Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 23:16, 22 mar 2012

aaaa, no i mam małe cisy hicksii, które hoduję na żywopłot, ale też mogę posadzić przed hortensjami w łuku....
Nie wiem sama co zrobić
KasiaWB 19:15, 23 mar 2012

Dzisiaj było wielkie cięcie. Nie ma już bordowej leszczyny. Nie ma też jednej z sosen - mieliśmy oczywiście na jej wycięcie pozwolenie.
A teraz krótkie wspomnienie sosen.
Sosny w 2010 r.

w 2011 r.

tu oprócz sosen widać zieloną i bordową leszczynę

i dzisiaj w 2012 r., została tylko ta sosna po lewej stronie, która była totalnie zagłuszona przez wyciętą sosnę a z drugiej strony przez zieloną leszczynę, która poległa w 2011 r.

Zrobiło się o wiele jaśniej, a w rogu można już myśleć o nowej rabacie.
Syla 19:24, 23 mar 2012

Witaj Kasiu ....u mnie to nic ale to co się dzieje u Ciebie !!!! Trzymam mocno kciuki za powodzenie w rewolucjach budowlano-ogrodowych
KasiaWB 19:36, 23 mar 2012

Cześć Sylwia a ja Tobie zazdroszczę, że możesz skupiać się na ogrodzie, bo domek już stoi i jeszcze masz taki piękny ogród, ech... a ja biedny żuczek na samiutkim początku.... ech....

A teraz idę dmuchać balony, bo dzisiaj urodziny mojej córci, a jutro impreza )) buziak
Martek 20:02, 23 mar 2012

W takim razie życzę siedmiomilowych bucików w pokonywaniu świata Rusałce Daj jej buziaka ode mnie

Martek 20:04, 23 mar 2012

Jeśli idzie o działkę jak tam musiało pachnieć .Uwielbiam ten zapach,żeby tylko, zaraz przypominam sobie Roztocze i zapach tartaku
KasiaWB 23:15, 23 mar 2012

Cześć Marta dzięki za życzenia dla naszej królewny jak się spotkamy to sama zobaczysz jaka jest świetna
Co do sosny, to ja byłam dopiero wieczorem, ale pachniało pięknie może chcesz na ognisko trochę gałęzi? )
Dzisiaj przypadkiem kupiłam w Lidlu Lycoris i Alchemilla mollis - zaraz będę czytać o nich, bo nie znam, ale ładnie wyglądały na zdjęciu )) Poza tym sprzedają wielopaki małych bukszpaników oraz wiele innych m.in. dalie, jeżówki itd.
Ja jednak planuję wybrać się do Końskowoli, po świerki serbskie problem jest tylko u nas z podłożem odpowiednim, bo tylko niestety standardowa ziemia do iglaków i jeszcze mi wmawiają, że to idealne dla serbów ) natomiast nie uświadczysz nic z podłoży o których pisze Danusia. Albo zamówię przez internet, albo przy okazji przywiozę z Wawy....
KasiaWB 23:20, 23 mar 2012

no i już wiem Alchemilla mollis to Przywrotnik ostroklapowy ) już chyba nawet wiem, gdzie go posadzę. Napewno będę szukać w tym roku wilczomlecza tego zielono-żółtego
bociek 06:04, 24 mar 2012

Kasiu, powodzenia zycze w dzialaniach. Masz duzo pracy przed soba, ale bedzie super!!!
Pwl 13:48, 24 mar 2012

taka wysoka dorosła sosna w ogrodzie to skarb cieszę się że została