Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spotkania, wydarzenia, wizyty i wyjazdy Ogrodowiska w 2011 - podsumowanie 22:41, 30 gru 2011

Do góry
Tych zdjęć jeszcze nie widzieliście

Storczyki czekają grzecznie na swoją kolej. Kiedyś o nich napiszę.

Spotkania, wydarzenia, wizyty i wyjazdy Ogrodowiska w 2011 - podsumowanie 22:39, 30 gru 2011

Do góry
STYCZEŃ

Rok 2011 obfitował w wiele wydarzeń. Jak przeglądam zdjęcia to aż się nie mogę połapać w terminach. Jeśli przestawię kolejność - proszę mi wybaczyć.

I ważne wydarzenie to wyjazd na targi ogrodnicze w Essen - 24.01 - 27.01.2011

To dla mnie coś nowego, ale sporo tam zobaczyłam a przede wszystkim mam mnóstwo zdjęć, pomijając wypadek przy wgrywaniu i stratę 1.500 fotek, w tym niezapomnianych ciemierników. Nie mogę tego przeboleć.

Niestety...nadgorliwość i głupota oraz rutyna - i po zdjęciach Dobrze, że Witek trochę ciemierników zrobił. Ale ogólnie - nie ma co biadolić i trzeba iść naprzód. Essen to wspaniała wystawa.

Czy ja też mogę liczyć na podpowiedź? 22:39, 30 gru 2011

Do góry
Helo! Witam cię z drugiego krańca Polski ,Danusiu!Wszystko po Sylwestrze nabierze rozpędu,bo i słońce częściej do naszych ogrodów zajrzy,i my okrzepniemy .i do prac ogrodowych sposobić się będziemy.
A tymczasem przyjmij życzenia pomyślności,wiele nowych znajomości, zdrowia,wytrwałości i w ogrodzie zieloności!

Mój kawałek raju 22:38, 30 gru 2011

Do góry
monteverde napisał(a)

)

monteverde napisał(a)

Aniu, ależ u ciebie zapowiada się całuśny sylwester.
Książki o tematyce ogrodniczej 22:36, 30 gru 2011

Do góry
wczoraj ją znalazłam w internecie ale dzisiaj szukałam i nie mogę trafić w zakładki nie włożyłam i (_,_)

a to jeszcze jeden mój prezent mikołajkowy

Mój ogród :) 22:18, 30 gru 2011

Do góry
Witaj Aga! Nareszcie Cię rewizytuję! Wątek masz krótki, ale treściwy. Nazwałabym go „instruktażowym” – rzeczywiście masz się nad czym zastanawiać, ale przy pomocnych dobrych duszach będziesz miała ogród dopięty na ostatni guzik! Dziękuję za życzenia, odwzajemniam z serca i życzę Ci zdrówka i sukcesów ogrodowych w Nowym Roku! Wszystkiego najlepszego!
Życzenia z okazji Nowego Roku 2012 22:14, 30 gru 2011

Do góry
Moje miejsce na ziemi ;) 22:14, 30 gru 2011

Do góry
Marysiu, piękny ten wstęp, w którym zapraszasz do swojego ogrodu. Z ogromną przyjemnością przespacerowałam się po nim, urzekły mnie kwietne rabaty – jak dywaniki kwiatowe!, a nad cudnymi słonecznikami zatrzymałam się na dłużej – to jakby namiastka słońca, którego obecnie tak brakuje. A te „żywe” kwiatki to Twój wyrób? Jeśli tak, to jestem pełna podziwu!
Serdecznie Ci dziękuję za życzenia, dopiero teraz odwzajemniam i dołączam równie serdeczne, Noworoczne!! Wszystkiego najlepszego!!!
Życzenia z okazji Nowego Roku 2012 22:00, 30 gru 2011

Do góry
Dziewczyny i Chłopaki.....

....... z całego serducha, życzę Wam aby Nowy Rok przyniósł spełnienie Waszych marzeń, ogrodowych, jak i tych całkiem osobistych, żeby każdy dzień przepełniony był miłością, wrażliwością i dobrocią, byście mieli zdrowia całe masy. Kochani wszystkiego najlepszego Wam życzymy! Szampańskiej zabawy!

Gosia, Paweł i Kubuś

Kubusiowo 21:59, 30 gru 2011

Do góry
Dziewczyny i Chłopaki.....

....... z całego serducha, życzę Wam aby Nowy Rok przyniósł spełnienie Waszych marzeń, ogrodowych, jak i tych całkiem osobistych, żeby każdy dzień przepełniony był miłością, wrażliwością i dobrocią, byście mieli zdrowia całe masy. Kochani wszystkiego najlepszego Wam życzymy! Szampańskiej zabawy!

Gosia, Paweł i Kubuś

P.S wybaczcie, że nie wpiszę życzeń u każdego w wątku ale przy wigilijnych życzeniach zrobił się taki misz- masz, że nie mogłam tego ogarnąć .... lecę jeszcze wpisać życzenia w "ogólnych"
W ogródku Ani 21:59, 30 gru 2011

Do góry

Moje miejsce na ziemi ;) 21:57, 30 gru 2011

Do góry
... no to jeszcze jeden żarcik - roślinka która teraz ma " swoje 5 minut "

Czy ja też mogę liczyć na podpowiedź? 21:56, 30 gru 2011

Do góry
Witam wszystkich. Od dwóch miesięcy oglądam wasze forum i doszło do tego, że już nie mogę się oderwać od komputera.
Wasze ogrody są przepiękne. Pani Danusiu, od kilku lat oglądam program Maja w Ogrodzie i wielokrotnie widziałam tam Pani projekty. Nigdy nie marzyłam, że da mi Pani taką możliwość, żebym mogła na forum kontaktować się z Panią. Jest Pani dla mnie wielkim autorytetem.

Bardzo podobają mi się Pani projekty. Jestem zauroczona Waszą życzliwością i szczerą pomocą w trudnych sprawach związanych z zagospodarowaniem ogrodów. Jesteście jak wielka rodzina, która chętnie się wspiera - to jest wspaniałe.

Kiedy pierwszy raz zobaczyłam zdjęcia Waszych ogrodów bardzo pragnęłam pokazać również i moje dzieło, ale im dłużej tu jestem, tym bardziej jestem onieśmielona. Dotychczas troszczyłam się raczej o wygląd ogólny ogrodu i nie bardzo udane są nasadzenia roślin, które niestety nie wyglądają tak pięknie jak Wasze.
Ponieważ ogrodnikiem w tym ogrodzie jestem sama, to bardzo powoli widać efekty w tym dla mnie dość dużym ogrodzie o powierzchni 21 arów. Dodatkowym utrudnieniem jest niestety duża pochyłość terenu.
Różnica poziomów wynosi około 10 metrów, dlatego zmuszona jestem co kilka metrów tworzyć kaskady. Ogród powstaje etapami.

Obecnie chciałabym zrobić zachodnią stronę ogrodu. Jesienią zrobiłam ścieżkę i obsadziłam część od strony domu ale pozostała reszta. Czy i dla mnie ktoś znajdzie chwilkę i poradzi co dalej?
Z prawej strony jest żywopłot ze świerków.Na wiosnę planuję drzewa przyciąć i chciałabym przed nimi coś posadzić. Muszę też jakoś wkomponować drzewa. Jabłoń ma dobre jabłka - stara odmiana i szkoda jej wycinać. Co tu można zrobić? Jak widać różnica poziomów na tym odcinku wynosi około 2,5 metra.
Oman wielki - Inula helenium 21:47, 30 gru 2011

Do góry
Gdy nie zetniemy nasienników bardzo się rozsiewa.

A to moje.

Kubusiowo 21:26, 30 gru 2011

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Gosiu, uzmysłowiłam sobie, że byłaś pierwszą osobą z Ogrodowiska, którą poznałam osobiście. Przyjechałaś do mnie pewnego razu.

Poważnie?! A ja myślałam, że któraś z kolei Super sprawa być "tą pierwszą"
.....pamiętam jak napisałaś do mnie żebym przyjechała. Ucieszyłam się jak nie wiem a jadąc do Ciebie przez głowę mi przeszła taka myśl, że możesz być seryjnym mordercą hihihihi No bo kto przy zdrowych zmysłach, po kilku wymienionych wiadomościach zaprasza nieznaną babę do siebie??? Chyba jesteś jedyną tak odważną kobietą jaką znam Nie zmienia to faktu, że w pewnym sensie Twoje zaproszenie zmieniło moje życie! I za to będę Ci wdzięczna po grobową deskę
Moje miejsce na ziemi ;) 21:26, 30 gru 2011

Do góry
A teraz maleńki żarcik ... ciekawe odmiany cyklamena ...

...
Mały eden Ewy 21:11, 30 gru 2011

Do góry
Prymulka

stokrotka
Mały eden Ewy 21:09, 30 gru 2011

Do góry
Dzisiaj w moim ogrodzie
hiacynt i krokusy

zawilec

Mój kawałek raju 21:04, 30 gru 2011

Do góry
Aniu, dziękuję za życzenia imieninowe
Mały eden Ewy 21:04, 30 gru 2011

Do góry
Aniu, dziękuję za życzenia imieninowe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies