Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:04, 25 lip 2016

Do góry
Dziękuję za dobre rady Gruszko Śmigalska Tak, ogród Malkul jest cudowny.
Ja się motam, bo wiedzę o roślinach mam marną.
Dziś mój Pan Ogordniczy zawiózł mnie do swojego dostawcy roślin. Ale miałam raj! I się opanowałam. Wzięłam tylko kilka, które wysadzę na swoją rabatę podokienną. A resztę pooglądałam i teraz muszę zaplanować je w moim ogrodzie. Nie kupię pochopnie, obiecałam sobie

Takie nowinki rozplanowałam pod okno. I teraz czekam na Waszą opinie. Co tu nie tak? Bo nie zasadzę, dopóki nie będę przekonana, że to ma sens.
Mam więc:
miskanta zebrinusa
2x trawę, której nawy niestety nie zapzamietałam. Ta wysoka z białymi brzegami.
2x perovskia
2x szałwia
1x campanulla
1x penstemon chacha lavender
2x ostnica
1x rozchodnik

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:20, 25 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Blyxa - bambusy najpierw zaatakowały przędziorki a teraz jakiś grzyb, niemal łyse są, musz poczkać aż odżyją, na razie nie ma co fotografować

Siaka - nie ruszaj kwadratów Siaka co roku kwitnąca stipę ciągnę za włosy bo nie lubię jak kwitnie.w. M roku wyszła mi z ziemi... Nigdy taka słaba nie była. Miała zdecydowanie za mokro, to wina zraszaczy trawnika, ktore są ustawione rónież na tę rabatę. Za czesto podlewana wykładała sie i wylazła z gruntu przy lekkim pociągnięciu.

Agania - jezowki wreszcie w tym roku daja czadu. Mam nadzieje je podzilić po przekwitnięciu i rozmnożyć

Juzia juz miesiąc temu zrobiłam przy kuchni z kulek kwadraty. Reszty kul nie ruszam.

Basikullum - raczej jedwab

Basia Kosimkowo- nie tylko Giva ma takie długie pędy, sa tez inne podobne odmiany. Z doświdczen forum bowiem wynika, ze Viva nie kwitnie drugi raz. Moze dlatego, ze viva kiwtnie u mnei pózniej niz inne odmiany lawendy, po cieciu nie zdązy juz drugi raz zakwitnąc , bo dni sa abys krotkie i ma za mało słonca

Kindzia VIva jest tak wielka, ze nie lubi żadnego towarzystwa. u Malkul jest zachwycajaca, bo nie ma konkurencji. Kindzia relacji nie ma i tak manto od M dostałam za zamieszczanie tyłu zdjec z wakacji ja mu zabraniam aktywnosci wakacyjnej na fb a sama...

Reniu nie widziałm mini Eden rose na zywo, byc moze. Najbliżej jej do Baillando i Pastelli, oglądałam wczoraj na zywo w Rosarium

Anda - jezowki sa w tym roku rzeczywiscie duze, ale nie dorównują hortensjom, to złudzenie.

Monteverde - Aniu viva jest zwykle dostepna w sześciopakach w Obi. W Castoramie kupowałam odmiane , ktora podobnie wyglada zima jak Viva ale ma mniejsze kwiaty i zwarty pokroj w czasie kwitnienia. Za rok jej znow poszukam, bo mi wygnila na rózance. Vivę z premedytacja posadziłam na przedpłociu bo miała stworzyć żywopłot aby psy nie właziły mi na tę rabatę

Basikulkum - za plota juz niewiele widac ogrodu, własciwie tylko dom i wisnie. Niech sąsiedzi maga sie chcoiaż nacieszyć grabami i lawenda, dla nich tez posadziłam niwe trawy . Za chwile po ścieciu lawnedy bede tu królować trawy

No ja też chcę na trawnik przed domem mnie lawenda przed różanką główna też wygniła ostał się jeden mały krzaczek pozdrówka
Miejsko & sielsko 21:00, 25 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
minęła złość slicznej kobiecie?

no ba ))
całusek dla Ciebie )))))
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:04, 25 lip 2016

Do góry
Blyxa - bambusy najpierw zaatakowały przędziorki a teraz jakiś grzyb, niemal łyse są, musz poczkać aż odżyją, na razie nie ma co fotografować

Siaka - nie ruszaj kwadratów Siaka co roku kwitnąca stipę ciągnę za włosy bo nie lubię jak kwitnie.w. M roku wyszła mi z ziemi... Nigdy taka słaba nie była. Miała zdecydowanie za mokro, to wina zraszaczy trawnika, ktore są ustawione rónież na tę rabatę. Za czesto podlewana wykładała sie i wylazła z gruntu przy lekkim pociągnięciu.

Agania - jezowki wreszcie w tym roku daja czadu. Mam nadzieje je podzilić po przekwitnięciu i rozmnożyć

Juzia juz miesiąc temu zrobiłam przy kuchni z kulek kwadraty. Reszty kul nie ruszam.

Basikullum - raczej jedwab

Basia Kosimkowo- nie tylko Giva ma takie długie pędy, sa tez inne podobne odmiany. Z doświdczen forum bowiem wynika, ze Viva nie kwitnie drugi raz. Moze dlatego, ze viva kiwtnie u mnei pózniej niz inne odmiany lawendy, po cieciu nie zdązy juz drugi raz zakwitnąc , bo dni sa abys krotkie i ma za mało słonca

Kindzia VIva jest tak wielka, ze nie lubi żadnego towarzystwa. u Malkul jest zachwycajaca, bo nie ma konkurencji. Kindzia relacji nie ma i tak manto od M dostałam za zamieszczanie tyłu zdjec z wakacji ja mu zabraniam aktywnosci wakacyjnej na fb a sama...

Reniu nie widziałm mini Eden rose na zywo, byc moze. Najbliżej jej do Baillando i Pastelli, oglądałam wczoraj na zywo w Rosarium

Anda - jezowki sa w tym roku rzeczywiscie duze, ale nie dorównują hortensjom, to złudzenie.

Monteverde - Aniu viva jest zwykle dostepna w sześciopakach w Obi. W Castoramie kupowałam odmiane , ktora podobnie wyglada zima jak Viva ale ma mniejsze kwiaty i zwarty pokroj w czasie kwitnienia. Za rok jej znow poszukam, bo mi wygnila na rózance. Vivę z premedytacja posadziłam na przedpłociu bo miała stworzyć żywopłot aby psy nie właziły mi na tę rabatę

Basikulkum - za plota juz niewiele widac ogrodu, własciwie tylko dom i wisnie. Niech sąsiedzi maga sie chcoiaż nacieszyć grabami i lawenda, dla nich tez posadziłam niwe trawy . Za chwile po ścieciu lawnedy bede tu królować trawy
Typografia ogrodu 19:30, 25 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

z miomi zdolnościami to byłoby Boże Narodzenie 2040
oj kochana nie wierze.a poza tym Twoj M moze w kazdej chwili z latwoscia tego z.pretow zespawac
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:17, 25 lip 2016

Do góry
jakas rewolucja?
Ogród z pergolą 19:16, 25 lip 2016

Do góry
ale bombowe foty z drona
Typografia ogrodu 19:14, 25 lip 2016

Do góry
AniMa napisał(a)

Asiu możesz dać na priv namiar na robótki ręczne tej głowy - do Świąt może zdążę...

z miomi zdolnościami to byłoby Boże Narodzenie 2040
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:24, 25 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

jedź, tylko ostrzegam serce tam zostawisz

Jeszcze bardziej mnie zachęcasz Małgosiu takimi stwierdzeniami....
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 12:06, 25 lip 2016

Do góry
Mnie wciąż się z tyłu głowy tli, ze komponując rabaty trzeba je widzieć w czterech porach roku. Pamiętaj, że na zdjęciach rośliny są zwykle pokazywane w swoim apogeum To apogeum czasem trwa tydzień, czasem dwa, w porywach do miesiąca. Sprawdź u Malkul jak jej rabaty zachowują się we wszystkich porach roku.
Spartina jest bardzo ekspansywna. rozpanoszy się bez ograniczników po całej rabacie.
Miłego dnia!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:35, 25 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

hihihihi
mówisz o tych poczynaiach z projektem dla firmy komputerowej
https://www.facebook.com/www.mkinteriordesign/photos/pcb.1081746071861519/1081744195195040/?type=3&theater
o rany jeszcze mnie tam nie było!!! jak mogłam przegapić
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:27, 25 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
na jakim ja portalu jestem? mam kilka typów

jakich typów?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:25, 25 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
zastanawiałam się czy dajecie rade przejść koło Waszej lawedy nie dość że cała bzyczy to jeszcze zawładnęła prawie połowa Waszego przejścia dla pieszych

my chodzimy a dzieci szerokim łukiem omijają
Beskidzkie marzenie 10:24, 25 lip 2016

Do góry
chyba to trzcinnik
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:23, 25 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Po ostatnim seansie na fb jestem pod wrażeniem Twojej odwagi!
Chyba wezmę z Ciebie przykład...

hihihihi
mówisz o tych poczynaiach z projektem dla firmy komputerowej
https://www.facebook.com/www.mkinteriordesign/photos/pcb.1081746071861519/1081744195195040/?type=3&theater
Ogród z łezką II 09:54, 25 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Będą zdjęcia z wyjazdu? macham cieplusio

Mój aparat w Pszczynie w jadalni został...ale u Kasi są jakieś zdjęcia z naszego szaleństwa

Ja też macham
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:22, 25 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
widać jak mnóstwo motyli lata na lawendzie. u mnie też mnóstwo teraz siedzą ciągle w jeżówkach
zastanawiałam się czy dajecie rade przejść koło Waszej lawedy nie dość że cała bzyczy to jeszcze zawładnęła prawie połowa Waszego przejścia dla pieszych
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:21, 25 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

mój ulubiony kard u Ciebie
bardzo tez lubię jak się wpisały te Bergenie tam

który kadr? z ogkąglakami czy kwadratami?

bergenie musze na wiosne przesadzić bo za blisko bukszpanu rosną.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:50, 24 lip 2016

Do góry
Nie, to nie do końca jest tak. Tam mam dużo nawrzucanych, ale niekoniecznie takie chcę.
Owszem, linie proste, ale nie uczesane w ząbek. Raczej trawy, dużo traw. Ogród Gosi Malkul mi się podoba. Cudny jest. Żeby mój wyszedł choć w połowie taki...
A tam, na pinterescie to tylko taka kopalnia inspiracji
Życie w wiejskim ogrodzie 21:43, 24 lip 2016

Do góry
Dobry Wieczór!
Witam się u Ciebie Przemku
Właśnie natrafiłam na Twój ogród i Człowiekuuuuuuuuuu!!!
Powaliłeś mnie na łopatki! Leżę, leżę i do jutra chyba nie wstanę!
No i tak leżąc będę oglądać i oglądać ten Twój zagajnik aż do rana...

To wspaniałe, że są osoby, które mają tak duży talent i dzielą się nim
Ja początkuję, zaczynam i pewnie nigdy tak pięknie nie będę miała. Ale podpatrzę, co się da
A tak serio, to jest to drugi ogród na mojej drodze (po ogrodzie Malkul), który zrobił na mnie tak kolosalne wrażenie. I utwierdzam się w przekonaniu, że swój muszę robić bardzo powoli i z dużym wyważeniem. Żeby rzeczywiście iść we właściwym kierunku. Bo po takich ogrodach, jak Wasze, brałabym wszystko, sadziłąbym wszystko i pewnie nic by nie miało sensu. I jak tu się powstrzymać?
Ach... Mam znów mętlik w głowie. Ślicznie masz po prostu!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies