Ogród w Holandii
21:14, 04 mar 2012
To ja się bardzo cieszę - odwiedzajcie jak najczęściej. Ogród ma wymiary 7x25m (od wyjścia na taras do końcowego płotu, przedogródka nie liczę). Ja też mam nadzieję, że będzie to miejsce magiczne! Kiedy wybieraliśmy dom, to ja koniecznie chciałam właśnie taki stary i z dużym ogrodem (bo jak na standardy holenderskie to jest na prawdę duży ogród). No i faktycznie klimat jest sprzyjający! Moje tulipany mają już jakieś 10 cm (te wyższe odmiany), a wczoraj widziałam pierwszego szafirkowego pączka. No a teraz, zgodnie z oczekiwaniami nieco szersza perspektywa, ale to już jest zdjęcie z zimy czyli po wycince i po przekopaniu części zaplanowanej pod trawnik.
Na pierwszym planie jest jabłoń, po prawej pigwa a po lewej, taki malutki, to stary migdałek, który ciągle pięknie kwitnie. Ten stan to już na prawdę duża zmiana. Nareszcie widać matkę-ziemię!
Na pierwszym planie jest jabłoń, po prawej pigwa a po lewej, taki malutki, to stary migdałek, który ciągle pięknie kwitnie. Ten stan to już na prawdę duża zmiana. Nareszcie widać matkę-ziemię!
\\