małgosiu! Figurki kupiłam w składzie materiałów budowlanych. Leżały sobie na palecie obok kostki brukowej. Widziałam takie również na allegro. Są one zrobione z białego cementu, więc mróz im nie groźny.

Odnośnie podświetlenie to coś może niedokładnie napisałam wcześniej. One nie świecą, tylko mam skierowane w ich stronę takie małe solarne światełka (widać je na zdjęciu poniżej), które oświetlają im twarze.

Ławka w ogrodzie 20:10, 31 sty 2012

Do góry
marzena napisał(a)
U mnie taka ławeczka, z niej lubię oglądać właśnie tę perspektywę...
A w przyszłym roku mam zamiar posadzić za nią jakiś 'sympatyczny' krzew/krzewy, zastanawiam się nad jakąś odmianą hortensji (tylko że tam jest trochę cienia...)

Marzenko, Twoja ławeczka i widok z niej aż dech zapiera!!!!!

Chciałabym tam przysiąść

Ogród pełen motyli...... 20:10, 31 sty 2012

Do góry
A teraz pokażę Wam moją altankę. Zdjęcie zrobiłam w lipcu ubiegłego roku. Pamiętacie? Oj, deszczowy był ten lipiec.....
Sangwinaria kanadyjska (Sanguinaria canadensis) 19:58, 31 sty 2012

Do góry
Sanguinaria canadensis 'Multiplex'

Bajkowy ogród Weroniki 19:58, 31 sty 2012

Do góry
Bogusiu, podróżniczko po Meksyku, witam Cię przepięknie pachnącym kwiatem pomarańczy (któremu fotkę zrobiłam w marcu 2011r. w Turcji).
Może też opiszę swoją podróż po miejscach, gdzie może kiedyś...był raj, mieszkał Św. Mikołaj ( i wcale nie pochodził z Laponii), z Efezjanami spotykał się Św. Jan i Św. Paweł, tkwi dotąd arka Noego..a dzisiaj nie spotkasz pijanego mieszkańca tego kraju na ulicy...Może zdjęcia pokażę jak Ty, na Ogrodowisku.
Twój zacieniony ogród jest "rozległy" w strony i nie wiem, kiedy zdążę go poznać jak Twój "Meksyk". Podoba mi się ta róża przy domu, begonie, a resztę będę podziwiam stopniowo. Pozdrawiam!

(Kwiat pomarańczy pachnie podobnie jak perfumy Anais-Anais)
U Przemka w ogrodzie. 19:57, 31 sty 2012

Do góry
Grzesiu to prawda
A z różami zdążyłem zakończć kopczyki pod koniec grudnia, ech miałem nadzieję że w tym roku lepiej przezimują, nie będą musiały startować od poziomu kopczyka tylko będą większe krzewy ale z każdym dniem, a raczej nocą moja nadzieja wymarza okręciłem kilka pnących jeszcze agro tak wyżej, pobobnie jak u Ciebie chyba elfe, ciekawe czy to coś da, pod koniec tygodnia mam mieć na termometrze ponad 20 na minusie;/

Witaj Małgosiu, mało ważne czy to już dawni znajomi, czy nowi ważne że poznajemy kolejnych podobnych sobie pasjonatów
A odnośnie spotkania w Pęchcinie mamy już tutaj stosowny i profesjonalny wątek w dziale spotkania, w którym będą ustalane szczegóły.

W Filipowicach. 19:53, 31 sty 2012

Do góry

Ogrodnik mimo woli 19:41, 31 sty 2012

Do góry
Tylko jak powiedzieć klonom, że to już wystarczy????? Na mój gust też już wystarczy... liści, że o ho ho.......
Drugi wariant na rh to pomiędzy jodłami koreańskimi, a katalpą...... też oznaczone miejsce na niebiesko..... i to co jest i planowane wrysowane byle jak, podpisów też prawie nie widać..... Niestety wystawa jest tutaj południowa... tyle, że od północy i po bokach zasłaniają "choinki" , a od południa tylko katalpa. Ale katalpa też ma zapędy do wielkości i daje całkiem duzy parasol......
Co o tym miejscu myślicie?

W Filipowicach. 19:36, 31 sty 2012

Do góry

W Filipowicach. 19:25, 31 sty 2012

Do góry

cd zdjęć ogrodu

Iglaste rarytasy w naszych ogrodach 19:01, 31 sty 2012

Do góry
Moja Pinus strobus Radiata.

Maleńka Pinus parviflora Viridis

Ogrodnik mimo woli 19:00, 31 sty 2012

Do góry
słoneczko będzie grzało tylko od wschodu..od zachodu są jodełki...a cień od wschodu też rzucają nasadzenia ze środkowego klombu.....a klony już naprawdę maja pokażne korony. Od południa też mam posadzone jodły i świrki.... jeszcze nie za duże, ale nabierają tempa... Może na tym zdjęciu lepiej będzie widać miejsce..
Nawet już jednego rh wsadziłam w trawnik, który chę zlikwdować.. a latem doożyłam dwie azalie. t miesce to od klonu do takeigo okrągłego świerka...będzie niedługo drzewem. Foto w stronę południową.

Zielony ... ogród 18:58, 31 sty 2012

Do góry
iwonaz napisał(a)
Kupiłam sobie tym razem nasionek, bo uprawa tych roslin właśnie z nasion nie jest trudna apotrzebuję ich duuuużżżoooo

cudowny mieczyk

Kochana, ale to nie jest mieczyk, tylko molucella, czyli dzwonki irlandzkie, fajna roślia jednoroczna do bukietów.
Roślinki super, część to piękne "wypełniacze", np. jarzmianki. Odętki tworzą śliczne kępy.
W miniformacie 18:58, 31 sty 2012

Do góry
Bea napisał(a)
Ależ Ty jesteś patriotyczna, Beatko . Śliczniusie!
W miniformacie 18:53, 31 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Co to za ptaszyna - zielonego pojęcia nie mam

Ładne zdjęcia
Koniecznie pokaż korzenie hiacynta w tej wodzie

Bardzo proszę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies