Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

abiko 14:03, 26 kwi 2012

magnolia napisał(a)
te ostatnie zdjęcia są od wejścia? To widzicie jak wchodzicie na posesję?

Ładne to jest, podoba mi się bardzo widok na tę skarpkę małą, po jej bokach już na górze coś się dzieję, może przy schodach troszkę będzie wyższe. Zostaw to otwarte, tzn z trawą, jak jest, nie zamykaj okrągłą rabatą, ani czyms takim. Sama rysowałam Ci tam zamkniętą rabatę, ale nie widziałam tej perspektywy, zakładałam że tam jest jakieś ogrodzenie
Za hakuro jak pójdą bańki, to pod tarasem będzie płasko, ziemia/żwir/kora? czy coś tam musi być stać?- wtedy trzebaby zamaskować. Jak pusto to troszkę przesłonić, nie szczelnie do samej góry- może niskimi cisami czy berberysami Red Carpet

nie nie) to nie mój dom, bo chyba chodzi ci o sąsiadów, tak?
Moje to jest to co rośnie z kamieniami.
Wejście mam od drugiej strony, ale wygląda podobnie jak u sąsiadów, tylko ja mam bardziej wąsko.
Właściwie to jest taki sam dom, ale nie mój

Bańki będą schowane, tam będzie chyba ziemia, albo żwir jeszcze nie wiem i ma być to zamaskowane panelami, po których od strony warzywniaka wspina się bluszcz i róże a od strony hakuro, róże. Chcę coś dosadzić tutaj do tego słupa za hakuro, ale też nie wiem czy go maskować, bo on będzie ładny. Myślę, że bardziej coś dołem.

moje wejście do ogrodu jest po lewej jak patrzysz w dal. Zrobię dziś takie zdjęcie jak sąsiadów domu od drugich sąsiadów

abiko 14:12, 26 kwi 2012

Ja mam wejście od tych samochodów

i widok jak wcześniej.
tutaj z wejściem, na tych schodkach ma być kostka a w rogu u góry po prawej, koło skarpy chyba wcisną kompostownik. Ogrodzenia jeszcze brak podobnie jak lepszego zdjęcia obecnie.

abiko 09:43, 27 kwi 2012

Przyszły moje żurawki, ale nie ma co pokazywać, tak je zmasakrował kurier..ech

Dla Magnolii..to jest moje wejście do ogrodu..oj nie to co sąsiadów, ale będzie ładnie..tylko czasu potrzebuję

a tutaj mam kolejną zagadkę co zrobić. Może żywopłot pęcherznicowy, mam tego trochę jak widać..w chwili obecnej brak pomysłu..zupełnie.

AniaDS 21:56, 27 kwi 2012

Róże okrywowe?
Pięknie przewieszałyby się przez ten murek...
abiko 07:30, 28 kwi 2012

AniaDS napisał(a)
Róże okrywowe?
Pięknie przewieszałyby się przez ten murek...
Hmm o nich nie pomyślałam, tyle, że tam w większej części dnia jest cień. Dadzą radę?
abiko 10:31, 30 kwi 2012

Bukszpany dotarły, aż nie wiem jakim cudem. Zrobiłam obwódkę warzywniaka, spaliłam sobie przy tym plecy..kurcze ale będzie fajnie. Posadzone również kulki przed wejściem i trochę żurawek, ale teraz widzę, że tam jest słońce do 13 i nie wiem czy lime marmolade i citronelle przetrwają na takim słońcu Fotki potem. A i dziękuję za miłą wizytę u Garysi..ogród piękny a w maju będzie jeszcze ładniejszy
Milka 10:36, 30 kwi 2012

Najważniejsze, że prace idą do przodu i będzie pięknie, niestety wszystko wymaga cierpliwości, nawet ja już focha strzelam na swój ogród powodzenia
abiko 10:39, 30 kwi 2012

no wiem wiem, ale boję się, że jak zafunduję roślinkom żwirek jeszcze, który ciepło przyjmuje i oddaje wieczorem przecież to nie dadzą rady..a szkoda nawet jak marne..hmm
Milka 10:40, 30 kwi 2012

pomocz je w wodzie, może odżyją, bo generalnie strasznie sucho, już mam dość podlewania!
abiko 10:42, 30 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
pomocz je w wodzie, może odżyją, bo generalnie strasznie sucho, już mam dość podlewania!
podlewanie to nic, ja się boję na przyszłość już tak na zapas