Ale masz super pojazd! Czy ma już swoje miejsce w garażu?
No i chciałam jeszcze raz podziękować za namiary: wczoraj odebrałam swoje duże kulki na pniu. Są CUDOWNE! Tulipanki dla Ciebie...
Mnie też nie bardzo widzą się te dwa ślimaki (nadal jestem za wersją bezślimakową; bo o ile z bylin można uzyskać "rożek", to z krzewów chyba przez cięcie.
A może tak, w nawiązaniu do kształtu ślimaka w rogu
Dobrze Syla pokazała, zobacz jeszcze tylko czy da się coś podwiązać, nagiąć żeby jeszcze luki od razu wypełnić. Potem zarośnie. Ciachaj
Fotografowałam nie tylko magnolie
Piękny jest ten kwiat Danusiu dziękuję za wrzutkę
Dwie gałęzie ,które mam ciąć są mocno odstające od "kręgosłupa",ale dość gęste i silne.Właściwie na początku chyba się popłaczę jak je utnę ,ale jak obiecujesz Danusiu Ty i Barbara i Syla,że się ładnie odrodzi to tnę
Nie ma tam co już złapać do zagęszczenia.
Dziękuję Danusiu,że znalazłaś dla mnie chwilę
Matuś .... ja będę u siebie również ciachać trzy cisy połączone w jeden stożek a Twojego to pewnie przycięłabym tak jak na rysunku (czarne kreski po skosach) ..... ale ja się mogę na tym nie znać .... U siebie wiązać nie będę ale może to racja , nie wiem ...
Mam nadzieję , że jak Danusia wróci z fotografowania magnolii to zerknie na te krechy ....
Cis wolno rośnie ale wiem , że po ciachaniu ładnie się zagęszcza ....
Syla dziękuję,że znalazłaś dla mnie czas.Widzę,że nie ma wyjścia trzeba ciachać
Tak mi się wydaje, kołam sa takie przyjazne
Nie, nie lustro jest na murze, chyba by sie zmieściło tak jak było, tylko nie narysowałam. Zamiast grupy roślin (stożki) zaczynałby się placyk, może z jakąś fajną donicą ustawiona pod murem z prawej strony lustra, na rogu placyku?
czy to nie wyjdzie tak, że po wpisaniu w koło trawnikowe tego placykowego wycinka koła pod murem zostanie kawałeczek wolny? A może tam ciurkadełko? Albo tam donicę, a ciurkadełko tutaj:
Wtedy będzie widoczne też dla wchodzacych do domu.
to może placyk wciąć w to koło trawnikowe?
a na murze powiesić latarnię, taki kinkiet ogrodowy przy placyku
(rysuję w Paincie, tak chyba najszybciej można coś pokazać, co ciężko opisać)
Rozumiem, że konsekwentnie trzymać się formy koła. Myslę, ze wizualnie jest lepiej. Zginęło mi miejsce na lustro. Ma być mur bez lustra? A ciurkadełko? Z kinkietem- laterenką to dobry pomysł.
to może placyk wciąć w to koło trawnikowe?
a na murze powiesić latarnię, taki kinkiet ogrodowy przy placyku
(rysuję w Paincie, tak chyba najszybciej można coś pokazać, co ciężko opisać)